Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Milyen büntetést adnátok...

Milyen büntetést adnátok azoknak akik nem oltatják be magukat koronavírus ellen?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy ti büntetnétek e azokat az embereket akik megtagadják az oltást ezáltal veszélybe sodorva az egészségügyi ellátórendszer működését és ezzel egyetemben emberi életeket is.

2021. jan. 3. 00:19
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
26%
12-es voltam. Ebben a valaszban mi nem hasznos. Eleg naiv, aki azt hiszi, hogy majd ő megussza az oltast. Szep lassan, amikor mindenki latja, hogy nincs chip az oltoanyagban es nem okoz medosseget, szerintem elso dolga az lesz, hogy beoltassa magat. Bolond az aki azt hiszi, hogy oltas nélkül utazgathat.
2021. jan. 5. 22:15
 32/40 anonim ***** válasza:
97%
#31 Mert kicsit durva, amit a 12-es válaszodban írsz, nem gondolod? Börtönnel jutalmazdnád, aki nem akarja magát beoltatni egy ismeretlen anyaggal? Mégis milyen jogon? Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy akarja-e. Ha Te annyira félsz a vírustól, oltasd be magad, és nincs is mitől félned. De ne várd, hogy mindenki veled értsen egyet.
2021. jan. 6. 00:17
 33/40 anonim ***** válasza:
92%
Megvonnám a napi szivoszal adagját.
2021. jan. 6. 01:34
 34/40 anonim ***** válasza:
69%

#31 én már elkezdtem oroszul tanulni hogy ha itt nagyon ellehetetlenitenek akkor egyszerűen Fehéroroszországba költözzek hogy úgy kerüljék el az oltást.

Az oltást semmiképp.

"elég naiv aki azt hiszi ő majd megússza az oltást"

Nem naiv hanem értelmes.

2021. jan. 6. 07:06
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Még hányan írják, hogy "Fizessen magasabb TB-t" vagy "fizesse a kezelése költségeit"? Akkor a dohányosokra, alkoholistákra, gördeszkásokra is igaz kell hogy legyen, hogy többet kellene fizetniük, hiszen ők is kiteszik magukat valami olyannak, ami potenciálisan károsítja a testüket. Azok oltassák be magukat, akik veszélyeztetettek, félnek a betegségtől, stb. Ha ez megtörtént, akkor a többieknek, akik azt választották, hogy nem oltatják be magukat, azok meg viseljék a következményét hogy ha betegek lesznek akkor lesz 1% esély, hogy meghalnak. Én nem zárkózok el az oltástól, de biztosan nem az első körben fogom beadatni. Jobb megvárni, hogy tényleges tanulmányok támasszák alá a védettség szintjét/idejét.
2021. jan. 12. 20:08
 36/40 anonim ***** válasza:
18%

#35 Az egy jelentős különbség, hogy a dohányzók vagy alkoholisták másokat nem fertőznek meg, míg ebben az esetben egy járványról beszélünk.

Másfelől a nikotin vagy az alkoholfüggőség is egy betegség, amit természetesen kezelni kell, de a gyógymódja, megelőzési módja nem olyan egyszerű, mint az oltás. Persze lehet villogni olyan "okossággal", hogy elég csak annyi, hogy nem szoknak rá, de ennél azért sokkal bonyolultabb, összetettebb a helyzet, főleg olyan esetben, amikor az anya már terhesen vagy szoptatási időszakban cigarettázott.

2021. jan. 12. 20:42
 37/40 anonim ***** válasza:

#36: a beoltott emberek is fertőzők, ha épp bennük van a vírus, csak tüneteket nem produkálnak. És igen, egy oltást beadni sokkal egyszerűbb, mint egy szerről leszokni, főleg az általad említett esetekben. De ott vannak a deszkások, bringások, akik 1-1 trükk beadása közben simán lesérülhetnek, és kezelni kell őket - ugyanúgy a TB-ből megy az is, és senki nem fizet többet mert extrém sportol. De az autóbaleseteket is ide lehetne venni, hiszen ebből is rengeteg történik nap mint nap. Minden sofőrnek magasabb TB-t kéne fizetnie? Vagy állnia kéne a kezelése költségeit, ha balesetet szenved? De ennyi erővel én meg nem szeretnék TB-t fizetni, mert nincs különösebben semmilyen betegségem, és évente 1X kell kb. orvost látogatnom. Szívesen állom az orvos és az asszisztens óradíját, sőt még a recepciósét is.

Üdv:

2021. jan. 12. 21:03
 38/40 anonim ***** válasza:

Nos, az extrém sport felárral mondjuk egyetértek.

A beoltott emberekről még korai azt mondani, hogy csak tünetet nem produkálnak, de ennek ellenére fertőznek, ilyen hiteles információ még nincs tudtommal.

Arról van, hogy még nem bizonyított az, hogy az oltás a tünetmentességen túl miként befolyásolja időben és intenzitásban a vírus fertőzőképességét.

Laikusként viszont ha belegondolok, hogy ha meg is fertőződik mindenki, de az oltás hatására tünet- és szövődménymentesen folyik le, nem terhelik az egészségügyet, akkor máris oké, nincs mitől félni, csak hordjon továbbra is mindenki maszkot legalább addig, amíg nem kapja meg mindenki az oltást, aki kifejezetten saját felelősségére elutasítja, ill. nem derül ki biztosan, hogy nem fertőznek.

2021. jan. 13. 12:01
 39/40 anonim ***** válasza:
0%

Buntetni igy nem buntetnem egyelőre. Az biztos, hogy mig nem alakul ki a nyajimmunitas es a virus terjedese nem lassul le, addig sajnos mindenkinek maszkot kell hordania, be kell tartania a szabalyokst. Itt mimden az idon mulik hogy milyen gyorsan oltanak be nagyjabol 7 millio magyart.

Viszont, nekem ez a full onkentesseg nem tetszik igy biztos nem erjuk el a 7 milliot. Szoval ugy velem, ha mar mindenki szamara elerheto lesz az oltas, mindenki be tudja magat oltstni 2x is, es meg akkor is alacsony a hajlanfossag, es kimutathatoan nem javul az esetszam, akkor valamilyen retorziot alkalmaznek. Pl a szemelyibol le lehessen olvasni hogy megkapta-e, vagy sem. Es akkor ő nem mehet koncertre. Azert bortonbe nem kuldenem...

2021. jan. 13. 14:24
 40/40 anonim ***** válasza:
S akkor megszületett az ember, ki saját embertársai gyilkosa lett. Éljenek a sárkányok.
2021. jan. 13. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!