Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Van még olyan politikus a...

Van még olyan politikus a világon, aki Orbán Viktorhoz hasonló nézeteket vall?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, nem arra gondolok, hogy korrupt, meg médiabirodalmat épít stb., meg ne kezdjen el senki diktarúrázni, mert a diktatúrában le se írhatnád a diktatúra szót, mivel elvisznek érte.

Szóval arra gondolok, hogy van még a világon más országban is olyan kormány, vagy olyan vezető politikus, aki pl. ellenzi és szintén problémásnak tartja ezt a genderkérdést, a pride-ot, és ő is a hagyományos értékekben hisz? Aki szerint a liberalizmus jelenlegi formája, vagyis amit ma liberalizmusnak hazudnak, az tényleg problémás?

Az a baj, azt veszem észre, hogy a világban a baloldali ideológia a vezető, a facebook is csak jobboldali oldalakat tilt állandóan, ez pedig szerintem elég gáz, mert így idővel akár lehet, hogy csak ez az egy nézet fog maradni. Ez pedig probléma, mert a baloldal pedig felül állandóan minden mozgalomnak, BLM, Pride, genderkérdés stb. Ezek a mozgalmak pedig szerintem sokkal nagyobb feszültséget generálnak a provokatív mivoltuk végett, mint az, amit sokan kirekesztésnek neveznek, pedig szó nincs erről, csupán a hagyományos családmodellt, konzervatív értékeket hangsúlyozzák.

Őszintén, én félelmetesnek tartom, hogy ezeket az elveket sokan elvetik, és ezzel a mindenki azt csinál, amit akar mentalitással találkozni napi szinten. Félek attól, hogy néhány évtized múlva, amikor majd a veled szembejövő emberről nem fogod tudni megmondani, hogy milyen nemű, akkor fog majd tudatosulni sokakban, hogy Orbán Viktornak mennyire igaza volt, csak akkor ezt nagyon kevesen értették meg. Azért ne haragudjon senki, de amikor olyat hallani, hogy egy férfi, aki nőnek vallotta magàt, beperelte a kozmetikusát, mert az nem volt hajlandó a heréjét leborotválni, ott azért elég komoly a probléma, és ez intő jel kellene, hogy legyen arra vonatkozóan, hogy a világ nem jó irányba halad. Igen is kellenek az olyan politikusok, mint Orbán Viktor, aki ezt ellensúlyozni próbálja. Az pedig becsületre méltó, hogy ezt úgy teszi, hogy mindenütt az EU-ban és a vilàgon kritizálják érte. Ebből is látszik, hogy mer a széllel szembe menni, mert lehetne simán ő is baloldali, felülhetne ennek a balliberális ideológiának, hogy népszerű legyen, de nem teszi.

Az pedig, hogy ő ezeket a konzervatív értékeket és álláspontot úgy próbálja a politikában megőrizni, hogy médiabirodalmat épít, és a fideszközeli cégek vagyongyarapodását segíti, egyszerűen csak kihasználja a politika eszközeit. Machiavelli elvei óta tudjuk, hogy a politikában nincs morál és erkölcs, a jó cél érdekében megengedett szinte bármilyen eszköz. (Aki nem ismeri, olvasson utána, érdekes nézetei voltak évszázadokkal ezelőtt is, amik napjainkban is érvényesek.)

2021. febr. 6. 09:02
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
72%

fordítva ülsz a lovon

folyamatosan mantrázod, hogy a jó cél érdekében minden aljas eszköz megengedett

ezzel szemben a valóság az, hogy a háttérben folyó maffiaügyek, és az előtérben folyó korrupciós ügyek véghezvitele a valódi cél, amihez a "családtámogatás" meg a "munka alapú társadalom" dumája az eszköz, mégpedig a hatalomban maradás eszköze

te nagyon szerencsés vagy, mert nem tartozol az elnyomottak csoportjába (és itt nem a melegekre, hanem az éhbérért dolgozó emberekre gondolok), így nem kell megtapasztalnod, hogy milyen kegyetlenséggel használja fel a népet Orbán meg a bandája

ha egyszer veled basznak ki az aktuális céljaik érdekében, akkor majd talán megérted

