Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » 2022 nyelvvizsga amnesztia?

2022 nyelvvizsga amnesztia?

Figyelt kérdés

2021. nov. 12. 22:01
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
A "szoros" automatikus javítás volt. LOL
2021. nov. 13. 20:30
 42/48 anonim ***** válasza:
70%
Utolso: biztos elmennek hozzatok es kinyitnam a szekrenyt folyna ki belole a sok nyelvvizsga bizonyitvany. Ehhez ketseg nem ferhet. Szerintem a mutoasztalon mielott a sebesz elsutne az ereket te sem kerdezned meg tole, hogy vn e nyelvvizsgaja mert csak akkor nyulhat hozzad. Egy olyan orszagban felesleges kovetelmenyekhez kotni a diplomat ahol a kulonbozo szakmak valsagban lasd: pedagogus. De ez csak az en velemenyem. Foggal korommel ragaszkodunk a nyelvvizsga kovetelmenyhez de nem tudok sok eus orszagot mondani ahol hasonloan kovetelmeny lenne. Akarki akarmit mond ez ertelmetlen es erthetetlen is. Ahol kell a nyelv ott a piac szurni fog. Altalanositani meg nem kene, hogy ki telefonozik meg rohicskel meg pofazik, mert minden gyerek es csalad mas, mas es mas eletuttal es hatterrel. Videken egy zilalt osztalykozossegben nem olyan az oktatas mint egy megyeszekhelyen vagy adott esetben fovarosi intezmenyben, mindenki meg nem tud orakat vetetni a gyerekkel aranyaron. Gondolkodj, bar lehet vegigrohicskelted az altalanost ezert ilyen selejtes a logikad.
2021. nov. 13. 20:41
 43/48 anonim ***** válasza:

42.: Én speciel éveket voltam külföldön és ha kellett, megküzdöttem érte hogy megértsem a nyelveiket. Pont személyes tapasztalatból tudom, hogy mi kell hozzá, és nem éppenséggel a rinyálás. Úgyhigy melléfogtál, amiaz én "selejtes" logikámat illeti.

A műtős orvos pont kiváló példa, ugyanis az bizony tipikusan olyan szakma amiben naprakészen kell továbbképezniük magukat a nemzetközi orvostudományi ismeretek, módszerek, eszközök legújabb vívmányairól. Aki nem képes erre, (márpedig aki a magyar fordításokra vár, az nem képes) annak a kése alatt nekem bizony igenis hogy halálfélelmem lenne.

Márpedig egy egyszerű középfokú nyelvvizsga ennek a szükséges nyelvtudásnak a legalja alatt van, olyan szint amin csak röhögne, nem hogy rinyálna miatta, mint ha ez olyan komoly kihívás lenne.

2021. nov. 13. 21:54
 44/48 anonim ***** válasza:

26 :

<< Amiről te beszélsz annak megértéséhez nem elég egy középszint. >>

Pontosan, a középszint az egy vicc elvárható szintjez képest egy komoly szakirányban, főleg hogy szakmai nyelven. Aki még egy középfokú miatt is sírdogál, az ezt nem fogja fel.

2021. nov. 14. 06:24
 45/48 anonim ***** válasza:
85%

42: << de nem tudok sok eus orszagot mondani ahol hasonloan kovetelmeny lenne >>

LOL. Hát nem tudom, hány országban jártál már személyesen, de Finnországtól igazából egész Skandinávián és a Benelux államokon át, Németország nagy részén, Ausztriában, a soknyelvű Svájcról nem is beszélve, mindenhol MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐEN beszél angolul a bolti árus, a benzinkutas, a sarki rendőr, a buszvezető, a gyros árus, az újságárus, trafikos, stb, szóval nem az egyetemisták hanem a vélhetően teljesen átlagos végzettségű és műveltségű emberek. Még a nacionalista franciák is, akik pedig utálják, és lehetőleg letagadják, amíg nem a saját érdekük angolul beszélni.

