Sérthetek szerzői jogokat ilyen módon?
Figyelt kérdés
Vannak emberek, akiknek egyszerűen nincsen idejük olvasni, pedig szeretnének elolvasni újságokat, publicisztikákat, förumokat, blogokat, stb. Ha én a számukra felolvasom ezeket egy diktafonra MP3-ban, és odaadom, elküldöm, hogy meghallgathassák menet közben, munka közben, stb, akkor ezzel szerzői jogokat sértenék vajon? Nyilas Misi is felolvasott Pósalaky úrnak némi zsebpénzért. Ez egy kicsit modernebb megoldás lehetne, ennyivel már azóta fejlődött a techinka2010. aug. 22. 09:46
1/3 anonim válasza:
Hát ha nem terjeszted anyagi előnyökért, akkor tudtommal nem. Amúgy meg olvastasd fel SpeakBoarddal :D
2/3 anonim válasza:
kivéve persze, ahol kikötik, hogy a kiadó, szerző engedélye nélkül semmilyen formában nem sokszorosítható...
3/3 A kérdező kommentje:
Persze én sem ihgyen gondoltam, nem jótékonységi akcióról lenne szó.Yiszont akkor pl. egy könyvtár is szerzői jogokat sért? Hiszen akik oda járnak be újságokat, könyveket olvasni, azok sem veszik meg azokat, csak elolvassák, a könyvtári tagdíjakat meg nem szokták átutalni a szerzőknek, íróknak... Ji tudna pontosabb, bővebb informáciűt adni, vagy legalább a fellelhetőség helyét megadni?
2010. aug. 23. 11:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!