2021. febr. 6. 14:50
 22/32 A kérdező kommentje:

"ezzel szemben a valóság az, hogy a háttérben folyó maffiaügyek, és az előtérben folyó korrupciós ügyek véghezvitele a valódi cél, amihez a "családtámogatás" meg a "munka alapú társadalom" dumája az eszköz, mégpedig a hatalomban maradás eszköze"

Nem. Az a baj, hogy ha csak ellenzéki médiából tájékozódsz, akkor ez jön le. Mielőtt támadnál, én se Origo, Pestisrácok és társait olvasom, mert az sem objektív (ahogy amúgy szinte semmi).

Az, hogy a saját zsebüket is tömik, nyilván nem jó dolog, és tudom nem szerencsés ezzel jönni, de a baloldal mit csinált?

A fontos különbség, hogy most legalább meghatározott célok szerint épül az ország, úgy ahogy, de épül. Korábban csak a bohóckodás meg a belső viszályok mentek 2010 előtt.

Orbánnak tényleg víziója a magyar nemzet felemelése, a magyar foci naggyá tétele, bármennyire is nevetségesen hangzik, és azt fogod erre mondani, hogy megettem a propagandájukat. Másképp nem állt volna ki 1989-ben a Hősök terén se hazaküldeni a szovjeteket, amit korábbam senki nem tett.

"te nagyon szerencsés vagy, mert nem tartozol az elnyomottak csoportjába"

Nem is vagyok jómódú sem, hidd el. Átlagos életszínvonalon élek.

2021. febr. 6. 15:09
 23/32 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom eldönteni, hogy te most ezt komolyan gondolod, vagy pedig feketeöves troll vagy-e.

Megint csak előjött egy tény, ami felforgatná a jól begyakorolt világképedet, ezért egyből elkezdtél a bukott baloldalra mutogatni. Ezzel próbálod igazolni magadnak, hogy te jól gondolod, és Orbán Viktor valóban csakis jót akar az országnak és benne nekünk.

Akik ilyen vallásos szinten, fanatikusan ragaszkodnak a pártjukhoz, azokat tényleg értelmetlen tanítani.

2021. febr. 6. 15:14
 24/32 A kérdező kommentje:

Jó, most akkor megint jöjjek azzal, hogy egyetemen tanultam, nem kétbites habzószájú balliberális vagyok? Megint ott kötünk ki, hogy szerinted én vagyok a h.lye, szerintem meg te. Ez jobb?

Én a nemzeti értékekben hiszek a Fidesztől függetlenül. A fidesz előtt is utáltam a Prideot, mert az szerintem csak egy provokáció, semmi elfogadásról szó nincs. A Fidesz előtt is a hagyományos családmodellben hittem, most végre van valaki, aki ezt valamennyire támogatja. Ha nem is úgy, ahogy mindenkinek tetszik, de csinál legalább valamit. Innentől kezdve sz.rok rá, hogy milyen korrupció van, ha a számok egyértelmű fejlődést mutatnak az előző kormányokhoz képest, és nem a propaganda számok. Kinézek az ablakon, azt látom, hogy sorba húzzák felfele az új házakat, már nem a kátyúktól okádom össze magam kocsiban utazva, mert folyamatosan újulnak megfele a főbb közutak, valahogy nekem ezek az apróságok olyan kellemesek, nem tudom ki hogy van vele.

"azokat tényleg értelmetlen tanítani."

Az a baj, hogy a ballibsi zombik tényleg azt hiszik, hogy ők oktatnak másokat és nekik bármiféle kulturfölényük lenne. Nem. Ha le akarnálak nézni fogadni mernék rá, hogy nekem eleve magasabb végzettségem van, mint nekem, egy top 5-ön belüli hazai egyetemen, folyamat 4 feletti átlaggal.

