2022 nyelvvizsga amnesztia?
Őszintén szólva én nem értem miért erőltetik a nyelvvizsgát.
A nyelvtudás az egy külön szakma.
Nem értem,hogy a munkavállalótól miért várják el,hogy idegen nyelven beszéljen,és szakmailag is a toppon legyen,mindezt 1 fizetésért,ami amúgy is siralmas.
Ahová kell nyelvtudás,azt fizessék meg.
Mondjuk kíváncsi leszek,hogy bizonyos területeken,ahol munkaerőhiány van,pl tanárok,ott mi lesz majd hamarosan.
Ilyen alacsony bérekért,hozza az ember a maximumot?
Ebből is látszik,hogy egy szolga mentalitású ország vagyunk.
Az elvárások a magasban,a fizetések a béka feneke alatt.
"amnesztia" sic!
Mint ha a nyelvvizsga valamilyen jogtalan büntetés lenne....
Ha még egy nyelvet se bírsz megtanulni, tűrd méltósággal és ne itt rinyálj.
Manapság nincs olyan korszerű szakma amiben valaki myelvtudás nélkül szakemberként komolyan vehető.
Ahogy feljebb írták, még egy vacak nemzetközi konferencián is csak nézel, mint hal a szatyorban. Vagy majd akkora ász leszel, hogy külön neked vegyenek fel egy személyi tolmácsot is. :D
Csak az a baj, hogy szaktolmácsoláshoz nem egy érettségis szintű nyelvtudás kell, hanem olyan szakirányú ismeretek, hogy az illetőt nem melléd veszik fel tolmácsnak, hanem helyetted.
Amiről te beszélsz annak megértéséhez nem elég egy középszint.
Attól,mert valakinek van nyelvvizsgája,még nem tud beszélni,és nem is biztos,hogy megérti,amit mondanak,főleg szakmai nyelven.
Ezzel az erővel a szakmunkás iskola elvégzését is köthetnénk nyelvvizsgához,mert hát ez már a 21.század.
Nem értem miért gáz,ha valaki mellett van tolmács.
Az nem egy szakma?
De minek fizessenek még egy munkaerőt....
Nincs ezzel gond,tanítsák az angolt,mert világnyelv,és legyen magasabb az alapszinten beszélők száma.
De ahhoz ne legyen elvárás,hogy dolgozni tudj,főleg,ha nem kell használni a munkád során.
Sok itt a rosszindulatú ember.Tipik dögóljön meg a szomszéd tehene is.
Én remélem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!