A modern liberálisoknak mi a véleménye erről?
Szerintem ahhoz, hogy eldönthessük, hogy a homoszexualitás betegség-e definiálni kéne teljesen pontosan mit nevezünk betegségnek.
Ha azt mondjuk, hogy a többségtől eltérést betegségnek nevezzük, akkor biztos az. (Valószínűleg valamilyen hormonháztartási/genetikai stb. eltérést gondolom előbb-utóbb találnak).
Szerintem a betegség valami olyan, fizikai vagy lelki tényező, ami kezelés nélkül az illetőt életvitelét nehezítené/életét megrövidítené, akkor is, ha a társadalom nem ítélné el a mássága miatt.
Igazból két okból nem értek egyet a betegségként kezelésével. Az egyik, mert nem vagyok biztos, hogy egy meleg vagy biszex ember boldogabb lenne, ha hetero lenne. Főleg akkor, ha elég elfogadó közegben van.
A másik, hogy 3-4%-ra becsülik a meleg arányát, ami nagyon magas betegségrátát jelentene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!