Az emberek miért nem akarnak manapság gyereket? Mi baja van mindenkinek?
Miközben a világ felső 5%-ába tartozunk, a harmadik világban a döngölt padlóra, 0 Ft-ból szülnek 10-15 gyereket. Nyilván nem ez az elsődleges példa, csak azoknak mondom, akik azzal jönnének, hogy jajj, nincsen elég pénz, meg dögöljön meg Orbán mert nem ad nekünk ingyen pénzt (amúgy meg ad: CSOK, stb.). Távolodjunk el a mindennapi politikától, mert a népességfogyás nyugati jelenség, az USÁ-ban is felütötte már a fejét.
A Pápa is komoly aggodalmát fejezte ki a "demográfiai tél" miatt.
Sokáig tart felépíteni az egzisztenciát és egyre tudatosabban tervezzük a családot, ennyi.
De nem gond, túl vagyunk népesedve amúgy is, különösen a fejlett országok, szóval jó, hogy kevesebb a gyerek.
Te teljesen hülye vagy.
Pont hogy a fejlett országok nincsenek túlnépesedve, miközben Afrika, India, Kína ontja a gyerekeket. Meg mi az, hogy jó? Mikor jó az meg kinek, hogy kevesebb a gyerek? Tudod, kevesebb munkaerő, alacsonyabb GDP... kevesebb esély a túlélésre... neked mondjuk elhiszem, hogy mindegy a gyerek, ha már neked úgyse lehet.
"túl vagyunk népesedve amúgy is, különösen a fejlett országok, szóval jó, hogy kevesebb a gyerek."
Inkább már globális népesség csökkenéssel számolnak a fehérek és az ázsiaiak között, afrika népessége viszont megháromszorozódhat.
Én elsősorban a mai gyerekek és a társadalmi közeg állapota miatt nem szeretnék gyereket. Katasztrófa, ahogy már egész kiskorban viselkednek és ez idővel csak rosszabb. Persze, lehet azt mondani, hogy nevelés kérdése, jól kell nevelni. Ez oké, de burokban, négy fal között nem tarthatom. Mindenképp ragad rá a környezete, én meg nem szeretnék egy virtuális világban élő, szociopata, társas kapcsolatokat kialakítani képtelen, agresszív, önző, végtelenül egoista, ostoba gyereket.
Az idei karácsonyi tapasztalatom megdöbbentő volt. Családi karácsonyozás, ajándékozás. Párom unokaöccsei jöttek a sorban. Kapták az ajándékot, felnéztek a telefonból, mondták, hogy "kösz", majd a dobozt kicsomagolás nélkül félretették és tovább nyomkodták a telefont. Azt hittem rosszul látok...
És ez egy normális család amúgy, alapvetően nem sérült és nem is buta gyerekek. Na, köszönöm, akkor inkább ne legyen.
Részben amit a többi kommentelő ír, részben pedig a neveltetésünk miatt. 30 éves vagyok, jellemzően elkényeztetett, kissé életképtelen és sokáig gyerekszerepben tartott generáció vagyunk. A nálunk fiatalabbakról ne is beszéljünk. Én 20-23 évesen is még bőven tininek éreztem magam, 25 felett lettem egyáltalán érett egy komolyabb kapcsolatra. Idén mentem férjhez, de különösebben egyikünk sem vágyik még gyerekre, pedig az eszünk tudja, hogy már igencsak neki kéne állni ha szülők szeretnénk lenni. Egy biztosan lesz, hogy megtudjuk milyen a szülőség, de szerintem ennyi. Nem is bírjuk a terehelést annyira mint a mi szüleink, önzőbbek is és kényelmesebbek is vagyunk. A népességfogyás a fehér embernél bizonyos szempontból valóban probléma, de az is "gond", hogy fejlődött az orvostudomány, és nagyon-nagoyn kitolódott az ember élettartama, ez is okozza az elcsúszott korfát.
Viszont, ha kimész az utcára, szétnézel, vagy elmész turisáskodni valahova, hát, mint a heringek, ezren vagyunk és ebből kifolyólag mindenki rühelli a másikat és a pokolba kívánja. A bolgyó maga valóban túl van népesedve és tönkretesszük a saját élőhelyünket. Nézd meg az Attenborough dokumentumfilmet, brutális, hogy csak az ő élete alatt mennyit változott a világ, kimondottan rossz irányba. Túl sokan vagyunk egyszerűen.
Miért izgat? A föld véges és tólnépesedett. Tized ennyi ember is sok lenne.
"A Pápa is komoly aggodalmát fejezte ki a "demográfiai tél" miatt."
Neki és bandájának hány felvállalt gyereke van?
Túl sok nyűg a nagy semmiért. Minek behozni egy rossz dolgoz az életedbe, ami majdnem biztos, hogy meg is rontja a párkapcsolatod? Nem mindenki szeret 0 libidóval élni, nem aludni, nem bulizni, nem mindenki szereti a híg zöld babafos szagát stb.
Azonkívül az ingatlanárak is elszálltak, sokaknak nincs is hova gyereket vállalni és akkor még etetni is kell több éhes szájat.
És végezetül: A Föld a túlnépesedés miatt haldoklik. Igaz nem itt van hanem más földrészeken, de a végeredmény ugyanaz. Úgyhogy semmi baj nincs azzal, ha mi nem követjük Afrika példáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!