Az Index megint bebizonyította, hogy az újságírás legalja?
Most ezzel megleplek, de azért van a cikk, hogy ott leírják, hogy mi történt. A cím az egy sor, hogy a túróba írják le, hogy mi történt? Akkor nem lenne szükség a cikkre...
Mindazonáltal a cikk teljesen korrektül leírja, hogy mi történt a cím pedig teljesen egyértelmű clickbait.
"Most ezzel megleplek'
Pont ez a gond, hogy full clickbait.
Az index nem a szivem csücske - de neked most mi is a bajod vele?
Megírtak egy történetet - ráadásul korrekten mind a két fél véleményét megjelentették, hozzátették hogy nem látni a videón az előzményeket, tehát a rendőrök mondhatták az igazat, mégis leírták a panaszos véleményét is.
Mi a bajod ezzel?
A cím.
Írtam a kérdésben.
#4 "Áthajtott a piroson, majd rendőrautóra tepertek egy biciklis nőt Budapesten" EZ a cikk címe.
Annak a cikknek ami arról szól hogy egy biciklissel mi történt aki áthajtott a piroson és a cikkben van kép, amin rányomják bilincselés közben a rendőrautóra.
Pont ez a cím nem szól másról, mint ami benne is van a cikkben.
Millió olyan cikket találhattál volna még az indexen is ami tényleg kattintásvadász cím miközben a mögöttes tartalom semmi -de ez pont nem olyan.
"Pont ez a cím nem szól másról, mint ami benne is van a cikkben."
Hagyjuk, neked ez magas.
Magyaráznám, de minek?
Origo-n meg a címlapon ordítanak hogy "újabb MIGRÁNS támadás!!!" meg beraknak képnek valami mérges fejű kreol embert.
Aztán a teljes cikk:
Április 14.-én (1 hónapja) egy feltehetőleg migráns hátterű férfi megtámadott egy másik migránst, senki se sérült meg.
Szerintem ez a legalja.
Tudod mit kerdezo, akkor olvasd az Origo-t es nezd a TV2-t!
Jo szorakozast kivanok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!