Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországon mikor vertek...

Magyarországon mikor vertek meg utoljára valaki azért mert meleg?

Figyelt kérdés
Forrásokkal kérném a városi legendákat most hagyjuk.

2021. aug. 25. 05:04
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

Ezt hívják látenciának.

Attól még, hogy csak 1-2 eset kerül nyilvánosságra, nem jelenti azt, hogy a jelenség ne létezne. Olyan ez, mint az Orosz Bernadettes meg a vak komondoros esetek. 10 év alatt kb. ez a két ügy került a nagy nyilvánosság elé, közben meg tudjuk, hogy évente 40 ezer nőt ér családon belüli erőszak. Ezenkívül nem hinném, hogy csak a tényleges verés, fizikai bántalmazás számítana bűncselekménynek. "Éppen elég" olyan nyomasztó, bántalmazó közegben, légkörben élni nap mint nap, ahol fizikailag ugyan nem feltétlenül bántalmaznak, de lelki terror alatt tartanak, fenyegetnek, nyomás alatt tartanak folyamatosan valakit akár a melegsége, akár a női (gyengébb) mivolta vagy bármi más miatt. Mások felett hatalmi hierarchiát gyakorolni, másokat leuralni több mint "nem menő" dolog.

Javaslom, tegyél fel valami ilyesmi jellegű kérdést a 'homoszexualitás' kategóriában: Melegek! Mesélnétek olyan valós történeteket, amelyek veletek történtek meg, amikor pusztán a melegségetek miatt vertek meg, aláztak meg, bántalmaztak titeket, emiatt szóltak be nektek, vagy bármilyen hátrány ért benneteket pl. a munkahelyeteken, iskolában, bármi egyéb szituációban?

De gondolom ilyen kérdést sosem tennél fel, mert nem ezekre a válaszokra vagy kíváncsi és az attitűdöd is eleve elutasító.

Ismétlem még egyszer: A látencia miatt nem, vagy csak nagyon kevés hiteles forrást fogsz találni. De pl. ebben a videóban nagyon sok történetet elmesélnek meleg emberek a mindennapjaikról:

https://www.youtube.com/watch?v=8vKNJlyKu0A

(Tudom, neked ez is csak urban legend.)

((#11-es és #30-as válaszolók, Ti ugyanazok (egy személy) vagytok? Csak egy szót írnék nektek/neked a későbbiekben.))

2021. aug. 27. 15:33
 32/35 anonim ***** válasza:
31# Mit írnál nekik, megtudhatjuk?:)
2021. aug. 27. 16:31
 33/35 anonim ***** válasza:

Megérintett az a két komment. Bepárásodott tőlük a szemem, pedig ritkán fordul itt elő ilyen velem. Csak annyit mondanék Nekik(k), hogy

KÖSZÖNÖM!!!

Nem /vagy nem csak/ a válaszaikat, hanem a hozzáállásukat, amilyen személyekké lettek. Nekem ez nagyon sokat jelent.

2021. aug. 27. 19:39
 34/35 anonim ***** válasza:
#31, igen, mindkettő én voltam. Jól esett, amit írtál, örülök, ha pozitív érzéseket váltottam ki.
2021. aug. 29. 21:57
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

"Homofób tizenéves gyerekként ha elment a folyosón az egyik gyanúsan meleg srác az iskolából, felkiáltottunk, hogy b*ziriadó és a falhoz lapultunk, hogy "védjük a seggünket", miközben marha jól szórakoztunk. Melegverés nem történt, de azért lehet elcserélte volna a szerencsétlen egy bunyóra."

Főképp ez volt az a rész. (De egyébként végig a többi is.) Érintettként nem volt nehéz beleéreznem magam a srác helyébe. Egyik részről pontosan tudom, hogy egyfelől ez egy tök jó poén tizenévesen, haverokkal jókat nevetni, ökörködni, barmulni meg minden. Viszont a másik oldalról mindezt átélni, ... Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

Ezért is vagyok végtelenül hálás a kommenteidért. Az őszinteségedért, és a változásért. Én senkit nem akarok megtéríteni meg mittudomén. Mindenki gondolkodjon úgy a dologról, ahogy akar. Csak amikor már túl soknak érzem, hogy naponta(!) 10-15 ilyen kérdést írnak ki, akkor valahol egyszerűen csak jól esik már olyat olvasni, amiket írtál.

Úgyhogy akkor most már személyesen neked: KÖSZÖNÖM! :')

2021. aug. 29. 22:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!