Ebben a globális világban szükség van nacionalizmusra?
Néztem egy elgondolkodtató beszélgetést a Hararival, aki egy történész. Amikor szóbakerült a klímaváltozás, hogy miért a nacionalisták szokták tagadni ezt a jelenséget. Szerinte azért, mert a nacionalisták nem tudják elfogadni azt, hogy globális lépéseket kell tenni és nagyobb globális összefogás kéne, emiatt inkább tagadják a problémát. Nagyon elgondolkodtató beszélgetés volt.
#9, a te köntös,vha nem is ismered Fukuyama könyvére épül: A történelem vége, ez a címe.
Kapott akkora hátszelet mint a fészbuk, még a többi globális izé.
Da, ha jól megnézed nem ért véget a történelem.
Semmi sem igazolja, hogy a "liberális demokracia" az egyetlen emberi létforma.
Ha jobban megnézed, most kezdi a haláltusáját Nyugat-Európában meg tán már az USA-ban is.
Az iszlám világ nem preferálja, de a Kínai sem.
Ez máris az emberiség fele.
Pluszban meg itt vagyok én is! 😁
Én a gyerekeihez kötődöm, még a családomhoz a barátaimhoz, ezek a legközvetlenebb kötődések és túlnyomó részt magyarok, így hát a nezetemhez is. Valamennyire a református egyházhoz, (egy kicsit idealizált) Európához is persze az "emberiséghez" is.
Fordítva ez nem nagyon megy.
Abból egy 8 milliárdos homogén,individuális massza volna, ami jó valakiknek, de az nem én vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!