Magyarország elmaradottsága? Többi lent
Egyik oldalról igazad van, valóban elég viharvert századok vannak mögöttünk. Mondjuk hozzátartozik az igazsághoz, hogy ennek az is az oka, hogy sikerült mindkét világháborúban a vesztes félhez csatlakozni.
De tény, hogy akármit is teszünk nem leszünk Svájc vagy Németország szintjén.
Az se igaz, hogy minden szar, ami magyar.
A viszont egy másik szempont, hogy amiket most csinálunk, amilyen döntéseket hozunk, mondjuk az elmúlt 30 évben azzal jó irányba haladunk-e. Nyilván ez szubjektív, de szerintem nagyon nem és ez a baj.
Már majdnem végigolvastam mikor megláttam azt, hogy "balyuk".
Itt úgy elkezdtem nevetni....
Amúgy igazad van nagyrészt.
Nyelvújítás innentől kezdve a balyuk valójában bajuk.
Picit nemesíteni kell a magyar nyelvet.
Csak a rendszerváltás óta becslések szerint a magyar államadósság 4-5 szörösét kitevő összeg tűnt el a magyar költségvetésből és vándorolt offshore cégekbe és számlákra.
Ha azt a pénzt az elmúlt 30 évben a politikus urak magyaroszág fejlesztésére költötték volna, már rég euronk lenne és közelítenénk az osztrák életszínvonalat.
Félig igazad van, tényleg rengeteg sorscsapás ért minket ezer év alatt. Ám ezt bármelyik másik országról ugyan így el lehet mondani.
Ne vedd sértésnek, de ki nem állhatom az a "mindenről mások tehetnek" hozzáállást, és ezt a nemzeti önsajnálatot. Tettünk bármit azért, hogy ez ne így legyen?
Nekünk magyaroknak is van egy nagy bűnünk: a gyávaság. A fejlett országok attól fejlett országok, mert megdolgoztak érte. Siránkozással nem lehet elérni semmit!...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!