Budapestiek! Meddig fog ez így menni?
Egyre őrültebb ez a város. Haveromat minden ok nélkül szétverik egy mekiben, egy csávó a buszon a nőjét konkrétan leköpi és hangosan anyázza, máshol hangosan balhéznak és kukákat löknek fel, nyilvánosan verekednek, hadd ne soroljam mert millió ilyen sztori van. Mindannyian tudjuk mi a közös nevező ebben a sok sztoriban.
Meddig fog ez így menni és ennek egyáltalán mi a jövője? Ezt nem magam miatt kérdezem, ha belém kötnek meg tudom védeni magam (vagy épp nem mert egy nagy csoport). Eddig erre mindig azt mondták, hogy viselkedj úgy hogy lássák hogy nem félsz, vagy hogy ne foglalkozz velük, de nem lehet hogy épp ez a válasz a probléma? Hogy mi egy emberben gondolkozunk és próbálunk túlesni ezen, míg ők mindig csoportban vannak (még ha egy is akadékoskodik, nem akarnak az emberek foglalkozni vele, nehogy besegítsen neki a többi).
Azt mondom, hogy ez egy sokkal nagyobb volumenű probléma, és a minimum lenne mondjuk az hogy a rendőrség foglalkozna a közbiztonsággal, nem kérem azt hogy minden sarkon álljon egy, de azért dolgok állásából azt veszi le az ember hogy ők nem izgulnak amiatt hogy szembetalálkoznak velük.
Ah, oké, megvan, köszi.
Én elhiszem, hogy sokaknak van kellemetlen élménye. Én bő tíz éve élek Pesten, de nem ismerek olyat, akibe belekötöttek volna bárkik.
Olyat már láttam, hogy egy vérző fejű srác szállt fel a villamosra vasárnap hajnalban, illetve szintén hajnali részegségből fakadó kakaskodást is egy villamosmegállóban. Kezdem azt hinni, a villamosokkal van valami...
De ennyi, konkrét verekedést nem láttam tíz év alatt, pedig ennek a felét Józsefvárosban éltem le.
A kérdezőnek igaza van, belém is többször kötöttek már, bár pont egyszer sem a cigányok. Huszonéves nő vagyok, nincs lila hajam, nem járok acélbetétesbe, mielőtt jönnének a kommentek, hogy 'keresem a balhét' meg feltűnő vagyok. 1 éve paprikaspray nélkül már el sem indulok sehova. Akik azt mondják, hogy 10 év alatt semmi atrocitás nem érte őket, azok általában wcre is kocsival mennek, úgy könnyű nem beléjük kötni.
Kapásból van itt egy elmebeteg férfi, aki térképpel járja a várost és egyedül sétáló nőket szólít meg, hogy segítsenek megtalálni valamit neki. Ha segítesz, ha nem ő megüt vagy leköp vagy a villamos elé lök. Én már olvastam róla a Pesten hallottamban többször is (minimum 30 ilyen eset volt) , ezért felismertem a kis f*szt és gyorsan elfutottam, ahogy megszólított. Utánam futott és hátba köpött. De persze mások pofon nélkül nem úszták meg. Ez volt kb az egyetlen alkalom, amikor nem volt nálam paprikaspray...Azóta a táskám alapkelléke.
Egyik ismerősöm egy cigányfaluban lakik, 1500 főből minimum 500 cigány. Egymással balhéznak, falubeliekbe sosem kötnek bele. Soha nem volt még velük semmilyen probléma. Persze ők falusiak.. Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy Pest egy undorító veszélyes putri, ahol fényes nappal nyomják a drogot a tinik mindenhol, zombulnak, a villamoson tűket döfnek a normális munkába járó emberek combjába...
Persze én is jártam már Budán jópárszor, ott az 1 négyzetkilométerre jutó hajléktalan 1-2 db, ellenben Pesten 10 minimum. Teljesen más Budán tömegközlekedni a normális emberek között, mint Pesten, ahol reggel 6kor már a fél villamos felest meg bort iszik... A lomtalanítási időszakról meg ne is beszéljünk, amikor alig mersz kimenni az utcára, mert úgy néz ki, mint egy Borsodi zsákfalu utcabál napján.
Én a József körúton láttam fényes nappal egy bunyót, ilyen kopaszok verekedtek össze. A Keletinél kötött belém egyszer egy csöves. Átmenetileg laktam 2 hónapot Csepelen, minden nap üvöltözés, szotyizás, meg balhék voltak a buszon. Sofőr leköpés, ilyesmi.
Vannak kerületek ahol garantált a napi balhé és vannak ahol nyugodtan lehet élni... Budapest ilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!