Fiatalok! (16-25) Terveztek a jövőben hosszabbtávra külföldre költözni (min 5 év ) ( és véglegesen ) ?
Én elmegyek pár éven belül.
Ha lesz változás, esetleg maradnék, de amennyiben se kormányváltás nem lesz, se életminőség javulás nem lesz, akkor mindenképpen megyek.
Én már 7, lassan 8 évvel ezelőtt, még időben leléptem. Távol-Keleti irányba, nem Nyugatra.
Már 2010-ben is látszódott, hogy a fidass csak a bajt hozza ránk. De 2012-13-ban léptem csak véglegesen.
Idő közben egy állampolgárság váltást is elindítottam, de azt végülis lezártam. Ha idős koromban majd úgy gondolnám, hogy haza mennék, akkor ne legyen probléma belőle. De eljutottam arra a szintre, amikor le akartam mondani a magyar állampolgárságról. Viszont mégiscsak szeretem magát az országot (a birkanép és a kormány kivételével).
Mostanában egyre inkább elkezdtem gondolkodni rajta. Ha csak a jelenleg regnáló kormány lenne sz*r, még azt mondanám oké, de az ellenzékből sem kérek...
Reménytelennek látom az ország helyzetét, és fogalmam sincs egyelőre, hogy mit hoz a jövő. Rövidtávon szeretném az angol és német nyelvtudásomat ismét fejleszteni, esetleg később Nyugat-Európában dolgozni, de ha már mindenképpen külföld, egy nagy álmom Kanada. Hogy álom marad, vagy sem, azt nem tudom.
Alapból remélem, hogy nem megy tönkre az ország, viszont mint írtam feljebb, csalódtam a politikus felhozatalban, és napról napra kevesebb esélyét látom annak, hogy kimásszunk a sz*rból. Kb a románok is megelőznek minket, pedig akár csak 10 évvel ezelőtt ez nagy szó volt (többször jártam is Romániában, és láttam is az ottani viszonyokat).
Egyelőre elvégzem a BSC-t (villamosmérnöki), utána meglátom, hogy merre tovább.
20F
Akik a Fidesz regnálását írják indoknak, hogy elmennek az országból, szerintem maguknak, és nekünk is hazudnak, vagy legalábbis elég naivak.
Egyrészt aki tényleg maradni szeretne, az nagy valószínűséggel Fidesz alatt is maradna, másrészt szerintem az ellenzéki banda is ugyanúgy lopna, botrányos lenne főleg Gyurcsányt nem értem, hogy hogyan lehet az egyik legnépszerűbb ellenzéki politikus, azután, amit tett... egyszer már leszerepelt szerintem.
Nagyon úgy érzem, hogy kb sz_r és híg f_s között választhatunk, hogy milyen vezetést akarunk. Úgy érzem, hogy egyik párt sem egy főnyeremény.
Innen nehéz felállni, mert -habár '45 óta azt a vezetést utálni kell, mert ha nem, antiszemita vagy- 1920 után, sokkal kaotikusabb helyzetben, mint a rendszerváltás, sikerült felállni (igaz csak a második világháborúig), mert akkor még M.o újraépítése is cél volt, nem csak a lopás. '89 után meg kicsit más volt fókuszban, elherdálták az összes ipart, nyereséges céget, elmeszelték a magyar fogy.védelmet, a multik szabad akaratának lettünk kitéve, innentől pedig a kormánytól függetlenül garantált, hogy rabszolgatársadalom leszünk.
Mindenképpen. Itt már minden is korlátozva van, én pedig olyan helyen szeretnék családot alapítani, ahol nyugodtabb a környezet. Alapvetően egy-egy kisebb kiruccanásnál is borzasztóan gyötör a honvágy, de most már elérkeztem arra a szintre, hogy ha hazaárulónak fognak tartani, akkor is külföldre megyek.
Max akkor maradnék Magyarországon ha változtatnának rajta, de már lehetetlen. El lett cseszve az ország.
"Egyrészt aki tényleg maradni szeretne, az nagy valószínűséggel Fidesz alatt is maradna"
Ezzel nem értek egyet. Akármennyire akarhatsz maradni, ha téged egy rakás szarként kezelnek az országodban, akkor el fogsz menni, és jelenleg sokan vannak így.
"másrészt szerintem az ellenzéki banda is ugyanúgy lopna, botrányos lenne főleg Gyurcsányt"
Egyrészt, nem mindegy, hogy mennyit lopnak, és a jelenlegi gazdaásig adatok alapján az mszp jobb volt, mint a fidesz. Egyik se volt jó, de egyértelműen eldönthető, hogy melyik volt jobb.
Másrészt, nem Orbán vagy Gyurcsány a kérdés. Vannak más pártok, amelyelyek szintén kritikusak Gyurcsánnyal kapcsolatban, de tudják, hogy nélküle meg nem lehet leváltani a fideszt.
Én (bár jelenleg itthon vagyok) angliában vagyok egyetemista, és véglegesen nem tervezek hazaköltözni... bár ezt még nem sokan tudják...
Mielőtt külföldi egyetemre jelentkeztem, már megkaptam hogy "hazaáruló" és "magyartalan" vagyok... így nem merem sok embernek (leginkább senkinek) sem mondani... 😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!