Az ember elsősorban ember, és aztán magyar. Igen, vagy nem, és miért?
Elsősorban ember.
"Legnagyobb cél pedig itt, e földi létben, Ember lenni mindig, minden körülményben." (Arany János)
Utána mivel ide születtem,ezt a nyelvet beszélem, itt nevelkedtem,itt élek és nem szándékozom elmenni más hazát keresni Magyar.
És akkor most a nagy kérdés? Ki a Magyar? Mik a kritériumai annak, hogy valaki magyar legyen?
Mert ugye az állampolgárság az nem( ha ide a piacon áruló magyarul se tudó Kínait), a születés (külföldre szakadt hazánkfiai közül akik más országokba nyertek állampolgárságot, elfelejtették a nyelvet, megváltoztatták a nevüket, magyarok?), a neveltetés (Mo-on született, itt nevelkedett kínai-arab-cigány stb gyerek, magyar?)
Az a magyar aki Magyarország előbbre jutásáért, haladásáért, érdekeiért,kúltúrájáért ÖNZETLENÜL!! tenni akar, és tesz is.
És innentől kezdve nekem mindegy a bőrszíne, vallása, faji hovatartozása, állampolgársága, és uram bocsá még az is, hogy tud-e magyarul vagy nem .Az nekem MAGYAR. Így nagybetűvel. A többi max magyar állampolgár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!