Hazánkban várható szigorítások a közel jövőben?
#22 Mert te milyen intézkedéseket hoznál?
Most nem azért kérdezem mert egyetértek a 18-assal,csak kíváncsi vagyok, hogy van e bármi elképzelésed arról, hogyan kellene lassítani a terjedés növekedését.
Aruld el mi a fene koze van mondjuk a kozepiskolak bezarasanak a gazdasaghoz?
Meg jol is jarnak nemkell gazt fizetni.
Vagy a vasarlasi idosavnak
Vagy az osszejovetelek korlatozasaban.
Aruld el
Amit a 18-as válaszoló leírt az volt itt az országban nem is olyan régen 4-5 hónapja amit nem ő talált ki ha nem a jelenlegi kormány.
Kedves 22-es válaszoló ilyen emberek vezetik az országot ha tetszik ha nem.
Szigorúbb szabályozások kellenek. Nem kell bezárni a munkahelyeket pl..gyárakat vagy bevásárlóközpontokat csak a meg felelő óvintézkedéseket kellene meg hozni. pl.. Egy nagyobb boltban tesco 50 embernél több nem mehetne be vagy minden munkáltatónak adnia kellene a munkavállaló számára egy papírt hogy ő konkrétan a munkába megy ha meg állítanák a rendőrök. Csak 2 példát írtam le. Mindegyiket be lehetne tartatni csak megfelelő hozzá állás ás gondolkodás kellene hozzá. Szerintem ez így teljesen be tartható lenne. Az a legnagyobb probléma szerintem hogy nyáron mindenki ment a vakvilágba mint ha már nem lenne járvány és tessék itt az eredménye.
Nem kellet volna a sok magyarnak olyan külföldi országokba menni ahol még nem is olyan régen naponta több ezren haltak meg vagy egy másik példa a balatonon egy strandon össze van zsúfolva több száz ember.
Akkor még senkit nem érdekelt ez most meg már sokan aggódnak hogy vajon mitől lett hirtelen ennyi beteg?! Tudnám még hosszan sorolni a bajokat, de nem fogom. Aki nem ért velem egyet az pontozzon le, de ez az igazság. Mindenki hibás a kormány és a lakosság is.
"Én meg értem hogy könnyen össze dőlhetne a gazdaság,de az emberi élet mégis csak többet számít."
14-es , függetlenül attól, hogy teljes mértékben egyetértek Veled, mégis megkérdezem:
Itt, ebben az országban számít az emberélet? Úgy vetted észre?
mert én valahogy nem azt látom, hogy olyan nagyon megbecsülnék az állampolgárokat, bőséges fizetést adnának, hogy normális, egészséges életmódot lehessen élni, a zöldség-gyümölcsöt is megvásárolva, nem napi 10-12 órákat dolgozva éhbérért, másod-harmadállásokat vállalva, hogy lehessen jutni egyről a kettőre, majd aztán 40 évesen infarktusban meghallva, mert ki lett zsigerelve a szervezet.
Amit a 18.-ban írtam, az így talán erősnek tűnik, a tavaszihoz képest is (de a helyzet is rosszabb most), ugyanakkor pl. Kínában ennél sokkal keményebb korlátozásokat vezettek be a járvány kordában tartására.
Hosszú távon persze tarthatatlan lenne, de ha kibírnánk mostantól egy hónapot (vagy ha úgy tetszik, 4-5 hetet) ilyen szintű elszigetelődés mellett, akkor valószínűleg lecsökkenne annyira az aktív fertőzöttek tényleges száma, hogy utána a karácsonyi időszakot ne árnyékolja be teljesen a járványhelyzet.
A továbbiakról, amit el tudok képzelni:
Ezzel persze még nem tűnne el a vírus, és könnyen előfordulhat, hogy a karácsonyi, szilveszteri összejöveteleken keresztül újra berobban a járvány. Így január-februárra eljutunk oda, amitől most is tart mindenki, hogy az influenza és a COVID egyszerre fog tömegesen fertőzni. Mind az egészségügyre nehezedő nyomást, mind a halálozási statisztikát tekintve, az lesz a legkeményebb időszak, legalábbis a mostani hullámon belül.
Kora tavasszal jöhet el a tetőzés, amikor az átfertőzöttségi arány és az általános védekezési rutin már elég lehet ahhoz, hogy durva korlátozások nélkül is csökkenő trendbe forduljon a fertőzöttek száma. Mire lecseng ez a hullám, addigra a mérleg 1-3 millió közötti összes COVID fertőzött, ebből 30-100 ezer közötti halott lesz Magyarországon.
A jövő nyár majd lazábban indulhat, utána viszont kialakul ismét egy komoly COVID hullám. Ebben már komoly szerepe lesz azoknak, akik másodszorra betegszenek meg, ahogy idővel "elkopik" a korábban szerzett immunitás, és a vírus is mutálódik.
Teljesen majd akkor tud normalizálódni a helyzet, ha a vírusnak egy olyan változata válik uralkodóvá, amelyik nem veszélyesebb a "szokásos" légúti fertőzéseknél. Hacsak nem egy tudatosan fejlesztett biológiai fegyverrel állunk szemben, ez el is jön előbb-utóbb. A vírusoknak ugyanis alapvetően egyetlen céljuk az, hogy szaporodjanak, és ebben egy számukra is hátrányos "járulékos veszteség" az, ha a gazdaszervezetet elpusztítják. Így idővel úgy alkalmazkodnak, hogy ezt a veszteséget minimalizálják. Erre lehet példa a spanyolnátha is, ami helyett a ma ismert influenza-típusok jelentkeznek évről évre, illetve a koronavírusok és az "eredeti" gazdaállatok kapcsolatában is végbement már ez a folyamat. De addig még alsó hangon is több évet kell várnunk, és még jó ideig számolnunk kell a rendkívüli járványhelyzettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!