Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A rasszizmussal kapcsolatban...

A rasszizmussal kapcsolatban igazam van, vagy szerinted mi a rasszizmus?

Figyelt kérdés

A rasszizmus negatív dolog (csak így van értelme elítélni). Az azonban nemhogy nem rasszizmus, de teljesen logikus, ha valaki általánosít homogén csoportokkal kapcsolatban, ha mondjuk 10-ből 9 emberre igaz valamilyen (negatív) tulajdonság. Nem szívesen veszi fel őket, vagy elkezd félni, ha pl. csoportba verődve ordibálnak a buszon mellette. Márpedig nagyon sok nép ilyen az európai és távol-keleti népeken kívül. Sok nép körében 10-szer magasabb pl. a bűnözés, nagyon alacsony a kulturális, morális átlag, alig van asszimiláció, integráció, rengeteg "sajátos" tulajdonság van jelen. Külsőleg is sokkal előnyösebb helyzetben van Európa. Ha van ok nem szeretni valakit, az nem rasszizmus. Vagyis az európai ember a legritkább esetekben rasszista.

Más népek, épp akik leginkább rasszistáznak, viszont meglehetősen rasszisták, elég a BLM-re gondolni. Folyamatosan más népeket szidnak, elkülönülnek, felsőbbrendűnek tartják magukat, állandóan a népükről, származásukról beszélnek, stb. Miközben objektív tényezők (IQ, kultúra, megjelenés, stb.) szerint semmi okuk nem lenne rasszizmusra, utálni a másokat, sőt, fel kéne nézniük rájuk.

Tehát az uralkodó narratívának épp az ellenkezője igaz: az európai (és részben keleti) emberek ritkán rasszisták, míg mások sokkal inkább azok.

Vagy fordítva van? Vagy más a rasszizmus? Mindenhol van?

2020. dec. 24. 20:02
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

1. A sötétebb bőrszín és aszimmetrikus külső nyilvánvalóan tök ronda. Eleve látni is alig lehet az illetőt. Nálunk a nagyon koszossággal egyenlő. Ezt mindenki tudja, ki is mondja, ezért fehérítik a bőrüket az afrikaiak, a japánok a szemüket műttetik meg, és folyton a fehéreket rasszistázza mindenki, mert a szemükben mások - nem túl szépek.

A wiki szócikkel nem értem egyet. Abból indul ki, úgy tűnik, hogy mindenki egyenlő, ami liberális, már megdőlt álláspont. A külső és belső tulajdonságokhoz bizony különbségek rendelhetők, melyek közt bizony hierarchia van. (Ha nincs, akkor minden jobboldali rasszista.) A feketék vagy a hazai kisebbség közt pl. sokkal több a bűnöző, a muszlim, arab népek asszimilálódni is képtelenek, a feketék vagy izraeliták döntően baloldali pártokra szavaznak (odahaza inkább (szélső)jobboldaliakra). Egy sorozatgyilkos vagy pedofil tényleg alsóbbrendű a társadalom egy hasznos tagjához képest.

Nem sorolom a rasszokat "tiszta" rasszokba, mindenki tudja, hogy rengeteg őse volt az embereknek, és nagyon kevert a származásuk.

Mikor az adott csoportban már a többségre, nagy többségre igaz egy tulajdonság, sokkal értelmesebb általánosítani, mint a kevés kivételben gondolkodni, azaz az antirasszista gondolkodás a helytelen.

2020. dec. 25. 17:58
 12/27 anonim ***** válasza:

#11/Kérdező:

Ismétlem magam, pedig nem szeretem, de az értelmes vita (vagy a szó, amivel sokan megpróbálnak kibújni a szabályok alól, "véleménycsere"; valamint a vita tagadása is előfordul, miszerint "Ó, hát ez nem vita!"; de, az!) leges-legeslegfontosabb elemét nem vagy hajlandó figyelembe venni.

"Kérem a hivatalosan elfogadott definíció erre vonatkozó kijelentéseit, valamint a hiteles forrást!"

E nélkül, bármi amit állítasz, nem valid. Akkor sem, ha megpróbálsz hozzá alátámasztásnak tűnő mellékmondatokat, szövegkörnyezetet biztosítani!

