Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért utálnak minket a szlovákok?

Miért utálnak minket a szlovákok?

Figyelt kérdés
2008. dec. 11. 14:04
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
nem kéne általánosítani ezt az utálat-dolgot... lassan 5éve kint élek szlovákiában és eddig összesen egyszer ért atrocitás amiatt, mert magyar vagyok (pedig pozsonyban lakom)
2010. ápr. 9. 20:23
 22/28 anonim válasza:
Nem tudom hogy milyen régi ez a kérdés,de hozzáskell szólnom.Itt senki nem utál senkit,max a magyarok a szlovákokat,de fordítva ez nem igaz!!!
2010. máj. 1. 15:06
 23/28 anonim ***** válasza:
Azért, mert mi adtunk nekik országot. :'(((
2011. aug. 10. 21:30
 24/28 anonim ***** válasza:
Meg ugye a mi történelmünket nem tudják SMS-ben elküldeni.
2011. aug. 11. 12:21
 25/28 anonim válasza:
Talán azért mert pofáztok össze vissza azt hiszitek mindenki olyan mint a hülyébbik politikusok.
2011. aug. 12. 15:36
 26/28 anonim ***** válasza:
Ezt a hontalanság dolgot sosem értettem. Nekem mindig minden magyar magyar volt, mindegy honnan jött. Egyszer a suli öltözőjében megkérdezték" Van itt román?" és jött is a válasz" Ja, a Matyi Erdélyből jött". Hát mondom mi a franc??? Erdélyből jött és már román? A gyerek egyébként tényleg romániából jött, de magyar és a szülei is magyarok. Kiskorában költöztek ide. Az a baj hogy rengeteg fogyatékos gyerek van. Mondjuk ne várjuk el hogy a határon túliakkal kedvesek legyenek, ha az ittenieket sem nézik semmibe. Sajnos ma már a magyarságban alig van nemzeti öntudat. Én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, de a "fajtám" már csak nagyon kevés egyeddel büszkélkedhet. Javítsatok ki ha tévedek, de a fiatalok nagy része sz@rik rá, hogy magyar. A magyarságomra való büszkeségből is csak a rossz következtetést vonja le mindenki. Voltám már rasszista, antiszemita és neonáci úgy, hogy nem voltak ilyen megnyilvánulásaim. A telefonomon egyébként magyar zászló a hátterem. Egyszer egy osztálytársam megkérdezte, hogy cigányellenes vagyok-e? Kérdeztem hogy ezt honnan szűrte le? Ő azt mondta, hogy onnan, hogy magyar zászló a hátterem. Köszönöm. Magyar vagyok, tehát cigányellenes.
2014. jan. 5. 18:28
 27/28 anonim válasza:
én szlovák vagyok és szeretlek titeket! :D
2015. szept. 28. 08:23
 28/28 anonim ***** válasza:

Sok szlovák a történelem kapcsán gyülöli a magyarokat (bár nem is tudják milyen emberek és fordítva) 895 és 1918 között amikor Magyar királyság volt, illetve volt hogy Magyarország is a Habsburg monarchia része volt ök máig úgy tekintenek az akkori Magyarországra mint pld. a mai Egyesült Államokra hogy több nemzetiség országa (magyarokon kívül, szlovákok,szerbek,románok stb.) persze magyarok voltak töbségben és ök irányítottak mindent magyar királyok stb. mondom kivéve a Habsburg idöket bár az akkori Magyarországon 895-1918 mindig is a magyarok voltak töbségben, de ök így lássák a történelem

Uhorsko (Uhorszko) = Nagy-Magyarország

Rakúsko-uhorská monarchia = Osztrák-Magyar Monarchia

Madarsko pedig a monarchia utáni (mai) Magyarország.

A gyülölet talán 1848hoz vezethetö vissza amikor az akkori tótok vagy szlovákok Stúr, Hurban, Hodža támogatták a március 15keď forradalmat de ök akkor támogatták volna a magyar forradalmat ha megkapják ezeket a jogokat (autonómia a szlovákoknak Magyarországon belül, jobbágyság eltörlése, stb.) hasonló volt a helyzet a többi nemzetiséggel. Mivel Kossuthék abban az idöben nem egyezztek meg a kissebségekkel így azok pld. a szlovákok is a Habsburg oldalra fordultak, mert azok utólag beígérték nekik a követeléseket, amit 1849 után mégsem teljesítettek. A kiegyezés után 1867 után elkezdödött az iskolákban a magyarizáció vagy ha úgy tetszik Gróf Apponyi Albert iskolai törvénye 1907böl ahol a nem magyar gyerekeket magyarul tanították és következö volt tanítani..Apponyi így vélekedett a kissebségekkel kapcsolatban.... Beszédében a magyarországi kisebbségekről mint „alacsonyabb kulturális fokon álló fajok”-ról beszél

Továbbá a Černovái (Csernovai) tragédia A község szülötte, a szlovák nemzeti mozgalom egyik alakja, Andrej Hlinka templom építését kezdeményezte a faluban a 20. század elején. Ennek felépülte után 1907-ben a község lakói ragaszkodtak hozzá, hogy ő szentelje fel a templomot. Mivel azonban Hlinka korábban a katolikus egyházi vezetéssel konfliktusba keveredett, el volt tiltva a papi hivatástól. Ezért tüntetés robbant ki, melynek során a csendőrség a tömegbe lőtt. A tragédiának 15 halálos áldozata volt, később a falu 40 lakosát ítélték börtönbüntetésre. Az eseményre a temetőben emlékmű, a helyszínen pedig emléktábla emlékeztet.

1938 Surány (szlovák város) ismét Magyarországhoz lett csatolva aminek a helyiek nem tetszésüket fejezték ki, így az ostane csendörség a dulakodás közben lelötte Mária Kokošovát Surányi lakost.

Szóval ilyen dolgok végett is mármint a történelem szempontjából gyülölik a (egyes) szlovákok a magyarokat.

Egyébként olvass a héten Wikipédia magyar-szlovák viszony..

[link]

2019. júl. 6. 06:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!