Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Milyen büntetést adnátok...

Milyen büntetést adnátok azoknak akik nem oltatják be magukat koronavírus ellen?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy ti büntetnétek e azokat az embereket akik megtagadják az oltást ezáltal veszélybe sodorva az egészségügyi ellátórendszer működését és ezzel egyetemben emberi életeket is.

2021. jan. 3. 00:19
A kérdező szavazást indított:
Nem büntetném semmivel, szíve joga
Számukra fenntartanám a kötelező maszkviselést mindaddig míg rá nem veszik magukat az oltásra
Havonta fix pénzbírság (vagy adó)
Utazási korlátozás (szállodákból kitiltás, határátkelési tilalom, stb)
Havonta kötelező teszteltetés
Börtönbüntetés
Kivégzés
Egyéb
99 szavazat
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
88%
Én azt büntetném aki ilyen hülyeséget kérdez.
2021. jan. 3. 00:39
 2/40 anonim ***** válasza:
85%

Vannak akik minden oltást megtagadnak, mellettük eddig elmentek szó nélkül az emberek. De most nem arról van szó, hogy több éves oltásokat tagadnak meg az emberek, amiket leteszteltek tisztességesen, emberek millióit oltották be velük, hanem egy olyan oltásról ami pár hónapja még nem is létezett. Nem tudni a vakcina hatásait, meg nem ad állandó védettséget sem, mutálódott vírust utána ugyan úgy elkaphatsz. Igazából mitől is véd akkor?? Főleg egy olyan vírus esetében amit ha elkapsz elég ha 10 napig otthon gyógyulsz, mint egy megfázásnál. Persze ugye a gyengébb szervezetet jobban megviseli, mint egy megfázás is.

Félre értés ne essék, én nyugodtan beoltatnám magam, de feleslegesnek tartom. 5 éve voltam kb utoljára beteg, semmilyen tünetem nem volt. Előtte évente 1-2 megfázás influenza szezonba és annyi. A koronát is ha elkapnám semmi bajom nem lenne tőle. Viszont egy kb teszt fázisba lévő gyógyszerre nem tudom hogy reagálnék. Allergiásoknak tilos beoltatniuk magukat, mert rájuk veszélyes lehet. Ez még egy teszt fázisban lévő szer. Nekem erős a szervezetem így nem igazán félek a vírusoktól, persze horom a maszkot, nincs vele bajom, fertőtlenítgetek és kész. De hogy egy új szert beadassak magamnak úgy hogy szükségem se lenne rá az kicsit ijesztő szerintem. Nem tudni milyen hatása lesz rám, rövid vagy hosszú távon. Nem tudom hány embert oltottak be edfig vele de vannak olyan mellékhatások még bevizsgált gyógyszereknél is ahol a mellékhatás 100ezerből vagy millióból 1 nél jelentkezik. Azért nem annyira szerencsés ha még nem is tudni róla az ilyeneket.

Ezért is kellene hogy mindenkinek magának eldönteni hogy be akarja-e adattatni. Mert elvileg nem egy életre szól az oltás, hanem csak egy időszakra, meg nem a mutálódott vírusokra (mert ugye több mutálódott vírus is terjed) hanem csak 1re jó. De megvan arra is az esély, hogy egyel már fertőzött vagy és úgy kapod rá a szurit, vagy utána kapod el és akkor nagyon levehet a lábadról is...

Jó ezt azért átgondolni, hogy kell-e egy ilyen az embernek. De mondom, ha azon mullik megyek én is, mert úgy is rá kényszerítik az embert.

2021. jan. 3. 00:47
 3/40 anonim ***** válasza:
79%
Oltassa be magát az, aki fél, vagy veszélyeztetett. A többinek miért is kéne?
2021. jan. 3. 00:52
 4/40 anonim ***** válasza:
6%
bizonyos munkavégzést ehhez kötném.
2021. jan. 3. 02:02
 5/40 anonim ***** válasza:
5%
Ha mégis beteg lesz az összes orvosi költséget fizesse ki. Ja és előre fizessen egy jelentős összeget arra az esetre ha lélegeztetőre kerülne. Addig nincs orvosi ellátás.
2021. jan. 3. 02:18
 6/40 anonim ***** válasza:
12%

#3 mert az oltás lényege a nyájimmunitás. Ha mindenki beoltatja magát, akkor az is védve lesz, aki a gyenge szervezete miatt még az oltást sem kaphatja meg, így nincs kitől elkapnia.

Meg azért egy átlagos influenza (nem nátha!) is leütheti az egészséges embert egy hétre, akkor nem tudsz dolgozni egy hétig, pénzkiesés, meg szarul vagy, ahhoz képest 3 ezer forint egy vakcináért nem egy nagy kiadás és semmiképpen sem felesleges.

2021. jan. 3. 02:19
 7/40 anonim ***** válasza:
8%

Aki onkent beadatja annak ingyen adnam ... de ha nem lenne eleg beoltott, akkor kotelezove tennem vagy legalabb is hatranyba tennem az oltatlanokat ... es innentol fizetosse tennem az oltast.

Valoszinu ez is fog tortenni!

2021. jan. 3. 06:58
 8/40 anonim ***** válasza:
89%
Vajon az orvosok, mentősök, eü. dolgozók többsége miért nem akarja beoltatni magát? Vagy, h annyira biztonságos, nincs mellékhatása, akkor az a nő, aki még nem terhes, de 2-3 hónapon belül az szeretne lenni, miért ne oltassa be magát, a tervezett terhesség előtt 2-3 hónapnál hamarabb? Ha beoltatja magát, annak milyen következményei lennének? Nem lesz terhes, nem tudja kihordani a babát, beteg lesz a gyerek?Az oltás hogy változtatja meg egy nő immunrendszerét, hormon háztartását? Erre miért nincs válasz?
2021. jan. 3. 07:51
 9/40 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene büntetni? Ha beoltatod magad, akkor védve vagy, függetlenül attól, hogy más így tesz-e. Lehet, hogy 5 év múlva meghalsz rákban az oltás következtében, de legalább nem fogsz egy hétig köhögni a covid miatt. A hülyének is megéri.
2021. jan. 3. 08:05
 10/40 anonim válasza:
96%
Én azokat végeztetném ki akik embereket kényszerítenének arra hogy akaratuk ellenére jutassanak a testükbe egy nemrég kreált szert.
2021. jan. 3. 08:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!