Mivel nem tudom, hogy mennyire értesz hozzá (ezt nem burkolt sértésnek szánom, tényleg nem tudhatom), megelőlegezem a segítséget a forrásmegjelöléshez:

1. Egyoldalas internetes oldalról szerzett:

Forrás megnevezése + Link megadása

2. Online dokumentumból szerzett:

Forrás megnevezése + Link megadása + Oldalszám megadása

3. Tudományos folyóiratból szerzett:

Forrás megnevezése + Folyóirat megnevezése + Dátuma/száma + Oldalszám

4. Könyvből szerzett:

Könyv írója + Címe + Kiadása(általában évszám) + Oldalszám

Bár egy kicsit leegyszerűsítettem. De itt találsz egy részletesebb leírást:

[link]

2020. dec. 25. 19:34
 13/27 anonim ***** válasza:
86%

"A sötétebb bőrszín és aszimmetrikus külső nyilvánvalóan tök ronda."

Kérdező, bocsánat, de te tényleg csak egy nagyon buta rasszistának tűnsz, mondom ezt jobboldaliként. Leírod magad, hogy az ember a saját magához hasonló jegyeket találja vonzónak, aztán meg olyan kijelentést teszel, hogy objektíven csúnyábbak? Nekünk nem olyan vonzóak, de egymásnak vonzóbbak a fehéreknél. Ha annyira objektív akarsz lenni, akkor ha azt nézzük, hogy a fehér a kisebb rasszok részét képezi, akkor az emberiség nagy többségének kevésbé vonzóak a fehérek, mint mások. Tehát "objektívan" kevésbé vonzóak vagyunk, mint a nagyobb rasszok. Persze ez nem igaz így, mert egy vélemény és ízlés, tehát szubjektív alapú dologra nem lehet objektív állítást ráerőltetni, de ha nagyon megpróbáljuk, akkor pont az ellentéte jönne ki a te véleményednek.

Azt sem tudod mi az az asszimetrikus, minden ember arca magyából szimmetrikus. Te az arányosságra gondolsz, de az sem objektív. Melegebb éghajlat -> szükség a jobb hűtésre -> nagyobb orrlyukak a levegő áramlásáért -> genetikailag előnyös tulajdonság -> az ott élők vonzónak találják. Tehát az ő mércéjükkel arányos.

"Eleve látni is alig lehet az illetőt."

A sötét színeken jobban látszanak a fényvetülések, ezért néznek ki a feketék izmosabbnak, mert az izomtónusukat felnagyítja a fény vetülese. Tudod, a testépítők barnítót is használnak, hogy az izmaikat ezzel kiemeljék.

"Nálunk a nagyon koszossággal egyenlő."

Ennyi erővel a fehérséget meg lehetne a sápadt, beteg kinézettel azonosítani.

"Ezt mindenki tudja, ki is mondja, ezért fehérítik a bőrüket az afrikaiak"

Nem fehérítik a bőrüket. Ezt a hülyeséget hol hallottad?

"japánok a szemüket műttetik meg"

Ez is dettó hülyeség. Ha van is, nem gyakori. Amúgy amikor a japánok először találkoztak fehéremberrel, akkor ijesztőnek találták a mélyen elhelyezkedő szemeinket. A szakáll pedig a mai mapig tazsítja a japánokat, legalábbis nagyon sokat közülük.

De ilyeneket én is tudok mondani. A nők egy része miért jár szoláriumba és még fizet is érte, hogy a bőre sötétebb legyen? Miért botoxozzák az ajkaikat, hogy olyan telt legyen, mint egy afrikainak? Mindkét oldalon vannak, akiknek a számukra egzotikus jegyek tetszenek. Ez nem csak a fehérel irányába működik.

"Mikor az adott csoportban már a többségre, nagy többségre igaz egy tulajdonság, sokkal értelmesebb általánosítani, mint a kevés kivételben gondolkodni, azaz az antirasszista gondolkodás a helytelen."

