Miért a politikusokat övezi a legnagyobb közgyűlölet és megvetés?
Ezt soha nem értettem. Ország- és világszerte rengeteg olyan ember van, aki érdemi teljesítmény vagy számbavehető munka nélkül lett sokszoros milliárdos, mégis az emberek a politikusokat utálják a legjobban, az ő vagyonukra a legirigyebbek.
Miért nem a béna, de agyonfizetett futballisták, a kigyúrt bűnözők, a Berki Krisztián-féle ostoba tulkok és egyéb médiasztárok vannak a közutálat középpontjában?
Kérnék mindenkit, hogy ne a szokásos "mer' az Orbán", "mer' a Gyurcsány" vonalon induljunk el. Engem nem az érdekel, hogy konkrtét politikusokat ki miért utál, hanem hogy a politikus mint foglalkozás, miért irritálja jobban a közembert, mint a buta bűnöző, az ostoba sztárműsorvezető vagy a milliárdos futballista.
Hát, ez is egy szempont. De ha belegondolsz, túl sok különbség nincs. Minden forint, amit valaki megkeres, az valaki más zsebéből jön. A TV-s celebek azért keresnek jól, mert a csatornának rengeteg bevétele van reklámból, miért? Mert a hirdetőknek megéri milliárdokat fizetni, hiszen a bugyuta reklámspotok hatására az emberek megvesznek minden hülyeséget.
Leegyszerűsítve: Győzike azért keres sokat, mert Gipsz Jakab minimálbéres panelproli az utolsó fillérjéből is Arany Ászok sört vesz, így megtérül az Arany Ászok reklámba fektetett tőjéje, amiből Győzikét fizetik.
Most ez mitől jobb? Mindkét esetben a te zsebedből kiszedett pénz megy mások zsebébe.
"De ha belegondolsz, túl sok különbség nincs."
Győzike, Berki és a többi nem hoz az én életemre is kiható törvényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!