Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a pontos neve annak ha...

Invader Nik kérdése:

Mi a pontos neve annak ha valaki a saját népét utálja?

Figyelt kérdés

Az idegengyűlölet azaz Xenophobia szót arra használják aki más népeket gyűlöl (és a saját országát tartja felsöbbrendűnek.)

De mi van akkor ha valaki ennek az ellentéte és a saját hazáját utálja és utasítja el?

Egyszer valaki azt mondta hogy "Aki a saját népét nem szereti, az más nemzetet se tud szeretni."

Nekem minden országról megvan a magam véleménye, de egy pár országon (köztük igen, Magyaroszágon) kivűl nem "utálok" más népeket, sőt példának okáért kifejezetten szeretem a belgákat.

2020. máj. 31. 11:23
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Ezt én is el szoktam sütni és poénkodni hogy csak a flanders!

Ja meg hogy "egyseítsük a Benelux államokat".

Egyébbként ez csak egy "rosz" példa volt.

2020. máj. 31. 13:04
 12/22 anonim ***** válasza:
45%
Magyargyűlölő.
2020. máj. 31. 13:16
 13/22 A kérdező kommentje:

A gyengébbek kedvéért átfogalmazom a kérdést.

Ha pl: egy francia utálja a franciákat, egy német a németeket, egy japán a japánokat, annak mi a gyűjtőneve? (Én nem szeretem a magyarokat mert a többsége toxikus idióta, de nem ez volt még mindig a kérdés lényege.) Továbbá NEM, nem kell az adott illetőnek utálnia magát.

2020. máj. 31. 13:24
 14/22 anonim ***** válasza:
35%
Akik utálják a saját népüket miért nem kotródnak el innen?
2020. máj. 31. 15:43
 15/22 belapus ***** válasza:
Azt nem tudom, van-e általános elnevezés, de ha magyar gyűlöl magyart, a hungarófóbia meghatározás talán megfelelő lehet.
2020. máj. 31. 15:55
 16/22 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés. És akkor homoszexuális lehet homofób? Vagy gyűlölheti a pók a pókot azért mert pók? Nem valószínű.

Talán ott a megoldás, akit-amit utál valaki, oda nem tartozik, mert az utálatával az elkülönülését fejezi ki. És akkor máshova kell hogy tartozzon, nem oda, amiről azt gondolta, hogy a "sajátja". De mégsem sajátja, mint ahogy az örökbefogadott gyereknek se a saját anyja, aki nevelte, csak a felnevelő anyja. Azért remélhetően örökölni sem akar a felnevelő-örökbefogadó-nem saját anyjától.

2020. máj. 31. 16:48
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Igazából csak az eredeti vonalon kell elindulni, és megtalálod a választ.

A Xenophobia, a görög "Xenos" szóból ered, aminek a jelentése "Stranger/idegen/foreigner/külföldi", így a Xenophobia félelem az idegentől/külföldiektől. De nem csak emberekre, általánosan véve mindenre ami tőled különböző; vonatkozik. Csak leggyakrabban a külföldi emberekre van használva.

Ezen a vonalon lehet elindulni.

A hasonlóságtól való félelem ("fear of similarity") volt az eredeti jelentése annak, hogy Homophobia. Ez ma már a homoszexualitás ellen irányul, értelemszerűen kiesik, keresni kell mást, akár szinonímát.

Rövid keresgélés után megtalálni a következőt: "Entos", jelentése "Benső, sajátosság, inner self".

Ebből már következik, ha rákeres hogy "entos phobos" vagy "entophobia", megtalálja a következőt:

ENDOPHOBIA:

Jelentése: félelem a hozzád hasonlóktól, fear of your own (internal) kind.

Ez a szó van használatban, ha a saját nemzetiségedbe tartozókat utálod.

[link]

2020. máj. 31. 16:50
 18/22 A kérdező kommentje:

Az előttem lévő hozzá szólónak nagyon szépen köszönöm az értelmes hozzá szólást és a fáradozást, ennyit szerettem volna megtudni.

A többieknek meg csak annyit üzennék hogy EZÉRT van a magyarokról rossz véleményem, senki sem mondta hogy utálom őket.

2020. máj. 31. 17:06
 19/22 anonim ***** válasza:
26%

"senki sem mondta hogy utálom őket." ---> "a saját hazáját utálja és utasítja el?" meg "Magyaroszágon) kivűl nem "utálok" más népeket"

Szerintem még mindig a látens magyar a jobb szó rád, mert bár utálod ezt a viselkedést, de te magad is ilyen vagy. És legalább olyan jól hazudsz, akkor is, amikor a kérdésedben tök mást állítasz és képes vagy azt hazudni, hogy nem ezt írtad. Nem csodálkozom, hogy utálod magad.

2020. máj. 31. 18:19
 20/22 A kérdező kommentje:
Whoosh.
2020. máj. 31. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!