Nagymagyarok! Jobbikosok! Hány százalékban fordulnak elő a háztartásotokban magyar termékek?
Pl: ruhák, szeszesital, élelmiszer, szórakoztató elektronikai eszközök, dohánytermékek
Őszintén...
Nem kötözködni akarok.
Bár nem vagyok jobbikos, nagymagyar sem (elég alacsony vagyok, sajnos), de azért válaszolok. Egyedül élek, viszonylag jó fizetésem van, így szerencsére megtehetem, hogy a minőséget is nézzem, ne csak az árakat.
Ruháim kb 0%-a magyar termék, de most hirtelen nem is jut eszembe egy hely sem (budapesti vagyok), ahol tudnék Magyarországon készült ruhákat venni. Maximum a Tisza-cipő, de lehet, hogy már az is kínai.
Élelmiszerből nem vásárolok sokat, mivel sütni-főzni nem tudok, így napközben a városban étkezek, gyorséttermekben, nagy ritkán normál éttermekben. Tejből általában magyart veszek, zöldségeknél és gyümölcsöknél is előnyben vannak nálam a hazaiak, kivéve ugye a délieket, de ez gondolom érthető. Sajtokból szintén a magyart szoktam, hacsak néha meg nem kívánok valami ínyenc francia vagy holland sajtot. Felvágottaknál a Pick az alap, egyértelműen magyar. Édességnél a Milkát semmi nem übereli, így az nem magyar. Ásványvízből viszont magyart szoktam, szóval elmondható, hogy úgy 60-70%-ban hazai ételeket fogyasztok.
Szeszből gondolom a pálinka és bor alap lenne, csak sajnos mindkettőtől hányingerem van. Sörből viszont nagyrészt magyart szoktam inni, Soproni, Dreher, stb. Meggyónom viszont, hogy szórakozóhelyeken a tequilának és a vodkának nem tudok ellenállni, és néha egy kis whiskey is lecsúszik.
Elektronikai készülék... szintén 0%, mint mondtam szeretem a minőséget, elektronikában pedig Japán az első, nem mi sajnos.
Dohányon én nem élek.
Én ugyan liberális vagyok, de nem spórolok a magyar termékeken.
Amiből tudok magyart venni (vagy legalábbis Magyarországon gyártottat), abból magyart veszek.
Tejtermékből szinte mindig, a cipőm Tisza, Videoton hangfalamat magyar alkatrészekkel javítottam (itt elérhető a cég: www.hangszoro.net ), magyar hangszedő van a gitáromban, stb.
Élelmiszer magyar termék, főleg hogy a zöldségfélék a kertünkben teremnek.
Alkoholt nem isztok de soproni és borsodi sör szokott leni a hűtőben.
Magyar ruhát én még nem láttam, az összes ruhám made is china és taiwan, még a Nike is.
Elektronikus eszközöket nem tudom hol gyártották.
Mi is mint a legtöbb család az nézzük hogy mi az olcsóbb.
Ha olcsóbb a szerb cucc akkor azt vesszük, ha a magyar akkor azt.
Nem lengetek árpád sávos zászlót, nem járok tüntetni, de a Jobbikra szavaztam.
utolsó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!