Tudom, hogy elméleileg nincs ilyen, de gyakorlatilag igen. Szóval melyik jobb-,és melyik a baloldali közvélemény kutató intézet?
Tényleg nem az a fontos, hanem hogy mennyire megbízható. Ezt érdemes tanulmányozni, ez alapján ezt belelhet lőni (Medián és Nézőpont adta két legjobb előrejelzést múltkor.)
Amúgy Medián liberális vezetésű, független.
Nézőpont és Századvég inkább jobbos.
IDEA egy vicc, amúgy balos.
Iránytű másik vicc, Jobbik-közeli.
A többi olyan liberális-féle, még a Závecz megbízható valamennyire, többi kevésbé.
Sajnos ciklus közben sokan hülye adatokat prezentálnak csak egész népességre, holott választani tudó biztos szavazók a lényeg, igazából ők jelzik előre a várható választási eredményt. Szerencsére a Nézőpont nem ilyen, így az elég jó indikátor.
Ha mondjuk veszel egy Medián-Nézőpont-Závecz hármast, annak átlaga az valószínűleg elég jól leírja a valóságot.
Igen, végignéztem egyenként a vezérigazgatókat, és azt figyeltem, hogy melyik milyen tv-ben, ki oldalán áll inkább, egyértelműen az az én véleményem is mint a tied (utolsó). Mé egy ki papírra is levezettem. Be is írom, arra az esetre ha valakit érdekelne.
Baloldal: Závech,Iránytű,Publicus,Republicon,Median,Tarki,Idea
Jobb: Nézőpont, Századvég
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!