Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Csak én tartom ostobának az...

Csak én tartom ostobának az anarchistákat?

Figyelt kérdés
Gyakran agresszív, buta emberek, akik mást nem tudnak csak gyűlölni, harcolni és terrorizálni. Utálnak mindenféle hatalmat, tekintélyt, miközben nem tudnak jobb rendszert kitalálni. Sok köztük a punk is. Szerintem ezek ilyen lecsúszott, rossz környezetből származó emberek, akik a problémáikat alkoholba, drogba, erőszakba fojtják, de semmilyen társadalmi rendben nem lennének boldogok. Valamiért utálják azokat az embereket, akik normális környezetben nőttek fel, élnek.

2021. nov. 21. 02:52
1 2 3
 11/22 molnarmarcell21 ***** válasza:
56%

ma 08:13

Na de ők miért ne tudnának nyomozni?

2021. nov. 21. 08:19
 12/22 A kérdező kommentje:
És hogy nyomoznak, ha nem értenek hozzá? Feltalálják újra a nyomozást, és rendőr lesz belőlük? Akkor a vége az lenne az anarchiának, hogy újabb rend jönne létre. :D
2021. nov. 21. 08:25
 13/22 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező, légyszives szállj már le az amerikai kultúrharcról, és olvass inkább Kropotkint, Bakunyint, vagy Proudhont, mert eléggé egyértelmű, hogy fogalmad sincsen arról, hogy mi az az anarchizmus.
2021. nov. 21. 08:32
 14/22 A kérdező kommentje:
Akkor világosíts fel, mi az anarchizmus?
2021. nov. 21. 08:36
 15/22 anonim ***** válasza:
63%

Az anarchia csak egy utopia, hasonlóképpen mint a liberalizmus és a kommunizmus. Mindkettő elviekben az egyenlőségre épül, a gyakorlatban neg kicsit más a helyzet..

Fő ismérve a hatalomnélküliség,ami netto ostobaság.

2021. nov. 21. 08:40
 16/22 A kérdező kommentje:
De a huszadik században még érthető, hogy komolyan vehette valaki ezeket az eszméket, de ma? Az anarchisták nincsenek vele tisztában, hogy ha nincs hatalom, akkor bármikor jöhet egy szomszédos közösség, és legyilkolhat? Hogy új hatalom jöhet létre idővel? Hogy az ember nem lesz jó attól, mert nincs hatalom, mert az ember nem feltétlenül jó?
2021. nov. 21. 08:46
 17/22 anonim ***** válasza:
80%

Igen kérdező, bizonyos filozófusok és politológusok az egész életüket az anarchizmus elméletének szentelték, de eszükbe sem jutottak azok a dolgok, amiket felhozol. Nagyon okos vagy.

https://www.youtube.com/watch?v=oB9rp_SAp2U

Kezdésnek hallgasd meg ezt a Chomsky-beszédet, aztán jöhet Kropotkin Conquest of Bread c. könyve. Akkor talán majd kezded kapargatni, hogy mi az az anarchizmus, ahelyett hogy unalmas frázisokat ismételgetsz.

2021. nov. 21. 09:00
 18/22 A kérdező kommentje:

A kommunizmusnak is sokan szentelték az életüket. Kipróbálták. Nem jött be.

Azért megnézem, amit küldtél.

De ettől még az ún. anarchistákat, akik imádnak balhézni, rombolni, ki nem állhatom.

2021. nov. 21. 09:07
 19/22 molnarmarcell21 ***** válasza:
62%

ma 08:25

Továbbra is a rendetlenséggel azonosítod az anarchisztikus társadalmakat, én pedig már leírtam, hogy nem erről van szó.

Ami a rendőrséges példát illeti, többek közt úgy "találhatják fel" a nyomozást, hogy a nyomozati eszközök és erőforrások a rendelkezésükre állnak, beleértve a szakembereket.

2021. nov. 21. 10:11
 20/22 A kérdező kommentje:
Akkor szükségük van rendőri szervezetre, börtönre, börtönőrökre, bírákra. Hol van itt hatalomnélküliség?
2021. nov. 21. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!