Független sajtó. Melyik?
Tudnátok felsorolni független, NEM kormánypárti, NEM Fidesz-közeli csatornákat?
Tv, rádió, újság, internetes oldalak, minden érdekel.
Illetve konkrétan ellenzékiek is jöhetnek.
(Iskolai dolgozathoz)
Emberek, a szavak jelentésével legyünk már tisztában...
Független az, ami nem áll párt irányítása alatt. Ilyenből azért van jópár.
(ahogy egy független képviselő is azért független, mert nem tagja egyik pártnak se)
Ettől még akár milyen ideológiát követhetnek. Vagy épp nem követnek, netán többfélét is.
Cikkeket emberek írják, akiknek a véleménye eltér, mégha azonos oldalon is jelentetik meg azokat.
"Ellenzéki" média nincs. Sosem volt ilyen párt. Se olyan oldal, ami az összes nem kormányon lévő pártot egy kategóriába venné.
Az MTV-n kívül mindegyik független. A HírTV a volt ECHO TV. Még ma is hívnak mindkét oldalról vitába embereket. Én nagyon szeretem a Pesti srácokat és a 888-at, mert kiegyensúlyozott és a valós híreket olvasni. Kedvelem még a Mandínert és az Origót is.
Az Index már nagyon ferdít, látszik hogy a külföldi liberálisok pénzelik, mert azt mondja amit azok hallani akarnak. A 444 pedig egyenesen gyűlölködő.
"Az MTV-n kívül mindegyik független. A HírTV a volt ECHO TV. Még ma is hívnak mindkét oldalról vitába embereket. Én nagyon szeretem a Pesti srácokat és a 888-at, mert kiegyensúlyozott és a valós híreket olvasni. Kedvelem még a Mandínert és az Origót is."
Kérdező, ezt ne hidd el. Pont ezek azok a médiumok, amiket a fidesz fentről irányít.
Amihez nincs köze pártnak: hvg, index, 444, mérce, magyar hang, 24.hu (én ezeket szoktak olvasni, és ezekből össze is lehet hozni, hogy mi történik).
De van elvileg: válasz online, azonnali, rtl, és én fejből ennyit tudok, ami független.
Kizárólag a közszolgálati adók kormánypártiak. Mindig is azok voltak. Ha jönne bármilyen új kormány, akkor az őket szolgálná, mivel a vezetőséget mindig is cserélte az aktuális kormány.
Sajtó többsége viszont fideszpárti (nem azonos a kormánypártival). Másik kormány alatt is fideszpárti lenne. Persze, nem közvetlenül a párt irányítja, viszont olyanok kezében van, akiket a párt irányít. Párthirdetés jelenik meg rajtuk, vagy szavazz a pártra cikkek.
Független szó többféle módon is kategorizálható. Alapesetben az, ami nem áll irányítás, befolyásoltság alatt. Viszont ez itt a politika kategória, ebből a szempontból az, ami nem áll pártirányítás alatt, se más módon nem támogat pártokat megközelítés a pontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!