Nem akarok szavazni, nem érdekel a politika?
A történelem tanárom most nagyn puffog ezen, hogy szavazzon csak mindenki, ezért meg ezért stb. Ugyan én nem jutottam szóhoz, szeretném megvitatni valakivel, amit gondolok. Szóval én nem azzal érvelnék, hogy 'egyik sem jobb a másiknál', vagy ilyesmik. A legfőbb érvem egyszerűen az lenne, hogy a jövőmben is, mindig abban a helyzetben fogok helytállni, ami lesz, ha rossz, ha jobb. Függetlenül a politikától, mindig oppurtunistaként fogom végezni a dolgom, nem tömöm tele a fejem egy csomó médiacikkel, politikusokról szóló információkkal, stb. Apukám azzal érvelne egyébként, hogy azok az emberek, akik a mi érdekeinket, mi céljainkat képviselnék el sem jutnak a pályára, mert maga a kampányhoz is sok pénz kell, és hiába ismerek 2-3 embert, aki képviselné, pénz hiányában ők sosem lesznek politikusok. Nekem meg ugye minden minden alapon van a véleményem, hogy mindig az adott helyzetből fogom a legjobbat kihozni.
Nem kell széttépnetek egymást a válaszokban, nem kell indulatból lepontozni a másikat, ha csak más a véleménye...
Azt kéne látni, hogy nincs olyan, hogy valaki eldönti, hogy rá nincs hatással a politika, és onnantól ez így is lesz. Ez csak akkor lenne valamennyire igaz, ha a társadalmon kívül, mindenkitől messze, egy erdőben élnél teljesen önellátó módon. Minden más esetben estig lehetne sorolni a dolgokat, amik a politikán keresztül nagyban befolyásolják az életedet közvetlenül vagy közvetetten.
Ha te ezekre csak legyintesz, és azt mondod, döntsék el helyetted mások, mi és hogy legyen, ahhoz jogod van, de ez ettől még felelőtlenség
"Bevallom, nem igazán érdekelnek az emberek"
Én is voltam 12 éves pszeudo-libertáriánus, de aztán kinőttem belőle...
Nem érdekel, hogy milyen az utcádban a közbiztonság?
Nem érdekel, hogy ha megbetegszel, milyen kórházban kezelnek?
Nem érdekel, hogy te, vagy akár a szüleid milyen nyugdíjat fognak kapni?
Nem érdekel, hogy ha gyereked születik, akkor egy lerobbant putriban, vagy egy szupermodern kórház-csodában jön-e világra?
És hogy az iskola amibe járni fog, milyen felszereltségű, minőségű?
Nem érdekel milyen adókat kell majd fizetned, és milyen mennyiségű és minőségű szolgáltatásokat kapsz értük?
Nem érdekel, hogy mennyire kátyúsak az utak, mennyire megbízhatóak a közművek? Milyen infrastruktúra áll rendelkezésedre?
Milyen mérgező anyagokkal mérgez téged a város mellett álló üzem, mivel nincsenek meg a megfelelő szabályozások rá?
Hogy cenzúrázza a kormány az internetedet? Esetleg hogy cenzúrázzák külföldi cégek, és a kormány mit lép erre?
Ha betörnek hozzád, a rendőrség milyen felszereléssel, milyen hozzáállással rendelkezik?
Stb.
A társadalom mindenkit csak addig "nem érdekel", amíg a szülei mindenről gondoskodnak körülötte. Aztán majd rájössz, hogy az állami döntések olyan mélyen összefonódnak az életed minden részletével, hogy nem tudod függetleníteni magadat tőlük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!