Egy fontos dolgot elfelejt mindőtök. Senki nem attól h.lye, hogy van egy értékrendje, és emiatt egy adott politikai oldalt támogat. Emiatt senkit nincs jogod megbélyegezni. Én azért ballibsizek, meg habzószájú zombizok, mert pont ti vagytok azok, akik mocskoljàtok a konzervatívokat, amiért ők hisznek valamiben. Ti nem tudjátok magatok sem, hogy mit szeretnétek, állandóan csak mocskolni meg kritizálni tudtok, de nincs ötletetek nektek sem. Te mit csináljál jobban? Miben hiszel? Milyen alapon mersz bárkit alacsonyabb rendűnek nézni? Milyen alapon mersz "tanítani"? Fölöttem állsz talán?

Szerintem itt ezt a kérdést le is zárhatjuk, törlöm is a listámból, mert erre a balliberális fölényeskedő, mindent jobban tudó, a világot legjobban megszakértő stílusra nem vagyok kíváncsi. Az a baj a tanultak és a politikával való hosszas foglalkozásom után pont én vagyok az, aki látom, hogy mi a baj veletek, de menthetetlen a dolog, ha szerinted meg mi vagyunk a h.lyék. Én, aki külföldi politikai szakértőket is olvastam a magyar politikai helyzetről, látom az összefüggéseket. Beszéltem különböző felfogású emberekkel, de így ahogy te kezded érdemi vitát nem lehet folytatni. 3 oldalon keresztül egyetlen számot, vagy konkrétumot nem tudtál hozni, csak a fölényeskedés, és a semmitmondás, a magad felsőbbrendűnek beállító hozzáállás volt. Csodálkozol, hogy én meg így támadok?

2021. febr. 6. 15:48
 25/32 anonim ***** válasza:
72%
:D
2021. febr. 6. 15:53
 26/32 A kérdező kommentje:

Eddig ez volt a legértelmesebb válaszod, ebben legalább se csúsztatás, sem bizonyíték nelküli vádaskodás, sem fölényeskedés nem volt. XD

Na de tényleg törlöm, részemről a kérdés lezártnak tekinthető.

2021. febr. 6. 15:55
 27/32 anonim ***** válasza:
72%

gondolom úgy mint az előbb:

részemről a kérdést lezártam (de azért még erre a kommentedre válaszolok)

2021. febr. 6. 16:32
 28/32 anonim ***** válasza:
58%

"Nem is vagyok jómódú sem, hidd el. Átlagos életszínvonalon élek."

Ez a szerencsétlen agy-mosott kérdező nem elég hogy szellemi árvízkárosult, hanem még ráadásul csóró,-nyomorult is!

És mégis ontja magából a Habony-mantrákat... Szegény...

Ő a legjobb példa arra az igazságra, hogy Orbán csak tőle hülyébbeket tűr meg maga körül...:) És az nem egy világszínvonal - mint tudjuk...

2021. febr. 6. 17:55
 29/32 anonim ***** válasza:
Na meg a történelem során si voltak, páran megfelelő bukással.
2021. febr. 6. 21:41
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Oroszország "demokratikus" mégis elvisznek oknyomozó újságírókat. Pont mint régen.

Tök jó hogy felsoroltál jó érveket Orbán mellett csak az a helyzet hogy ezeket nem önmagukban kell nézni.

Pl: "Hogy támogatja az elektromos autó vásárlást is, ezzel pedig hozzájárul szintén a klímavédelemhez?" Nagyon jól hangzik első olvasásra arra lehetne következtetni hogy Orbán egy zöld politikus de közben még mindig megy a mátrai erőmű, még mindig nem sikerült csökkenteni a légszennyezettséget. Egy minimális szintet nem tudott ebben megütni.

Lengyel barátja hasonló csak az a különbség a kettejük között hogy míg a lengyel miniszterelnök valóban konzervatív addig Orbán populista. Lásd: teljes abortusz tilalom van lengyelországban, itt ezt nem teszi meg orbán mivel valószínű sok szavazatot vesztene. Akire inkább Alexamder Vucic szerbe miniszterelnökhöz hasonlít. Valójában elvtelen, populista, korrupt.

2021. febr. 6. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!