Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Élnétek egy ilyen társadalomba...

Élnétek egy ilyen társadalomban? Mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

Az eddigi emberi társadalmak környezeti kizsákmányolását látva létrejött egy új társadalom, ami igyekszik visszafogni az emberek ökoszisztéma-elleni hajlamait, és harmóniában élni a természettel.

Így néz ki ez az új társadalom:

Megszületik egy baba az embertenyész-központban. Ha nincsenek olyan génjei, amiket hasznos lenne továbbörökíteni, akkor kiherélik, eltávolítják a nemi szervét, lány baba esetén kiveszik a méhét és kivágják a csiklóját. Így nem tud szaporodni és nem lesz szexualitása. Akiknek olyan génjei vannak, amiket érdemes továbbörökíteni, azoknak az agyát műtik meg, hogy sose legyen okosabb egy kétévesnél, és tenyészember lesz belőle.

A társadalmat a butává tett tenyészeken kívül a kimiskárolt dolgozók alkotják. A gyerekeket elkezdik nevelni, így néz ki pl. egy 8 éves gyerek órarendje az iskolában:

1. Zoológia

2. Anatómia

3. Ökológia

4. Genetika

5. Botanika

6. Testnevelés

A tévékben kizárólag vadvilágot és biológiát bemutató dokumentumfilmek mennek, olyasmik mint az Animal Planeten, meg a Nat Geo Wild-on. A fő szórakoztató tevékenység az állatok megfigyelése, tanulmányozása.

A biológiai képzések mellett minden fiatalt betanítanak olyan szakmára ami éppen kell a társadalomnak. Vannak pl. élelmiszer-termelők, építők, babákra vigyázók, rendőrök, katonák.

Aki meghal, annak a holttestéből trágya lesz.

Központi vezetői réteg nincsen, mindenki úgy van nevelve, hogy decentralizáltan működjön a társadalmi rend.

Mindenféle kábítószer, az alkohol meg a cigi is be van tiltva. A vallások is be vannak tiltva, kivéve a hit a természet körforgásában.

A biotechnológián kívül minden technika be van tiltva, az űrkutatás is. A társadalom elfogadja azt, hogy egyszer majd a Föld többszáz millió év múlva nem lesz lakható, és akkor együtt halnak a többi élőlénnyel.

2021. jún. 26. 15:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%

Olvass többet!

[link]

2021. jún. 28. 09:37
 12/20 anonim ***** válasza:
29%
Le lehet pontozni: én igenis szívesen élnék ebben a világban!!!
2021. jún. 28. 15:58
 13/20 anonim ***** válasza:
96%
#1, Szép Újvilág. Huxley írta, de nem hiszem, hogy a kérdező olvasta volna.
2021. jún. 28. 16:41
 14/20 anonim ***** válasza:
82%

Ki döntené el, hogy mely génekre van szükség? Decentralizált társadalom rengeteg problémát nem tud megoldani. Az emberi társadalom hierarchikus. Ha két ember találkozik az első dolguk eldönteni a dominancia sorrendet. Nézd meg a munkahelyedet: hogy működne decentralizáltan?

A természettudományok épp olyan fontosak, mint a "zöld" tudományok.

2021. júl. 5. 21:57
 15/20 qkker1 ***** válasza:
100%
Nem, mert nem lehetne pálinkázva Wartburgot szerelni!
2021. júl. 6. 16:51
 16/20 anonim ***** válasza:
97%
Nyakamat rá, hogy a 12-es és a kérdező ugyanazt a személyt takarja.
2021. júl. 6. 17:44
 17/20 anonim ***** válasza:
97%
16, én még megtoldanám azzal hogy a kérdező pontozta fel saját magát is.
2021. júl. 6. 19:55
 18/20 anonim ***** válasza:
6%
A 12-es válaszló vagyok: én nem a Kérdező vagyok. Egyébként meg ha megnézitek a szavazást, számítógépen láthatjátok, hogy többen is arra szavaztak, hogy szívesen élnének ebben a világban. Telefonon sajnos nem jelenik meg az, hogy melyik lehetőségre hányan szavaztak, de gépen megnézhetitek. Én mindig is rajongtam a szélsőséges rendszerekért. Ami ma megy, számomra annál minden jobb lenne.
2021. júl. 7. 11:52
 19/20 anonim ***** válasza:
96%

Akkor vegyél fel egy szemüveget, vagy kérj idõpontot a szemészetre, mert pont az ellenkezõjét látni.

Ha pedig extremitásokat favorizálsz, abban az esetben egy pszichológus se ártana.

2021. júl. 7. 17:09
 20/20 anonim ***** válasza:
92%
18, az USA, észak korea vagy kína biztos tárt karokkal vár!
2021. júl. 7. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!