Csakhogy nagyon kevés ilyen népcsoport van. A feketék csak egy része balhés az USA - ban. Vannak fekete orvosok, politikusok, írók, tudósok. A feketéknél a balhés réteg még a kisebbség. Az araboknál ugyanez. A nagy részük ideát üzletemberként van jelen. Az indiaiak Nyugaton stréberek szoktak lenni. A saját állításod nem megalapozott, ezért felesleges abból következtetéseket levonni. A kínaiak is Magyarországon jelen vannak elég rendesen, de észre sem veszed őket, nem is látod őket annyit, mert dolgoznak és mert csendesek, nem balhésak, szorgalmasak. A társadalomnak a hasznára vannak. Ugyanez a vietnámiakkal.

Kevés olyan kisebbség van, mint a cigányság, hogy nagy részük potenciálisan balhés. Erre nem alapozhatsz semmit, ami a többi rasszról is szól.

Fehér, katolikus, hagyományörző, jobboldali férfiként mondom, hogy undorító a viselkedés, amit tanúsítasz és érdemes lenne magadba nézni.

Boldog karácsonyt amúgy.

2020. dec. 25. 22:37
 14/27 A kérdező kommentje:

"A feketék csak egy része balhés az USA - ban."

10-ből 9 durván BLM-es, vezető politikusok, sportolók, vagy az ex-elnök, akit szintén durván elnyomtak a fehérek...

" Az araboknál ugyanez. A nagy részük ideát üzletemberként van jelen."

Az asszimiláció azonban nem megy még a törököknek sem 50 éve, sokuk számára az integráció sem.

"Kevés olyan kisebbség van, mint a cigányság, hogy nagy részük potenciálisan balhés."

Ez csak nem... rasszizmus? Mi a bajod a hazai kisebbséggel?

Amúgy tudom, hogy ez bonyolult, de nem minden nem fehér nép ugyanolyan problémás, így a kínaiak sem egyenlőek a feketékkel.

Aki szerint nem csúnya a nagyon sötét árnyalat vagy nagy orr, stb., annak nincs ízlése. Az egy dolog, hogy a legtöbb ember meglehetősen előnytelen külsejű, és ezt is preferálja, de ettől még nem az lesz a jó, hanem az objektív mérce szerinti. Szimmetria, arányosság, fényvisszaverés, változatosság, egyenes haj, finom vonások, minél világosabb bőrszín, magasság, sportos testalkat.

2020. dec. 26. 00:10
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Mondtam én, hogy Te nem vitázni akarsz, csak a saját rasszista szövegeidet nyomatni, és erre igazolást keresni... *facepalm*
2020. dec. 26. 01:03
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

"10-ből 9 durván BLM-es"

Kérem a statisztikát. Ezt honnan húztad elő? Ha felmész az internetre rengeteg videót találsz, ahol fekete beszél kritikusan a BLM - ről. A feketék nagy része úgy van ezzel, mint a magyarok nagy része a politikával, nem érdekli. A BLM egy rétegmozgalom.

"Az asszimiláció azonban nem megy még a törököknek sem 50 éve, sokuk számára az integráció sem."

Megint, ezt mire alapozod?

"Ez csak nem... rasszizmus? Mi a bajod a hazai kisebbséggel?"

Ez nem rasszizmus. Nem minden kisebbség ugyanolyan. Nem hiszem el, hogy ezt le kell írnom.

"Aki szerint nem csúnya a nagyon sötét árnyalat vagy nagy orr, stb., annak nincs ízlése."

Az ízlés egy szubjektív dolog.

"Az egy dolog, hogy a legtöbb ember meglehetősen előnytelen külsejű, és ezt is preferálja, de ettől még nem az lesz a jó, hanem az objektív mérce szerinti."

NINCS objektív mérce. Amit te annak hívsz, az az európai mérce.

Szimmetria - minden ember szimmetrikus

arányosság - szubjektív fogalom

fényvisszaverés - szubjektív preferencia

változatosság - a feketék és más rasszok ugyanúgy változatosak, csak te nem látod, mert fehér vagy. Az ázsaiak nagy részének a fehérek ugyanúgy néznek ki. Nekünk ők néznek ki ugyanúgy, ha nem vagyunk hozzájuk szokva.

egyenes haj - szubjektív preferencia

finom vonások - szubjektív fogalom

minél világosabb bőrszín - szubjektív preferencia. A fehér nők miért akarnak lebarnulni?

magasság - relatív fogalom, egy afrikai nílusi törzsben az átlag magyar törpe lenne.

sportos testalkat - miért? Más nem lehet sportos?

