Még én vagyok a "konteós büdös disznó"?
Egyik ismerősöm mondta ezt rám, aki sokkal több összeesküvés-elméletet gyárt, mint én. Rám nézve annyi igaz az egészből, hogy valóban kicsit "konteóskodom", de szinte csak minimális mértékben.
(A "büdös disznós" részt nem tudom, honnan vette.)
Őszerinte mindenhol ellenség leselkedik ránk, még a k*b*szott bokor mögött is az utcán... Úgy véli, hogy a levegőből pedig folyamatosan szórják a chemtrailt, illetve az 5G kiégeti az agyunkat, ami talán persze valóban káros lehet, szerintem is, de nem én beszélek erről folyamatosan.
Még te vagy.
Te is mindig egy láthatatlan ellenség ellen harcolsz mint orbán?
Most erre mi mit mondjunk?
A zsák meg a foltja.
Nem adtál meg sok információt, ebből nem tudom levezetni hogy te "konteós büdös disznó" vagy-e, vagy a haverod az-e.
1/4
Tulajdonneveket nagybetűvel írunk, akkor is, ha általunk esetleg nem kedvelt személyről van szó. Egyrészt ezzel a saját gyerekes utálatod fejezted ki másrészt ebből fakadóan a témával kapcsolatos vitaképtelenséged bizonyítványát adtad.
6.
Látom, a lényeg nem jött át.
Nem tudom, ki az a "mindenki más", értelmes felnőtt emberek tudják, hogy tulajdonnevet nagybetűvel írunk. A "hibák", amikről te beszélsz és amiket láthatóan nagy igyekezettel próbáltál kiszúrni az írásomban, azok legfeljebb elírások, urambocsá' nyelvtani hiba (de egyébként nem az :)), ellenben tulajdonnevek kisbetűvel írása egyszerű faragatlanság (ugye, emlékszel még olvasmányaidból nemecsek ernőre?). Ez egész más kategória, mint egy vessző a "hogy" előtt, ami éppenséggel abban a kontextusban, amit te kifogásolsz, elhagyható, de amit akár figyelmetlenségből is kihagyhat az ember. Az "-e" kérdőszócskával hasonló a helyzet, más kategória, de ha már ennyire bosszant, linkeld be légy szíves a Magyar Helyesírás Szabályainak vonatkozó részeit, amelyek alapján te helytelen nyelvhasználatnak nyilvánítod a fenti mondataimat!
"Az az igazi vitaképtelenségi bizonyítvány..."
Csak hogy én nem hoztam ide a kérdéshez távolról sem kapcsolódó, objektíve nézve is provokatív témát, amin vitatkozni kéne, az gondolom nem tűnt fel :D Na, nem mintha a név viselője miatt akadtam volna ki ennyire, de ha egy alap tiszteleti normát nem vagyunk képesek fenntartani, akkor hogyan vitázzunk bármiről is civilizáltan? Nem nyelvtannáciskodásról van szó.
Ja, és. Azért ha valóban "mindenki leszarná" az alapvető helyesírási normákat, nagyot néznél, ha hivatalos felszólításokon, számlákon holnaptól kisbetűvel szerepelne a neved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!