Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nem érzitek disztópikusnak,...

Nem érzitek disztópikusnak, 1984-hez hasonlónak a covid oltással kapcsolatos igazolvány bevezetését, miszerint nem lehet majd belépni egyes helyekre, aki nem rendelkezik ilyennel?

Figyelt kérdés

Aki még nem tudja, miről van szó, az pl. ezt olvassa el:

[link]

Nincs olyan érzésetek, hogy egy disztópikus regény, film szereplői vagyunk? Egy olyan világ küszöbén állunk, amely a lakosság teljes uralmáról, kontroll alatt tartásáról szól?

Mellesleg, mit lesz azokkal, akik pl. allergiások vagy egyéb okból nem olthatók be? Ők ezek szerint nem mehetnek majd be azokra a helyekre, ahová az oltásigazolással rendelkezők?

Mi van a gyerekekkel? Ők jelenleg nem kaphatnak oltást, sőt, nem is vizsgálták az oltóanyag készítők a gyereket. Viszont, pont a gyerekek hordozzák tünetmentesen a covid vírust.

2020. dec. 23. 15:37
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
55%
Hát inkább az ujraferőzödés mint a krokodillá változás... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
2020. dec. 23. 18:08
 22/33 anonim ***** válasza:
57%

Bármelyik tudományos folyóiratban találsz erre bizonyítékokat, pl a nature-ben decemberi kutatás az antitestekről. Bár kétlem, hogy a rettegők tudnak szöveget értelmezni pláne angolul, és összefüggésekben gondolkozni.

7 December — Just a pinch of antibodies can protect against COVID

Low levels of antibodies to the new coronavirus might be sufficient to protect against COVID-19, according to a study of infected monkeys. The study also found that immune cells called T cells contribute to immunity to the virus, particularly when antibody levels are low.

What the data say about asymptomatic COVID infections

There is no easy way to predict which aspects of an immune response will provide protection against an infectious disease. Dan Barouch at Harvard Medical School in Boston, Massachusetts, and his colleagues sought to understand which immune elements defend against COVID-19 using rhesus macaques (Macaca multatta).

The team collected antibodies from macaques that were recovering from SARS-CoV-2 infection and gave the antibodies to uninfected macaques (K. McMahan et al. Nature [link] 2020). The antibodies protected the recipient animals from infection and boosted a host of immune responses, including the activation of antibody-dependent natural killer cells. Higher doses of antibodies conferred greater protection than did lower doses.

When the researchers reduced the recovering macaques’ levels of CD8+ T cells, the animals’ immunity to re-infection fell. This suggests that these cells also contribute to coronavirus immunity.

2020. dec. 23. 18:42
 23/33 anonim ***** válasza:
67%
Még az se tuti hogy lesz ilyen.
2020. dec. 24. 00:10
 24/33 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat, érdekes volt elolvasni őket!

Már el is készült az oltásigazolási rendszer 😮

[link]

2020. dec. 25. 13:20
 25/33 anonim ***** válasza:
80%
Rájöttem hogykerülheted meg jogosan, hamisítás nélkül: menj el allergiavizsgálatra. Legyen egy rakás allergiád amit kimutatnak. Nem kell hogy tényleg legyen elég ha az orvost megkérded hogy írja be hogy van. Mivel allergiásakat nem szabad oltani mint azt a gyártók és Müller Cecília is megmondta,igy meg fogod kapni a papírt hogy egészségügyi okok miatt nem oltható. Ha ez megvan akkor minden sínen van...
2020. dec. 25. 13:37
 26/33 anonim ***** válasza:
0%
13:37: már megbocsáss, de ez nem így működik. Nem általában az allergiásokat nem lehet oltani, hanem akiknek gyógyszer- vagy ételallergiájuk van. Csak egy példa: én nagyon erősen allergiás vagyok a pollenekre, de a H1N1 pánik idején életemben először és utoljára beoltattam magam. Simán sikerült, nem volt semmilyen mellékhatás; nem számítottak a pollenek.
2020. dec. 25. 16:06
 27/33 anonim ***** válasza:
30%
Én is por és pollenallergiás vagyok, de a parlagfű miatt például keresztallergiám van a sárga és görögdinnyére pedig ismert ételallergiám amúgy nincs. Hosszú évek óta nem mertem enni egy szelet finom hideg dinnyét nyáron mert fosok ettől az anaflaxiás sokktól. Az allergia egy immunprobléma, innentől bármire lehetsz allergiás csak még nem tudod vagy még nem annyira erős, hogy észleld. Úgyhogy nem igaz, hogy akinél csak pollenallergiát diagnosztizáltak az biztonságban van bármi mástól.
2020. dec. 25. 16:14
 28/33 anonim ***** válasza:
56%
13:37 vagyok. Nekem kétféle gyógyszerallergiám is van.
2020. dec. 25. 19:37
 29/33 anonim ***** válasza:
68%
19:37: akkor te ne oltasd be magad. Az USÁ-ban és Angliában a gyógyszerallergiásokat, ha jól tudom, nem is oltják.
2020. dec. 25. 21:26
 30/33 A kérdező kommentje:

Kimondta a német belügyminiszter: az oltás nem járhat kiváltságokkal

EZT EL KELLENE KERÜLNI, MERT A TÁRSADALOM MEGOSZTÁSÁHOZ VEZETNE.

"Az egyik ember kiváltsága a másik ember hátrányos megkülönböztetése" - emelte ki. Az államnak mindenképpen semlegesnek kell maradnia, és nem gyámkodhat a polgárok felett. Az orvostudomány naponta szolgál tanácsokkal és gyakorlati magatartási útmutatókkal, ami fontos hozzájárulás a felvilágosításhoz és a megértéshez, de a politikától visszafogottságra van szükség ezen a területen - fejtette ki a miniszter.

[link]

2020. dec. 28. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!