Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért jó az egy országnak ha...

Miért jó az egy országnak ha minden nagykorú szavazhat?

Figyelt kérdés

Minden ingyenélő celeb. Minden fogyatékos akinek az a fontos hogy "legyen tánc meg zárcsökkentés". Minden tanulatlan, döngölt padlón felnőtt ember aki eladja a szavazatát egy zsák krumpliért. Minden elítélt bűnöző.

A szavazati jog szerintem egy kiváltság kéne legyen. Az olyanok kiváltsága akiknek nincs adótartozásuk, büntetlen előéletűek és a munkájuknál fogva aktívan részt vesznek a társadalom fenntartásában. Orvosok, nővérek, katonák, rendőrök, tűzoltók, stb.

2021. febr. 7. 12:40
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Az elítéltek általában el vannak tiltva a közügyektől. Nem szavazhaztnak. A krumplis öregek viszont igen, és a focisták is, és a Győzike kaliberű nyomoroncok is. Stb.
2021. febr. 7. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Az orbán-réteg a fontos, ezzel nyer a finesz!
2021. febr. 7. 12:47
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
Ha jól értem a felnőtt lakosság 2/3-át kizarnád a szavazók közül? akkor is csak a jelenlegi bűnbanda közül választhatnál.
2021. febr. 7. 12:52
 4/9 anonim ***** válasza:
68%
Menjünk vissza olyan 500 évet??
2021. febr. 7. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:
87%

Azért, mert így nem lehet politikai alapon kizárni azokat a csoportokat, amik nem az adott kormány szavazói.

Egyébként én támogatnám a szavazati jog korlátozását, alapvető politikai ismereti teszthez kötném. De nagyon óvatosan kell az ilyet csinálni, mert durva szavazat válogatásba mehet át. Képzeld el, hogy pl. Vikinek joga lenne ilyesmihez, tuti hogy kizárna minden jelentős nem-fideszes csoportot a választásból...

2021. febr. 7. 12:56
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Amiért a diszkriminációk kiagyalói, preferálói is szavazhatnak. Én például az ilyen mentalitású embereket zárnám ki szívem szerint a szavazás lehetőségéből, - akik valamiért mindig "különlegeszebbnek" vélik magukat mindenkinél!

Felvettem a szivacs ködmönt, - köpködhetsz!

2021. febr. 7. 13:47
 7/9 anonim ***** válasza:
8%
Jobb lenne,ha csak azok szavazhatnanak,akiknek igazolt munkaviszonyuk vagy vallalkozok vagy ceguk vagy befektetesuk van!!!
2021. febr. 7. 14:02
 8/9 anonim ***** válasza:
71%

Én jónak tartanám, ha egy bizonyos IQ szint kéne a szavazáshoz. Nem tenném ezt magasra.

Olvasni, irni megfelelően tudni kéne. Aki analfabéta, azt küldeném haza.

A munkaviszony nem feltétlen, mert vannak munkanélküliek, akik értelmesek, számit nekik hogy ki kerülne hatalomra. Csak éppen nem talál munkát. Vagy gyerekeket nevel és nincs ideje dolgozni.

A külföldieket vagy a külföldön élőket nem is engedném szavazni. Nem itt él, mégis minek szavazzon akkor?! Nagyjából tök mind1 neki, ki nyer.

Indokolni nem kéne semmit, hogy miért éppen erre a pártra szavaz. De azért legyen képben.

2021. febr. 11. 13:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Amikor megtudtam, hogy olyan személy is szavazhat velem egyetemben, aki olvasni nem tud, akkor döbbentem rá mennyire fontos lenne szabályozni ezt valamilyen szinten. Szavazati jogot, ha már érettségihez nem, viszont általánoshoz kellene kötni. Akkor legalább írni-olvasni tudók tudnának csak szavazni.

Személyesen érettségihez kötném ezt a jogot, mára már elég alapnak számít, nem elérhetetlen az oktatás, valahol takarítani sem lehet elmenni érettségi bizonyítvány nélkül.

2021. márc. 8. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!