Szélsőjobbosok! Mit szóltok Chaplin "A diktátor" című filmjéhez?
már tényleg nincs mibe belekötni, és fabrikálunk idióta kérdéseket, hogy mutassuk milyen rosszak a szélsőjobbosok???
Nektek ennyi eszetek van, hogy minden jobbik szavazó hitlert favorizálja.
Láttam a filmet egyik nap a Filmmúzeumon, és be kell hogy valljam, tetszett, pedig vérszomjas és elvetemült szélsőjobbos vagyok. Még jókat nevettem is rajta. Megnéztem még a Donáld Kacsás kampánymesét is, amit valaki feljebb linkelt, azon is jókat nevettem.
Nekem az a véleményem, hogy sokkal elviselhetőbb és kellemesebb volt anno, az az ellenkampány amit a tengelyhatalmak ellen folytattak, mint ami manapság folyik. Mostanság abban kimerül a tájékoztatás, hogy mennyi közelkeletit, meg kissebbséget írtottak ki, és ennyi; semmi másról nem esik szó.
A beszéd a Chaplin film végén valóban egy kicsit fárasztó volt, de most fun facts: Chaplin valamelyik nagyszülője cigány volt, és amikor vége volt a háborúnak felajánlották hogy megkapja az amerikai állampolgárságot, de ő nem akarta (mivel angol volt), és utána gyakorlatilag üldözték. Svájcba menekült, és ott halt meg idős korában. Neki köszönhetjük a romaholokauszt emléknapot is. Amerikából mégis elüldözték... hogy lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!