Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A Political Compass van...

Mansour kérdése:

A Political Compass van nagyon eltévedve, vagy a magyar közgondolkodás, vagy esetleg mindkettő?

Figyelt kérdés
Kitöltöttem a Political Compass tesztjét és a magyar megítélés szerint szélsőjobbos gondolkodásommal enyhén baloldali centrista lettem. Valami itt nem stimmel, de mi?

2020. nov. 28. 13:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Lehet hogy nem vagy széljobbos"

Szerintem sem vagyok, csak az általános magyar felfogás szerint ide vagyok besorolható.

"Az mszp dk meg nem baloldali

Magyaroszágon nincs baloldal"

Ez egyértelmű.

2020. nov. 29. 16:58
 12/18 A kérdező kommentje:

"Valószínűleg gazdaságilag baloldali vagy kulturálisan meg jobbos"

Ez végül is így van. De a Political Compass miért csak a gazdasági szempontot veszi figyelembe a jobb-bal oldalhoz való sorolásnál?

De még ha csak a dolog gazdasági oldalát nézzük, akkor is furcsa, hogy az a leginkább jobboldali, aki minden fenntartás nélkül egyetért a globális nagytőke korlátozás nélküli tevékenységével. Magyarországon szerintem nincs olyan jobboldali aki ezzel egyetértene.

2020. nov. 29. 17:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon a jobb- és baloldalt leginkább a nemzet fogalmához való ideológiai viszony alapján értelmezik. Gazdaságfelfogás alapján erősen balos a magyar társadalom: államközpontú, öngondoskodás-ellenes, a szabad piaccal szemben erős fenntartásai vannak.
2020. nov. 29. 18:08
 14/18 anonim ***** válasza:
Ha valamiben szélsőjobbos, másban meg szélsőbalos vagy, akkor átlagban középre fog rakni. Az lenne a korrekt, ha kiírná a válaszok szórását is, nem csak a koordinátákat. Ami nálad nagy lenne, a 4-es válaszolónak meg valószínűleg kicsi.
2020. nov. 30. 08:55
 15/18 anonim ***** válasza:
60%

“Magyarországon szerintem nincs olyan jobboldali aki ezzel egyetértene.“

Mert gazdasagilag a magyar tarsadalom inkabb balos csak általában a nacionalista vagy liberális dumával meg van etetve a neoliberális kormányzatok által plusz nagy része tudatlan az önszerveződéshez meg nem is érdekli szerintem

2020. nov. 30. 11:12
 16/18 A kérdező kommentje:
Önszerveződés, öngondoskodás, egyéni felelősségvállalás, szabad piac, szabad verseny, stb. ez mind oké, de ez azért koránt sem egyenlő a globalista nagytőke szabad garázdálkodásával. Az pont hogy korlátozza a szabad verseny és az egyéni kezdeményezés lehetőségét. Szerintem a jobboldaliságból az antiglobalizmus kell hogy következzen.
2020. nov. 30. 12:00
 17/18 anonim ***** válasza:
40%
Mindig jókat nevetek ezen a "magyarok nem képesek az öngondoskodásra" meg " a magyarok nem szeretik a piaci gazdaságot" stb. marhaságokon, mert rendszerint azok szájából hangzik el, akik szerint a svédek a legszuperebbek - ahol az adók hatalmasak és az állami gondoskodás nagyon erős, meg dicsérik, hogy 'bezzegnyugaton' pénzt osztogatnak, meg alapjövedelem kell, mintha nem éppen ez lenne teljesen piac ellenes és az állami gondoskodást elváró hozzáállás.
2020. nov. 30. 12:41
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

#17 Én nem.

Szerintem az a legjobb, ha valaki nem az állam csecsén lóg, hanem saját maga képes megtermelni azt, ami számára szükséges az elvárt színvonalú életéhez.

És emellett egyébként valóban alapjövedelem-párti vagyok, egész egyszerűen azért, mert nem tartom normálisnak, hogy emberek éhenhalhatnak vagy földönfutóvá válhatnak egy civilizált országban jelen fejlettségi szint mellett.

Ez nyilván nem azt jelenti, hogy vágjanak hozzá mindenkihez többszázezret, és aztán ne csináljanak semmit.

2020. nov. 30. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!