Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nem akarok szavazni, nem...

Nem akarok szavazni, nem érdekel a politika?

Figyelt kérdés

A történelem tanárom most nagyn puffog ezen, hogy szavazzon csak mindenki, ezért meg ezért stb. Ugyan én nem jutottam szóhoz, szeretném megvitatni valakivel, amit gondolok. Szóval én nem azzal érvelnék, hogy 'egyik sem jobb a másiknál', vagy ilyesmik. A legfőbb érvem egyszerűen az lenne, hogy a jövőmben is, mindig abban a helyzetben fogok helytállni, ami lesz, ha rossz, ha jobb. Függetlenül a politikától, mindig oppurtunistaként fogom végezni a dolgom, nem tömöm tele a fejem egy csomó médiacikkel, politikusokról szóló információkkal, stb. Apukám azzal érvelne egyébként, hogy azok az emberek, akik a mi érdekeinket, mi céljainkat képviselnék el sem jutnak a pályára, mert maga a kampányhoz is sok pénz kell, és hiába ismerek 2-3 embert, aki képviselné, pénz hiányában ők sosem lesznek politikusok. Nekem meg ugye minden minden alapon van a véleményem, hogy mindig az adott helyzetből fogom a legjobbat kihozni.

Nem kell széttépnetek egymást a válaszokban, nem kell indulatból lepontozni a másikat, ha csak más a véleménye...

2021. febr. 26. 08:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt egyetemen egy szobatársam, aki óvónő szakos volt. Felettem járt egy évvel másod éves volt és már a gyakorlatát csinálta. Egyszer visszajött a gyakorlatról és kiakadva mesélte, hogy milyen keveset is kere egy ovónő (mert erről beszélt pár szót a gyakorlaton az ott dolgozokkal) itt még úgy voltam vele hogy "hát igen, megértem szegényt" aztán jött a választás, (2018) hétvégén haza is mentem szavazni aztán vasárnap este már vissza is mentem a koliba. Természetesen erről volt szó, mi is erről beszéltünk. Aztán megérkezett az a szobatársam is akiről elöbb írtam, meg is kérdeztük ő volt e szavazni. Erre kb úgy válaszolt, hogy nem olvas híreket ezzel kapcsolatba, nem politizál, nem is érdekli az egész és sosem volt méģ szavazni (ekkor olyan 23 éves lehetett).

Úgy gondolom aki nem megy el szavazni az ne panaszkodjon a fizetésével, az árakkal, albérlettel, oktatással és egészségüggyel, tömegközlekedés minőségével stb kapcsolatban. Ő úgy vélte akkor hogy a politika "hülyeség" őt ez nem érdekli, akkor legyen elégedett azzal ami van. Elvégre ahogy (előttem is írták) arra "szavazott" hogy neki aztán mindegy.

2021. febr. 26. 09:37
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Legitim érvelés az, hogy helytállsz majd, akármi is lesz, én mégis úgy vagyok vele, hogy ha akármennyi befolyásom is lehet arra, hogy nagyjából milyen kormány legyen milyen célokkal, világképpel stb., akkor azzal élek, mert ez a minimum. Ez a felelős viselkedés és cselekvés egyik alapja, és talán ha mindenki élne vele, akkor idővel majd nem csak sz@r és még nagyobb sz@r közül lehetne választani. 30 éve élünk csak szabadságban, történelmileg ez nem egy hosszú idő.
2021. febr. 26. 09:38
 13/28 anonim ***** válasza:
45%

Azt remélem érzed kérdező, hogy magyarországon van kb kétmillió tróger. Akik sosem mozdulnak, akik sosem tesznek a sorsukért, akik miatt ilyen szar hely ez az ország.

Összeszedhetnéd magad. Lehetnél akár ember is.

Ha rajtam múlna, simán buktatnálak.

2021. febr. 26. 09:42
 14/28 anonim ***** válasza:
45%

Ez az érv még látszólag is csak akkor működik, ha bevallod, hogy mértéktelenül önző vagy, és egyáltalán nem érdekel a többi ember.

DE még akkor se működik. Mert utána feltételezned kell, hogy te egy független individuum vagy, aki nem egy társadalomban él, hanem csak úgy a vákuumban. Amint elfogadod, hogy egy társadalomban élsz, és azzal kölcsönhatsz, onnantól önérdeked hogy az a társadalom minél jobb legyen.

2021. febr. 26. 09:43
 15/28 A kérdező kommentje:
Teljesen megértem ezt is 12-es, az én esetem mondjuk valamilyen szinten kicsit függetlenebb lesz az állami fizetésektől, ezért is lehet hogy nem lesz akkora befolyása rá (valamennyi biztos lesz, de közelsem annyi, mint az állami munkahelyeken dolgozó embereknek).
 16/28 anonim ***** válasza:

Nagyon jól össze van foglalva miért is lenne fontos hogy minél többeket érdekeljen.

A politika nem egy "úri" dolog amit csak az értelmiség meg a gazdagok csinálnak (persze, régen az volt). Hasznos lehet ez e videó, kérdező.

[link]

17/28 A kérdező kommentje:

15ös!

Bevallom, nem igazán érdekelnek az emberek, csupán azok, akik az én hivatási körömben vesznek majd körül. NEm szeretnék ezekkel kapcsolatban részleteket közölni, és az emberekre nyitott vagyok, nem ítélem el őket, csak nem érdekelnek. Nem a társadalom, és nem is az én érdekeimet nézem, van egy másik dolog ezen kívűl, amit magamnál és mindennél sokkal fontosabbnak tartok, de ez tényleg nagyon egyéni, az itt hozzászólók egyike sem értene vele teljesen egyet. Ezzel a témával kapcsolatban pedig rengeteg időt töltök el, és az időmet inkább ebben a témában való elmélyedéssel szeretném tölteni, nem a politikával.

2021. febr. 26. 09:47
 18/28 A kérdező kommentje:
ÉS annyit hozzátennék, hogy az emberek felfogását csak a hivatásommal kapcsolatban szeretném befolyásolni, nem bármi mással kapcsolatban.
2021. febr. 26. 09:48
 19/28 A kérdező kommentje:
14es! Teszek a sorsomért nagyon is, de nem a politika útján :)
2021. febr. 26. 09:50
 20/28 A kérdező kommentje:
17es. Köszönöm, meg fogom nézni :)
2021. febr. 26. 09:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!