Magyarország még Kelet európai viszonylatban is messze le van maradva nyelvtudásban. Lengyelországban is elég jó eséllyel találni az utcán random emberek között valakit, aki tud angolul és mer is megszólalni, ha kérdezem. A csehek szivesebben beszélnek németül, a románok meg olaszul, franciául, az észtek inkább oroszul, de azért na!

Szóval hidd el nekem, ha egy átlagos európaitól valami miatt bekérnek egy középfokú nyelvvizsgát, 90%-uk röhög rajta, vállat von, és megcsinálja. A többi meg TUDJA hogy ez egy reális elvárás, és ha muszáj a nyelvvizsga akkor összekapja magát.

Egyedül a magyarok rinyálnak, hogy jajjjajjj, nem a Nagyvilág meg az emberiség tanul meg a mi kedvünkért magyarul, hanem nekik kell egy pitiáner angol középfokot felmutatni, mert máshogy a kis pöcs méretű országunk határain kívül sehol nem veszik komolyan.

2021. nov. 14. 06:43
 46/48 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem oka van, hogy egyetemet végzett, abszolvalt emberek nem tudják letenni a nyelvvizsgat.. Remélem a következő kormány a megoldással fog foglalkozni, nem a pillanatnyi tűzoltással.
2021. nov. 14. 09:38
 47/48 anonim ***** válasza:
85%

#46:

Két fő okot látok. Egyik, hogy aki 280-300 ponttal csúszik be a felsőoktatásba, az nem biztos hogy oda való, tisztelet a kivételnek. Másik a sokszor megénekelt középiskolai nyelvoktatás, ami vagy van, vagy nincs. Az egyetem alatt már nagyon keveseknek van ideje komolyan nyelvet tanulni úgyhogy inkább a felvételit kellene nyelvvizsgához kötni

2021. nov. 14. 10:36
 48/48 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, biztos, hogy sok nem odavaló embert is felvesznek. De egyetemen alapvetően már nincsen nyelvoktatás. Nekem pl egy fél év szakmai angolom volt, heti kemény egy alkalommal. Magyarul kb 14 angol órám volt a diplomáig. Hát ez nem sok. Ha szerintük ez jó, hogy nincs idegen nyelv oktatás az egyetemen, akkor valóban már belépési feltételként kellene kérni a nyelvvizsgát.

Akkor az kerülne be, akinek már van és megoldódna a bentragadt diplomák kérdése.

Viszont tudjuk jól, hogy se az általános iskola, se a gimnázium/középiskola nem készít fel a középfokú nyelvvizsgára. Az érettségi, amire 12. végéig készítik fel a gyerekeket, jóval a középfokú nyelvvizsga szintje alatt van. Simán lehet, hogy valaki ötös érettségivel nem tudja letenni a középfokút. A gyengébb osztályzatokat szerintem mondanom sem kell, hogy nem fog atmenni nyelvvizsgan.

Ezen kellene változtatni és általános iskolában hamarabb elkezdeni a nyelvet, illetve nagyobb óraszámban és kisebb csoportokban. A tanár se mindegy sajnos. Azt kell hogy mondjam, hogy nem éppen a legvonzóbb pálya a tanári. Diplomával és jó nyelvtudással elmegy az ember egy multihoz, nem fog 160ért tanítani. Ez van.

Sok megoldanó kérdés van.

Persze aki benne van, annak lehetne annyi esze, hogy a 3-5 évben amíg egyetemre jár, addig foglalkozik a kérdéssel és nem a végére hagyja.

Akár otthoni felkészüléssel is össze lehet hozni a korábbi alapokra építve. De az utolsó percre hagyva nyilván nehéz, amikor szakdogát kell írni meg államvizsgára tanulni.

Egyébként nem tudom a covidnak mi köze volt ahhoz, hogy visszamenőleg mindenki amnesztiat kapott. Gondolom szavatvasarlas.

2021. nov. 14. 13:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!