Az mennyire normális, hogy nem értem meg Puzsért?
Nem azt mondom, hogy soha nem értem meg, tud azért úgy fogalmazni, hogy értsem de az esetek túlnyomó többségében olyan "szakszavakat", illetve annyira bonyolult szó szerkezeteket használ, hogy alig értek valamit abból amit mond.
Ezzel más is van így? Ez mennyire normális?
#1 ugyan már! Használ néhány idegen szót, néha kicsit túltolva, de nagyon egyszerűen utána lehet nézni és megjegyezni a jelentésüket.
Aztán lehet ivós játékot és csinálni rá, például akkor iszik az ember amikor Puzsér azt mondja hogy posztmodern 😆
#3, a #2 Robi álintellektuális stílusára akarja felhívni a figyelmet. Ahogy te is írtad az elsőben: tudálékos, okosabbnak akar tűnni, mint ami.
Nem az értelmiségnek beszél, hanem az átlagos középosztálybelieknek, de a szemükben óriási tudornak akar látszani. Viszont olyan egyszerű a lelkem, hogy ez egyfajta nigériai spamleveleket idéző szűrőként is működik: csak az veszi be ezt a dumáját, aki maga sem túlzottan tanult és bedől a szinonimaszótárkodásának.
6os, én konkrétan nem tudom őt hallgatni 2 percnél tovább, mert még akkor is, ha arról beszél, hog ymilyen jól érzi magát, akkor is azt várom mikor kap agyvérzést az idegtől és kezd el ordítva habosat okádni:D
Megértem, hogy ő a helyi Hulk, akinek az a szuperképessége, hogy mindig minden körülmények között ideges, de.. hát nem jó hallgatni:D
Köszönöm a válaszokat!
Én nem vagyok az a művészetek és irodalmak iránt rajongó egyén. Utáltam az irodalmat az iskolába is és nagyon ritkán vettem kezembe könyvet (valószínűleg ez is egy oka ennek) A politika természetesen érdekel és meg is van a véleményem róla, képben vagyok a dolgokkal olyan szinten amilyen szinten képben kell lennem. Szoktam tájékozódni különböző forrásokból, úgyhogy nagyjából tisztában vagyok a világ történéseivel is.
Viszont én világ életemben az egyszerűség elvét követtem. Sosem bonyolítottam túl a mondandómat és nem is tudok olyan emberrel hosszútávon beszélgetni aki túlságosan választékosan és "irodalmikusan" fogalmaz. Ettől egy idő után lefáradok mentálisan, mert túlságosan koncentrálnom kell, hogy mindent megértsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!