Elképzelhetőnek tartanátok, hogy a teljes munkaidőt az állami szférában 8 óráról 6 órára csökkentenék ? Illetve a mostani 5 munkanap 2 hétvégi szabadnap helyett 4 munkanap lenne, péntek, szombat meg vasárnap szabadnap lenne. Így arányosabb lenne.
Figyelt kérdés
2020. máj. 19. 18:59
11/27 anonim válasza:
Ajjaj, nagy itt a kavar. Mi köze ennek a rabszolgasághoz?
12/27 A kérdező kommentje:
Miért, aki napi 12 órában dolgozik, az szerinted emberi, emberhez méltó ?
2020. máj. 19. 20:07
13/27 anonim válasza:
Miért ne lenne az? Amíg megfizetik.
14/27 A kérdező kommentje:
Sokra megyek a pénzzel, ha utána annyira túlterhelt leszek, annyira leszív a munka, hogy az egészségem rovására megy majd, mert munkához képest aránytalanul kevés a pihenés és a rekreáció. Emiatt leromlik a szervezet, és majd a kevés keresetet is lehet gyógyszerekre költeni.
2020. máj. 19. 20:13
15/27 A kérdező kommentje:
És nyugdíjas koromban majd költhetem a nyugdíj felét gyógyszerekre, ha egyáltalán megérem az, sokan meg sem érik, nem olyan magas az élettartam ebben az országban.
2020. máj. 19. 20:16
16/27 anonim válasza:
Ez elég túlzó általánosítás. Oké, neked nem elég jó az állóképességed a 12 órázáshoz, akkor te ne csináld, ilyen egyszerű. De miért akarnál mást megfosztani a lehetőségtől?
Én is dolgoztam már olyan munkarendben, ahol heti 4 napot 10 óráztam, maradék 3 nap szabad. Teljesen jól működött a dolog. Olyan kollegám is volt, bár ez máshol, aki heti 3 napot dolgozott csak, de akkor nyitástól zárásig. A maradék 4 napja pedig mindenre bőven elég volt.
Vagy amikor elkezdtem külföldön dolgozni egy étteremben, jó pár kollégám volt akik direkt azzal a céllal jöttek ki, hogy pár évig heti 60+ órákat dolgozva összeszednek egy kezdőtőkét a későbbi életükhöz. Tőlük pl milyen jogon vennéd el egy 12 órás műszak lehetőségét?
17/27 A kérdező kommentje:
Ne munka, hanem emberalapú társadalmat ! Az ember nem robot, nem erőforrás, az ember sokkal több ennél. Nem zsigerelhetnek ki minket, egy gazdasági mutató sem ér annyit, hogy emberéleteket nyomorítsanak meg.
2020. máj. 19. 20:21
18/27 A kérdező kommentje:
Azért tegyük szívünkre a kezünket ! Ha a 8 órás, neadjisten 6 órás !! munkát jól megfizetnék, normális bérrel, ki vállalna be 12 órát 3 műszakban ? Elhanyagolható, de biztos hogy nem a többség.
2020. máj. 19. 20:25
19/27 helikopeter válasza:
Tavaly tavasszal láthattad, hallhattad a hírekben, idén rátettek még egy lapáttal. Csökkentették a szabikat, növelték a munkaórát és kafetériát adnak tisztességes béremelés helyett. Gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak!
20/27 A kérdező kommentje:
Írtad, hogy kevesebb munkaidő esetén 1 emberre jutna 2 ember munkája. Nos, ez sem feltétlen igaz, ha meglennének a technikai feltételek és eszközök, plusz innováció, ki tudnák küszöbölni a termelés vagy munkaidő kiesést.
2020. máj. 19. 20:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!