A Political Compass van nagyon eltévedve, vagy a magyar közgondolkodás, vagy esetleg mindkettő?
Direkt olyan eredmenyt hoztak ki, hogy az ellenzek iranyaba tekerjek a figyelmedet. El is kezdtel rajta gondolkodni ...
Szoval a teszt eredmenye fals, csak befolyasolni akarnak.
Gondoltam erre is, de nem tudom...
Próbából kitöltöttem úgy is, ahogy szerintem egy vérbeli náci töltené ki, és arra közepesen baloldali, és a közepesnél némileg magasabb autoriter eredmény jött ki.
Amúgy szerintem a kérdések nagyon az amerikai viszonyokra vannak megfogalmazva, a mi fogalmaink és helyzetértékeléseink sok esetben eléggé mások.
Kedves kérdező!
Sajnos sok jóval nem tudlak biztatni, inkább azt javaslom hogy végezz egy alapos önkritikát, amit nem befolyásol az hogy mit gondolnak mások a véleményedről!
Elvégeztem a tesztet, és igen kicsinek találom a valószínűségét hogy az én fejemet SZÉLSŐBAL irányba szeretnék tekerni.
Kommunista vagyok, és a teszt ezt világosan ki is adta.
#4 vagyok:
Lényegében azt szerettem volna mondani hogy amit te szélsőjobbnak szeretnél hinni, az könnyen lehet hogy szélsőbal!
Ugye vannak olyan irányok a szélsőjobban amivel bár nem értesz egyet, de a hozzájuk tartozás miatt mégis elfogadsz?
Ha ezeket kiiktatod, akkor könnyedén átsorolódhatsz szélsőbalra.
Sokan azt hiszik (szerintem te is), hogy egy komcsi és egy náci közt ég és föld a különbség! XD
"Ugye vannak olyan irányok a szélsőjobban amivel bár nem értesz egyet, de a hozzájuk tartozás miatt mégis elfogadsz?"
Van amivel nem értek egyet, és azt nem is fogadom el, nem akarok feltétlenül valamilyen irányzathoz, vagy csoporthoz tartozni. Egyszerűen amit tapasztaltam a magyar közéletben, az alapján a szélsőjobbra tudom leginkább besorolni magam, mert a hozzám közel álló eszméket és gondolatokat következetesen szélsőjobbosnak szokták besorolni, bármelyik oldalon. Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy a hagyományosan baloldalinak tartott értékek közül sokat magaménak vallok, de a dolog úgy szokott működni, hogy ha csak egy dolgot is magadénak vallasz, amit a szélsőjobbhoz kötnek, akkor az üt minden mást, és automatikusan szélsőjobbos leszel.
"Sokan azt hiszik (szerintem te is), hogy egy komcsi és egy náci közt ég és föld a különbség!"
Dehogy hiszem! Tisztában vagyok azzal, hogy sok ponton közös, vagy nagyon közel áll egymáshoz a kettő. Persze azért egyenlőségjelet sem lehet tenni közéjük, mert vannak alapvető különbségek.
Lehet hogy nem vagy széljobbos
Az mszp dk meg nem baloldali
Magyaroszágon nincs baloldal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!