Ha van Trianon ünnepe akkor van holokauszt ünnepe is?
Sokat beszélnek Trianon ünnepéről, ünnepi beszéd, stb.
Miért csinálják ezt? Szerintem nem ünnep, te hogyan vélekedsz erről?
A fidesz szokott róla ünnepként beszélni -magyar ember nem beszél így-.
Kivonulni trianoni emléknapon is csak Orbán Viktor és csapata szokott.
1990.június 4. parlamenti jegyzőkönyv:
"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen."
Trianon nekem nem ünnep, én még a "nemzeti összetartozás" napjával sem értek egyet.
A nemzeti összetartozás egy nagyon szép dolog, felőlem tehetünk neki egy ünnepet. De június 4. nem erről szól, hanem a trianoni békediktátumról. Egész más a kettő.
Ahogy írták, a holokausztnak is van emléknapja, sőt több is:
jan. 27: a holokauszt nemzetközi emléknapja
ápr. 16. a magyarországi holokauszt-áldozatok emléknapja
aug. 2. a roma holokauszt emléknapja
Szetintem pedig a naptárban fekete betűs gyásznappá kellene nyilvánítani.
Mert sokszor tényleg valamiféle ünnepnap jellege van az egésznek.
#12 Ne kezdd már újra ezt a baromságot, eleget vitáztunk már arról mennyire nem igaz az állításod.
Az AKKORI, 1990-es fidesz nem azért vonult ki a parlamentből mert nem akartam megemlékezni Trianonról, hanem - ahogy jegyzőkönyvbe is rögzítették és neked is bemásoltam - nem értettek egyet azzal hogy előre nem megbeszélt akció volt ez a felállva tisztelgés.
A fidesz képviselői, frakciójuk éppen úgy aláírta azt a KÖZÖS parlamenti nyilatkozatot amiben EGYÜTT AZ ÖSSZES PÁRT megemlékezik Trianon tragédiájáról.
17-es:
"#12 Ne kezdd már újra ezt a baromságot,"
Nem a 12-es baromkodik, hanem a fidesz baromkodott akkor - és most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!