Mikor unják már meg ezt a koronavírusozást?
Oké járvány van, lassan már az egysejtűek is felfogták, de már nem lehet mást hallani, még a csapból is ez folyik. Felmegyek egy filmekkel foglalkozó portálra: Ezt a filmet halasztották el a koronavírus miatt, ezt a forgatást tolták odébb, felmegyek egy informatikával foglalkozó oldalra ezt az eseményt kaszálták el, annak a gyárnak csökkent a gyártói kapacitása, felmegyek egy közlekedéssel foglalkozó oldalra, nem tudnak elég akkut gyártani a koronavírus miatt, csökkent a CO kibocsátás a vírus miatt...
Minden csoda 3 napig tart, de már vicc ami itt folyik.
Nem mellesleg, nem akarok csak emiatt még egy kérdést kiírni, de azt nem tudja valaki ennek az iskolabezárásnak mi lesz a vége, tényleg elúszik a diákoknak ez az éve? Bár már diák sem vagyok, de ez a digitális oktatás is bűzlik, vagy ezt így tényleg komolyan elképzelték, hogy a gyereket a számítógép, tablet, telefon elé ültetve majd épp a tanulással fog foglalkozni? Max 5 percig, aztán minden mással.
Ma egy ember MEGHALT. Nem támad fel, elment, nem jön vissza. Úgy, ahogy az a rengeteg ember, Spanyolországban, Olaszországban, stb.
Amikor mondják, hogy hány ember halt meg, bele lehetne gondolni abba is, hogy nekik mind volt családjuk, terveik, életük és akkor könnyebben felfognád, hogy a járvány EMBER életeket követel. Plusz belegondolnál abba is, hogy akár egy rokonod vagy jóbarátod is elkaphatja, belehalhat.
A fiataloknak kicsi az esélye ebbe belehalni, de vannak kivételek, érdemes odafigyelni; úgy, ahogy az idősebbek se mind halnak bele automatikusan. Szóval érdemes nem pánikolni, de elunni se kell.
Baxxus, ez nem egy rohadt "Sobri Norbi szerint szülés után mindenki legyen anorexiás" eset, hogy unjuk el.
Nem kell összexarni magunkat, de érdemes odafigyelni a hírekre, hogy naprakészek legyünk, ami az óvintézkedéseket illeti.
A 2. Kérdésedre pedig; most azt próbáljak meg összerakni, hogy ne ússzon el a tanév, tehát aki 10.-es, jövőre 11.-es legyen.
Egy olyan tanítási módszerrel tervezik megvalósítani, amir terveztek bevezetni, de később, viszont a jelenlegi helyzetre való tekintettel bevezetik most.
Meglátjuk ez hogy lesz, de érdekes lesz a dogaírás. Megnéztem, milyen módszerek vannak idáig a dolgozatíráshoz, hát, ha most lennék diák, kitűnőre puskáznám magam.
Viszont tényleg jó megoldás a távoktatás és okos ötleteik vannak, szóval szerintem működni fog a része, hogy a diákokhoz eljut a tananyag. Aztán vagy megtanulják vagy nem, az ő dolguk. De az évük nem úszik el.
Ja és, hogy ne csak magáról a megbetegedésről írjak, azért se unják el, mert tényleg kihat valakinek a mindennapjaira, még, ha nem is beteg senkije.
Nincs suli, pl az elsős és a harmadikos gyereked otthon marad. Nem hagyod otthon őket egyedül, de nagyszülőkre se hagyhatod. Nincs lehetőséged Home office-ra. Vszeg a suli már ki se nyit szeptemberig (júniusra szerintem elmúlik a veszélyhelyzet, de fél hónapra csak nem nyit ki a suli).
Ha tényleg nincs más megoldás, otthon maradsz, ahogy a sorstársaid, kevesebb ember marad a munkában kidolgozni a belét, de kevesebbet fog tudni termelni.
Aki nemrég vesztette el az állását, az most állást se biztos, hogy kap egy darabig.
Aki táppénzen marad otthon, kevesebbet fog keresni, ami nem kedvező annak, aki alig él meg a rendes fizujából is vagy hitelt törleszt, stb.
A boltba egy vicc elmenni, mert néhány helyen meg se kapod azt, amit akarsz, mert mindenki úgy vásárol, mintha soha többé nem mehetnének ki az utcára.
Az emberek kivették a szabijukat. Van, aki vissza se tudja vonni a márciusit és a lakásban rohad egy hétig vagy csak simán le kell mondani az útjait a közeljövőben. Ja és, mivel a munkaltatód rendelkezik a szabid 70%-val, simán kiadharja a szabikat most, amiket mondjuk ősszel akartál kivenni.
És sorolhatnám.
Na látod itt egy jó példa arról, amit írtam;
"Sz***i fogunk mint a torkosborz...
Én csoportvezető vagyok, 30 emberért és a napi feldolgozásért felelek... már most tudom, hogy holnap 13an leszünk a 30ból vagy még kevesebben, mivel a kisgyerekes nők otthon maradnak."
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
Hát nem tudom, én mondjuk örülök, ha tudok tájákozódni, hogy mi változik a járvány miatt. Azok a példák, amiket hoztál, kérdező, mind olyanok, hogy nem hatásvadász vagy félelemkeltő cikkek, csak tájékoztatnak, úgyhogy nem értem, mi a gondod velük.
Az iskolákról meg annyit, hogy igen, ez nem a legjobb megoldás, de most őszintén, tudsz jobbat? Oké, hogy gyerekekre nem annyira veszélyes a vírus, de elég egy gyerek az iskolában, aki betegséghordozó, és máris megvan a veszélye, hogy elkapják a tanárok, plusz hazaviszi a többi gyerek a szüleihez, rokonaihoz, idős nagyszüleihez.
Az itthoni intézkedések még nem is annyira durvák.
A következő 2 hétben várható hogy bezárjon minden, az élelmiszerboltok és patikákon kívül.
Plusz kijárási tilalom, amit csak erősen indokolt okokkal lehet megszedni. Munka, bevásárlás vagy egészségügyi ellátás miatt.
Szóval ez még semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!