A világ nem körülötted forog. Az emberek ezt általában megértik 6 éves korukban.

2020. dec. 26. 22:36
 17/27 A kérdező kommentje:

"Ez nem rasszizmus. Nem minden kisebbség ugyanolyan. Nem hiszem el, hogy ezt le kell írnom."

De, rasszizmus leírni, hogy a legtöbb roma/piréz/stb. problémás a saját fogalmaitok szerint. Én is ugyanezt csinálom, azt meg kifogásoljátok. Sőt, konkrétan én nem vagyok annyira romaellenes, fogalmam sincs, milyen arányban problémásak. Talán mert őket ismerem. Néhány fekete elítéli a BLM-et, de úgy tűnik, a nagy többség nem. Nem a kivételekről van szó. A törökök nem asszimilálódtak Németországban, ez tény. Az arabok sem sehol.

2020. dec. 27. 09:51
 18/27 A kérdező kommentje:
Én amúgy kissé rasszista vagyok, de próbáltam objektív lenni, nem a saját nézeteimet írtam le. Azzal kibővíthetjük a rasszizmus definícióját az egyik liberális válaszoló szerint, hogy a hazai kisebbség alapvetően problémás, az ő esetükre nem vonatkozik ez az ostoba definíció. Én azt mondom, hogy a fél világra kiterjeszthető. Még a roppant civilizált, hófehér magyarok is többségében széthúzók, depisek, túltoleránsak, és itt sokkal primitívebb népekről van szó. De a románok 90%-a is alapvetően a területrablással és hazudozással szimpatizál...
2020. dec. 27. 09:57
 19/27 anonim ***** válasza:
64%

"a rasszizmus definícióját az egyik liberális válaszoló szerint"

Továbbra sem vagy képes felfogni.

1. Nem tudom, honnan jött, hogy liberális lennék.

2. Ismételten: nincs "szerintem". Ez a definíció. Pont.

"Azzal kibővíthetjük"

Megtehetjük. Végezd el a megfelelő, hitelesített kutatásokat, írd meg a megfelelő tanulmányokat, fogadtasd el a tudományos közösséggel.

UTÁNA majd tekinthetjük a definíció részeként.

Visszatérve a méteres analógiához.

Nyugodtan tekintheted az 50cm hosszúságot méternek! De amikor 130km/h-nál az ajánlott 30m-es (3000cm) követési távolság (a számok csak példák) helyett a saját 30m-es értelmezésedet (1500cm) tartod, és halálos sérüléssel végződő balesetet okozol, próbáld meg bemesélni bárkinek is, hogy tartottad a távolságot!

2020. dec. 27. 11:40
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

"De, rasszizmus leírni, hogy a legtöbb roma/piréz/stb. problémás a saját fogalmaitok szerint."

Nem, nem az. Nehogy te mond már meg mik az én fogalmaim. Ha igaz az állítás, akkor az nem rasszizmus.

"Én is ugyanezt csinálom, azt meg kifogásoljátok."

Te csináltál még sok más dolgot is, nem csak ezt. Egyrészt olyanokra mondtad ezt, akikre ez nem igaz, másrészt belementél olyan dolgokba, hogy "objektíven" ilyen - olyanok bizonyos testi tulajdonságok, a te szubjektív véleményedre hivatkozva.

"Néhány fekete elítéli a BLM-et, de úgy tűnik, a nagy többség nem. Nem a kivételekről van szó."

Ezek nem kivételek. Nem is elítélést mondtam, hanem kritizálást. A normál fekete csak éli az életét, próbál megfelelni a munkahelyén, kergeti a céljait, foglalkozik a családjával, nem pedig a BLM - en jár az esze nap, mint nap.

"A törökök nem asszimilálódtak Németországban, ez tény. Az arabok sem sehol."

Miért kéne? Amíg a társadalom hasznos részei, addig legyen már joguk a saját identitásukra.

2020. dec. 27. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!