Egy cigánynak mennyi az átlag élettartama?
Senki se lehet igaz magyar csak én, mindenki más csak undorító cigány.
Ezt akartad írni kérdező?
Már, hogy lennènek ugyan úgy magyarok?
A legtöbb cigány sèrtèsnek is veszi ha lemagyarozod!
Etinkum / kisebbsèg / nèpcsoport.
Okoska, hivatalosan van Magyarországon cirka 870 ezer cigány. Nem, nem magyar hanem cigány. Mert tudod időközönként van nèpszámlálás és ott, te magad írod be, hogy mi vagy. Ehhez nem kell előítélet.
Nem hiszem el, hogy ennyire teret nyert a liberális agymosás. Már azt sem hagyjátok meg az embernek, hogy nemzeti öntudata legyen.
Ha én kiköltözök Etiópiába akkor Etióp vagyok? Ha meg onnan át Kínába akkor kínai?
A Csángók román állampolgárok és magyar nèpcsoporton belül csángók!
Az itteni cigányok pedig magyar állampolgárok és cigány népcsoport.
És ezt, minden rosszindulat és bántás előítélet nélkül írom, csak legyünk már tisztában a fogalmakkal!
Utolsó a cigányok itt születtek, nem ide költeztek. Egyik se tiszta vérű cigány, hanem magyar-cigány keverék. Nagyrészük nem is cigány, de az 1 bites magyarság szerint aki nem magyar az cigány. Vagy migráns.
Ezt az ide oda költözök, akkor mi leszek példát már sokszor láttam, de még mindig ostobaság.
Ez is csak arról szól, hogy nem lehet bárki magyar, mert az csak te lehetsz.
Követeled magadnak az értéket, mert nincs semmi más az életedben.
Sugárzik belőled a gyűlölet és az ostobaság!
Beszélgess már egy romával erről kérlek szépen!
Renteg olyan magyarcigány van akik őrzik a kultúrájukat, beszélik a saját nyelvüket stb.
Szerintem még egy cigány is kiröhögi azt amit írtál.
És szerintem leírtam már, de a gyenge képességű elfajzott liberálisok kedvéért újra megteszem még világosabban:
Nem rasszizmus, nem előítélet, tények! Nincs bajom a cigány kultúrával, elfogadom őket, az se zavar, hogy élnék köztünk romák, de a liberális agymosásotokat töröljétek már ki! Attól, hogy minden ember egyforma értéket képvisel, még különböző kultúrák és nemzetek igen is léteznek és fognak is!
Dehogyis utolsó, nincs itt semmiféle liberális agymosás.
Töröld már ki a fejedből hitlert.
Ha te átköltözöl etiópiába, aztán születik egy félig etióp félig magyar gyereked, az mi lesz? Magyar biztosan nem, mert már megfertőződött az alsóbbrendű vérrel.
Etióp álampolgár lesz, etiópul fog beszélni, ott fog élni.
A magyarság kiírtott fél millió zsidó, meg pár százezer cigányt. Így teljesen érthető hogy a cigányoknak sértő ha magyarnak nevezik őket.
"Mivel a cigányság kevésbé volt szervezett, mint a zsidóság, és mivel sokukat mindenféle nyilvántartásba vétel nélkül gyilkolták meg, az áldozatok számát nehezebb megállapítani; a becslések 200 000-től 2 000 000-ig terjednek. A zsidó holokauszt árnyékában a porajmos sokáig ismeretlen maradt a közvélemény előtt. Helmut Schmidt német kancellár 1982-ben elismerte ugyan a porajmos, a cigány holokauszt tényét,[1] de a cigányságot csak az 1990-es évek elején, Ian Hancock angliai roma polgárjogi aktivista publikációi nyomán kezdték a náci rendszer áldozatai közé számítani. A cigányholokauszt emléknapja augusztus 2. A cigányok nem kaptak a zsidókéval összemérhető kárpótlást az atrocitások után."
A porajmos során meghalt magyarországi cigányokról nem rendelkezünk pontos számadatokkal. Karsai László történész, a magyarországi holokauszt kutatója szerint kb. 5000-re tehető azon cigány honfitársaink száma, akiket 1944–45-ben etnikai hovatartozásuk miatt álorvosi kísérletekkel megkínoztak, megnyomorítottak, illetve akiket haláltáborokban gyilkoltak meg, vagy munkaszolgálaton haltak meg.[20][21] Karsai egy 2012-ben készült televíziós beszélgetés során a cigány üldözöttek összlétszámát 10 000-re, a halottakét mintegy ezerre becsülte.[22][23]
Most őszintén ebből, hogy lehetett kihozni a holokausztot?
Én arra próbálok rávilágítani, hogy egy másik népcsoport és más kultúra!
Amit egyébként részben a te kommented is alátámaszt.
Semmi méregetés és hasonlítgatás nem volt részemről.
Igen ha egy félvér gyerek születik az valószínűleg be fog olvadni előbb utóbb az adott nemzetbe.
Viszont itt totál más a helyzet.
Vannak félvér romák ezt egy percig sem cáfoltam.
De ettől függetlenül vannak "teljesverű" cigányok is akik annak is tartják magukat és a saját kultúrájuk érdemrendjeik szerint élnek, sőt vannak régiók ahol még a saját anyanyelvüket is beszélik a családi életben.
Ezen mit olyan nehéz befogadni a buksitokba.
Az meg végképp hülyeség, hogy azért nem örülnek, hogy ha le vannak magyarozva mert a magyar irtotta ki őket. Ebbe bele se akarok menni!
De az 1990-es Marosvásárhelyi eset is bizonyítja, hogy a cigányok is más népként tekintenek magukra, de zöme nem gyűlöl minket, előfordul, hogy még ki is állnák a magyarok mellett.
Az meg végképp hülyeség, hogy azért nem örülnek, hogy ha le vannak magyarozva mert a magyar irtotta ki őket. Ebbe bele se akarok menni!"
Nem kiírtotta, csak írtotta.
"De az 1990-es Marosvásárhelyi eset is bizonyítja, hogy a cigányok is más népként tekintenek magukra, de zöme nem gyűlöl minket, előfordul, hogy még ki is állnák a magyarok mellett"
De, a cigányok gyűlölik a magyarokat. Bár kelet eu-ban kb mindenki gyűlöli a magyarokat, szóval nincs ebben semmi különleges.
jól látom, hogy a kérdésre senki sem felelt? Na mindegy. Kérdező: alacsonyabb az országos átlagnál - pontosan nem tudom. Oka: az életvitelben keresendő.
(a csángókat ledegradáló ürge meg ahhoz sem elég, hogy a saruszíjukat megoldja. Csodálatos archaikus kultúra letéteményesei - erről azért tudni szoktak értelmes emberek, nem csak a néprajzkutatók)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!