A Kinder reklámja rasszista lenne?
https://www.youtube.com/watch?v=ph-6Sd9NY-o
a tejből egy szőke kék szemű csaj lesz, csokiból ami kívülről barna, ott meg ugyan úgy fehér ember lesz pusztán az inge meg a haja barna, ha a szín nem a bőrt szimbolizálja, akkor pedig fennáll a blackfacing jelenség
Én ezt már régóta mondom, de nem csak ez rasszista hanem pl a Gyűrűk Ura is azt is be kéne tiltani ahol a dúnadánok nyíltan felsőbbrendű emberek és a sötétebb bőrszínűeket mindenhol gonosznak/ellenségnek mutatják. Rasszista még a NASA is akik a földönkívülieknek irt üzenetben két fehér embert küldtek el mint "emberiség":
Ezt mindenki maga döntheti el. Szerintem azért nem mertek csokibőrű férfit berakni a reklámba, nehogy valami rasszista botránytéma legyen a dologból. Így viszont a színesbőrű színészek kizárása miatt merülhet fel a rasszista vád, politikai inkorrektség, mintha nem alkothatna egy párt egy északi, germán típusú nő egy barnabőrű férfival.
De ha valaki megköveteli a pc szemléletmódot, akkor homofóbiával is megvádolhatók a reklámkészítők, mivel konzervatív módon azt sugallják, hogy az ellenkező neműek alkotnak egy párt. Két férfival vagy két nővel sokkal haladóbb, progresszívabb szemléletet tudna sugallni a cég. Például a Coca-Cola sokkal előrébb tart ebben.
Ahogy már előttem válaszolók is leírták, ha néger férfit tettek volna be, akkor az lett volna a probléma.
Ennyire ne kapd fel a vizet mindenen, ez csak egy kinder reklám, és nemtudjuk, hogy most pontosan miért az az embert tették be. Több ok is lehet rá.
Ha meg tényleg rasszizmus áll a háttérben akkor, elég nagyot csalódtam 'bennük'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!