A szlovákság hogy tudta pár évtizeden belül megkétszerezni a lélekszámát?
Figyelt kérdés
2022. jan. 15. 17:04
21/25 anonim válasza:
Azok már nem magyarok lesznek, kérdező, a vegyesházasságokból. De nem is értem. A szlovák egy nagyon gyenge nép, még hazát sem tudtak egyedül szerezni, soviniszták, olyan buták, hogy a történelmük 90%-a hazugság. Miért akarja valaki, hogy ilyenné váljon a gyereke? Legalább rájuk gondolhatna. És miért tanítja valaki szláv nyelvre a gyerekét? Ráadásul szlovákra.
22/25 anonim válasza:
Amúgy anyanyelve így nem lesz a gyereknek. Anyanyelv csak egy van.
23/25 A kérdező kommentje:
Te honnan tudod, hogy teljesen magyar vagy és nincs benned egy kis szlovák pl?
2022. jan. 21. 16:25
24/25 anonim válasza:
Mit jelent az, hogy telejsen magyar kérdező?
Mert olyan nincs h valaki telejsen magyar.
Ha most ide akarod keverni a géneket akkor nagyon messze kerülsz az adott témától.
A nemzeti öntudatnak nem igen van köze a felmenőkhöz.
De egyetértek az előttem szoloval engem is sokkol mennyi ember veszi át a szlovák öntudatot, a gyermekeit meg magyarul sem tanítják meg. Rengetek olyan embert ismerek kiknek valamely szülője vagy nagyszüleik voltak magyarok de nem, hogy nem beszélnek magyarul hanem ellenszenvvel, gyűlölködve tekintenek a magyarokra.
25/25 A kérdező kommentje:
Az előtted kommentelő lenézően beszélt a szlovákokról. Erre írtam, hogy akár benne is lehet tót vér. Én is ismerek olyanokat, akik csak félig magyarok, de a gyerekeiket nem nagyon tanították meg magyarul beszélni. Ez van, ezt tette trianon. Aki feladja a saját anyanyelvét, az úgy vélem nem is igazi magyar. Trianon előtt ugyanez volt, csak akkor rengeteg szláv olvadt be a magyarságba. Ha nekem lenne más nyelven beszélő társam, akivel gyereket vállalnék, fel sem merülne, hogy ne tanítsam meg magyarul.
2022. jan. 22. 00:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!