Nagymagyarok! Jobbikosok! Hány százalékban fordulnak elő a háztartásotokban magyar termékek?
Pl: ruhák, szeszesital, élelmiszer, szórakoztató elektronikai eszközök, dohánytermékek
Őszintén...
Nem kötözködni akarok.
Az a baj, hogy jelenleg el vannak nyomva a magyar termékek, kicsi a kínálat, és ami van, annak sem versenyképes az ára.
Ezért kéne törvényekkel biztosítani, hogy a magyar termékek előnyt élvezzenek a külföldi szemetekkel szemben.
A nagymagyar-t azokra értettem, természetesen nem negatív értelemben, akik nagyfokú nacionalista beállítottsággal bírnak.
Pl.: A kurultájos, magyaroktalálkozójás árpádsávos zászlóval flangálókra.
Vannak még magyar tulajdonban lévő cégek? o.O már kb mindent elprivatizáltak!
Néha veszek magyar zöldséget-gyümölcsöt, mert elég közel van a piac!
Ja és nem vagyok "nagymagyar", ahogy írtad! :D
akkor a te értelmezésed szerint én nem vagyok nagymagyar, sőt kifejezetten tiltakozom ....
ezzel együtt pedig nem szoktam nézegetni, mi mi, csak a minőség és ár a két dolog, amit néz a legtöbb ember sztem, na emiatt viszont a magyar árucikkek eléggé kiszorulnak a piacról
én csak olyan kisebbfajta magyar vagyok.
Húst a sarki hentesnél, zöldséget a nénikéktől, vagy a sarki zöldségestől, bácsitól.
Mézet a kollégától. Terméket nagyart, ha ABC-be megyünk, és válazsthatunk. 10-20 ft-ot ráadok erre.
Tojást ismerős asszonytól. Tejet a pléhtehénből (helyi gazdaság) tejfölt, túrót, joghurtot magyart magyar üzletláncból. Ezek jobbak, ízre.
Kenyeret sütök, de ha nem, akkor helyi pékségből.
Cukorgyárunk (már) nincs, csokigyár (már) nincs, texilgyár (már) nincs, cipőgyár (már) nincs. Konzerv alig, de vesszük. Vagy inkább otthon gyártjuk.Vettünk kézműves szandit, magyart. Nokiát már vettünk. Audira nem telik.Kolbászt ismerőstől, pálinkát tata főz, lekvárt a mama.
Papírt magyart veszünk. Íróeszközt a külhoni magyarok hoznak a piacra. Biciklit lomiból (Csepel nincs) Taurus nincs. Tomit, Biopont veszünk, de nem magyar. Ruhafestéknek csak Kolombuszt, az kisipari.
Ha tehetjük kistermelőtől, kisiparostól vásárolunk, de alig van valamilyen magyar áru. Én belépnék Védegyletbe, mint a XIX. sz-i magyar asszonyok.
"Magyar termék" védjegyet keresd.
Pedig az egészségre is az a jó: a 150 km-es diéta. Vagyis: főleg lyat kell enni, ami 150 km-en belül termett. Én kiegészítem: venni, készíttetni is innen. Ha tehetjük ezt választjuk: nem vagyunk bigottak, de miért ne, ha jobb is, akkor meg pláne.
Nem mindig az a jobb, amit inkább reklámoznak. Ha tehetem, helyi vállalkozóhoz fordulok.
Ruhák 30%, Szeszesital 50%, Elektronika 0% (bár van amit gyártatnak), dohány 0%.
Pont ezen szeretnénk változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!