Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az ember elsősorban ember, és...

Az ember elsősorban ember, és aztán magyar. Igen, vagy nem, és miért?

Figyelt kérdés
Valahol láttam ezt a választ, és annyira igaznak véltem, hogy fura volt látni, hogy valami huszon akárhány százalékra leértékelték. Miért?
2010. aug. 13. 21:34
1 2
 11/12 wapo ***** válasza:

Elsősorban ember.

"Legnagyobb cél pedig itt, e földi létben, Ember lenni mindig, minden körülményben." (Arany János)

Utána mivel ide születtem,ezt a nyelvet beszélem, itt nevelkedtem,itt élek és nem szándékozom elmenni más hazát keresni Magyar.

És akkor most a nagy kérdés? Ki a Magyar? Mik a kritériumai annak, hogy valaki magyar legyen?

Mert ugye az állampolgárság az nem( ha ide a piacon áruló magyarul se tudó Kínait), a születés (külföldre szakadt hazánkfiai közül akik más országokba nyertek állampolgárságot, elfelejtették a nyelvet, megváltoztatták a nevüket, magyarok?), a neveltetés (Mo-on született, itt nevelkedett kínai-arab-cigány stb gyerek, magyar?)

Az a magyar aki Magyarország előbbre jutásáért, haladásáért, érdekeiért,kúltúrájáért ÖNZETLENÜL!! tenni akar, és tesz is.

És innentől kezdve nekem mindegy a bőrszíne, vallása, faji hovatartozása, állampolgársága, és uram bocsá még az is, hogy tud-e magyarul vagy nem .Az nekem MAGYAR. Így nagybetűvel. A többi max magyar állampolgár.

2013. jan. 16. 11:41
 12/12 anonim ***** válasza:
50%
Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.
2013. nov. 2. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!