Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Fiatalok! (16-25) Terveztek a...

Fiatalok! (16-25) Terveztek a jövőben hosszabbtávra külföldre költözni (min 5 év ) ( és véglegesen ) ?

Figyelt kérdés
Ha nem miért nem ? Ha igen akkor miért ?

2020. dec. 17. 19:11
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

Ebben valóban nem értünk egyet. Ha a leghazaszeretőbb emberek is leléptek volna a rossz vezetések ideje alatt, akkor '45 után kiürült volna az ország.

Azzal egyetértek viszont, hogy Orbán jelenlegi vezetése a Gyurcsányénál már bőven rosszabb, pedig annak idején sokan nem gondoltuk volna ezt, nem véletlen nyert annyira elsöprő győzelmet a Fidesz 2010-ben, ráadásul még a régi választási rendszerben. Szerintem nem is kell részletezni.

"Másrészt, nem Orbán vagy Gyurcsány a kérdés. Vannak más pártok, amelyelyek szintén kritikusak Gyurcsánnyal kapcsolatban, de tudják, hogy nélküle meg nem lehet leváltani a fideszt."

Ez a két mondatod szinte üti egymást, hiszen Gyurcsánynak mindenképp nagy befolyása lenne egy esetleges koalíciós kormányban, ha a második mondatból indulunk ki.

Igazából lényegtelen, hogy Orbán vs Gyurcsány, Orbán vs Dobrev, Orbán vs Fekete-Győr, vagy akármelyik barom lesz a felállás, az ellenzéket is rühellem, nem tartom alternatívának, és szerintem ez a tragédia, hogy nincs alternatíva.

2020. dec. 20. 08:44
 32/35 anonim ***** válasza:
43%

"Ha a leghazaszeretőbb emberek is leléptek volna a rossz vezetések ideje alatt, akkor '45 után kiürült volna az ország."

Ez két okból sem állja meg a helyét.

Egyrészt, mindig meg van a réteg, aki nem elég tanult, pénzes, értelmes, hogy külföldre menjen. Ma is kimehetsz bármelyik kis faluba. Kérdezz körbe, nem hazaszeretetből vannak ott, hanem mert nincs pénzük, illetve elképzelésük, hogy hogy lehetne jobb külföldön.

Másrészt pedig, a 2. vh után vezetés váltás volt. Sokan nem tudták, hogy mi lesz. Ha Mo.-on vezetés váltás lenne holnap, akkor a váltást követő egy hónapban lényegesen alacsonyabb lenne a fiatalok elvándorlási hajlandósága. Ez egyszerűen abból következik, hogy sokan azt hiszik, hogy jobb lesz. Olvasd vissza a válaszokat, jó páran írták, hogy ellenzéki kormány esetén esélyes, hogy maradnának.

"Ez a két mondatod szinte üti egymást, hiszen Gyurcsánynak mindenképp nagy befolyása lenne egy esetleges koalíciós kormányban, ha a második mondatból indulunk ki."

Nem, mivel ugyanúgy nem lehetne váltani a jobbik, momentum vagy mszp nélkül sem.

Nagyjából - kisebb-nagyobb eltéréssel - egyenlően vannak felosztva a szavazók, így mindenképp kell mindenki. És pont ezért nem fog Gyurcsány nagy hatást gyakorolni, mivel akkor minden párt ki tud hátrálni ebből.

"nem tartom alternatívának, és szerintem ez a tragédia, hogy nincs alternatíva"

Csak mi alapján tekintünk valakit alternatívának? Nagyon sok ellenzéki akció nem az ellenzék, hanem az emberek passzivitása miatt hiúsult meg. Szerintem ahhoz képest, hogy milyen elcseszett a magyar társadalom vannak kifejezetten jó ellenzéki politikusaink is.

2020. dec. 20. 23:11
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem most ide ne vegyük a politikát, tény ami most van valakinek jó valakinek meg nem, és én azt veszem észre a "műveltebb réteg" és most itt ne értse félre senki, boldogtalanabb és nem látja a helyzetet 10 év múlva sem jobbnak.

Az biztos egyenként nem lesz kormányváltás mert az ország egyik fele Fideszes a másik meg nem, viszont annyi párt van hogy tagolt az egész, végre rájöttek, hogy egyesével nem tudnak mit kezdeni egy nagy ellen, bár lehetne vitatkozni, mert valaki utálja a DK-t valaki a Jobbikot, majd meglátjuk a nép akar-e szavazni egy ilyen összegyúrt brigádra vagy sem.

Úgy gondolom a kérdező megkapta a választ a kérdésére.

2020. dec. 20. 23:35
 34/35 anonim ***** válasza:

33

Én ezzel nem értek egyet. Én is szívesebben szavaznék egy konkrét pártra viszont mivel tudom, hogy első sorban a fideszt kell leváltani ezért le tudok erről mondani. És szerintem sokan vannak ezzel így az ellenségem ellensége a barátom elv alapján. A másik meg ha le lesz váltva a fidesz hatalmas felelőssége lesz a mostani ellenzéknek, ami valamilyen szinten rá kényszeríti őket a normális kormányzásra.

2020. dec. 21. 07:32
 35/35 anonim ***** válasza:
50%
33-as vagyok, igen ezt a lényeget akartam kihozni azzal, hogy sok kis párt van és egyben kell lenni. Egyébként alapból gondoljon bele mindenki, ez egy verseny. Mint egy faluban a 2 cég között, egyik több fizut ad, a másik kevesebbet de ad mellé SZÉP kártyát pl, fontos a versengés, a politikában is. Ha nincs potenciális jelölt egy kormánnyal szemben tök mind1 h Fidesz vagy másról beszélünk, megtehetnek mindent mert nem veszélyezteti senki a poziciójukat, ellen ben ha van potenciális kihivó... Jelenleg nekünk csak az ellenzék van hiába sir sok ember, Gyurcsány meg igy úgy amúgy. Szerintem érdemes kihozni a legtöbbet mindig...
2020. dec. 21. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!