Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Engedélyeznéd a 18 év alattiak...

Engedélyeznéd a 18 év alattiak transznemű fiatalok számára a nemi átalakító műtétet?

Figyelt kérdés

Ellenzékiként én személy szerint 18 éves korig nem engedélyezném a műtétet. Nyugodtan prezentálja magát máshogy a tinédzser (öltözködés, hajviselet, viselkedés), mivel fontos, hogy meg tudja élni az identitását, de szerintem ezt a döntést a műtéttel kapcsolatban csak egy felnőtt képes meghozni.

Azonban nagyon sok kormánypárti helyről azt hallom, hogy a baloldaliak a hatéveseket nem átalakító műtétre küldenék, így kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok.

2021. aug. 7. 22:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
82%
Semmiképpen nem engedélyezném ilyen kérdések feltételét azoknak, akiknek fogalmuk sincs, miről beszélnek. Se fideszesnek, se ellenzékinek. akinek ez a legnagyobb problémája, annak fogalma sincs arról, mi az hogy probléma.
2021. aug. 7. 23:45
 12/29 anonim ***** válasza:
86%
Most nem azért, de a világ nagyjából összes pszichológusa és pszichiátere tiltakozna ezellen a butaság ellen, hogy a skizofrén és a transznemű ugyanaz. Nem is értem miért akarsz te dönteni ilyen kérdésekben.
2021. aug. 7. 23:45
 13/29 anonim ***** válasza:
16%
#12: Aha, akkora pl. az USA-ban a nyomás a normális pszichológusokon, hogy próbálnának csak nemet mondani, vagy azt javasolni egyik-másik transz páciensnek, hogy vizsgáltassa ki az agyát.
2021. aug. 7. 23:51
 14/29 anonim ***** válasza:
83%
Ha ez a legnagyobb problémád, akkor megnyugodhatsz. Sehol sem legális kiskorúak átműtése, pusztán szexuális irányultság alapján.
2021. aug. 7. 23:52
 15/29 anonim ***** válasza:
67%
#13 ezeknek a kommenteknek mégis mi értelme? Nem az USA-ról van szó és nem is ismersz egy pszichológust se az USA-ból. Innentől hogy döntöd el, hogy mit mernek esetleg mit nem mernek megtenni.
2021. aug. 8. 00:12
 16/29 anonim ***** válasza:
27%
Abban az esetben igen, ha genetikai rendellenesség miatt született más testbe, mint kellett volna. Ilyen létezik, de ezt orvosnak kell kivizsgálni és megállapítani.
2021. aug. 8. 08:43
 17/29 anonim ***** válasza:
25%

"ezeknek a kommenteknek mégis mi értelme?"

Értem, hogy fáj az igazság.

Ettől függetlenül mégis így van, egy pszichológus mást mond, mit amit előír a homolobbi, akkor annak vége.

2021. aug. 8. 08:48
 18/29 anonim ***** válasza:
61%
Halkgatlak, pontosan hány pszichológust ismersz az USA-ban?
2021. aug. 8. 10:51
 19/29 anonim ***** válasza:
28%

"Ettől függetlenül mégis így van, egy pszichológus mást mond, mit amit előír a homolobbi, akkor annak vége"

A pszichológusok nem foglalkoznak a nemi diszfóriával, ez a pszichiáterek szakterülete.

Továbbá szerinted ha mondjuk egy onkológus kemoterápia helyett agykontrollt ír fel egy páciensnek, akkor neki nem lesz "vége"? A szakirodalom egyértelműen a nemváltást tartja a leghatékonyabb módszernek a nemi diszfória kezelésére. Hidd el, ha ezt lehetne sima gyógyszeres vagy pszichoterápiás módszerekkel kezelni, akkor azzal kezelnék, de egyszerűen nem lehet.

2021. aug. 8. 11:21
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy ritkán felmerülő, és kizárólag szakmai kérdés.
2021. aug. 8. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!