#20:
A testeddel azt csinálsz, amit akarsz, bár szerintem nem jó ötlet műtögetni, de nem vagyok se az apád, se az orvosod, hogy beleszóljak. A személyiddel azt csinálsz, amit akarsz, de az államnak nem kell elismerni, hogy te más nemű lettél, ha egyszer az biológiailag nem lehetséges.
"az államnak nem kell elismerni, hogy te más nemű lettél, ha egyszer az biológiailag nem lehetséges."
Én meg azt gondolom, hogy de, el kell ismernie, és lehetséges. Minden lehetséges. Ha nem ismeri el, akkor az nekem rossz, de ha elismeri, az téged miben hátráltat? Semmiben, ugye? Akkor miért nem mindegy neked?
#22:
Nem lehetséges megváltoztatni a nemet. Az ivari kromoszómáid nem változnak meg, bármit is csinálsz magaddal. Vagy ha egy férfi felrak egy párókát, szoknyát húz, kirúzsozza magát, és azt mondja, hogy ő mostantól nő, akkor azt el kell fogadni? Nem, mert a nem egy biológiai fogalom, ami nem megváltoztatható, és ezért nem ránk kell haragudni, ez egyszerűen tény.
Engem azért zavarnak ezek a dolgok, mert nem akarok olyan világban élni, ahol minden fogalmat ahhoz igazítunk, hogy éppen ki hogy érzi magát vele kapcsolatban. Ez teljes káoszhoz vezetne. És még egy nyomós érv: ahol az én kislányom öltözködik női öltözőben, oda nem fog bemenni egy ún. transznő öltözni, akinek semmi keresnivalója ott. Márpedig, ha a személyiben át lehet írni a nemet, akkor ez már nem is ellenőrizhető.
"Nem lehetséges megváltoztatni a nemet. Az ivari kromoszómáid nem változnak meg, bármit is csinálsz magaddal."
Leírtam a részleges változtatásokat, olvasd vissza. Felesleges ezen tovább pattogni.
"Vagy ha egy férfi felrak egy párókát, szoknyát húz, kirúzsozza magát, és azt mondja, hogy ő mostantól nő, akkor azt el kell fogadni?"
Ahogy mondod, nem. Neked legalábbis biztosan, ha nem akarod. Sőt senkinek sem, ha nem akarja, de akkor nekem sem kell a te véleményedet elfogadnom, és abban a tudatban élhetek, amelyikben akarok.
"Ezért nem ránk kell haragudni, ez egyszerűen tény."
Ki a fene haragszik rád? Igazából engem nagyon is hidegen hagy, hogy te mit gondolsz a témáról, mert nem te határozod meg azt, hogy kinek mihez van joga.
"ahol az én kislányom öltözködik női öltözőben, oda nem fog bemenni egy ún. transznő öltözni, akinek semmi keresnivalója ott."
Jaj, mert olyan rengeteg a 18 év alatti transz... lány van, hogy úgy fogalmazzak. Mégis kitől féltenéd a lányodat? Láttál te már egyáltalán egy transzgyereket is a másik öltözőben? Amúgy megsúgom, mi pl nem nagyon vettük komolyan a tesiórát, a fiúk pedig átjártak a mi öltözőnkbe beszélgetni. Senkit az ég világon nem érdekelt.
Amúgy még jó, hogy valami nagyokos itt a biológiáról beszél, mikor a személyi igazolvány nem biológia alapon működik. Attól eltekintve, hogy az emberek nagyobb része a születési neme alapján él.
Még jó, hogy nem DNS mintát rakatnának egyesek az igazolványokba...
Naaah mindegy. Mellesleg én a #25-össel és korábbi válaszaival értek egyet.
#25:
Nem iskoláról beszélek. Arról beszélek, hogy mondjuk elmegyünk uszodába, és ott a lány a női öltözőbe megy be, ahol felnőtt nők is vannak. Ha a transzneműeknél át lehet írni a nemet a személyiben, akkor nem ellenőrizhető, hogy egy transznő megy-e be hozzá, márpedig akinek farka van, nem fog lányok között öltözni. Sőt, biztos vagyok benne, hogy a nők sem akarják ezt.
#26:
Attól, hogy hülye vagy, és nem érted, amit mondanak, még nem másra kell haragudni. A nem egy biológiai fogalom, akár tetszik, akár nem. Nem az dönti el, hogy éppen hogy érzed magad, vagy mennyire ügyesen álcázod magad más neműnek.
Kösz, hogy csak úgy lehülyézel embereket, de tényleg KÖSZ.
Az meg miért zavar téged ennyire zsigeresen, hogy más embereknek mi a neme vagy mi nem a neme? Talán valaki bántott téged, hogy ilyen lettél? Esetleg féltékeny vagy, vagy irigy vagy rájuk valami oknál fogva? :)
Nem mellesleg pedig, ha ilyen görcsösen erőlködsz a végén még aranyeret fogsz kapni.
#29:
Korábban már leírtam, miért nem mindegy nekem. Olvass vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!