Miért csak a turizmussal foglalkozik mindenki? A kertészeti ágazatokban milliók fekszenek.
Sziasztok!
Feltűnt, hogy senki nem beszél a kertészetekről. Nekem is kertészeti vállalkozásom van, rengeteg pénz benne van fél éve és most nem tudjuk értékesíteni a termékeket. A helyi önkormányzatok a piacokat sorra bezárják, a multikat viszont nyitva hagyják. Ez csak nekem felháborító? A piac szabad légtér. A külföldi kisteherautóval érkező vevőinket beterelik a kamionok közé, így már inkább nem is jönnek. Hangsúlyozom, nem veszélyes ország állampolgárairól van szó.
Gyakorlatilag itt nem csak bevételkieséa van, hanem tőkevesztés. A multik meg szárnyalnak, holott járványügyi szempontból sokkal veszélyesebbek.
Ha a termelő réteget ilyen szinten megrokkantják, akkor minden ráépülő ágazat összeroppan.
Nem nézek M1-et, és kereskedelmi híradót sem, mert egyik sem független.
Talán nem kéne mindent elhinni.
Multi csak attól vásárol, akivel szerződésben áll...
Igen, ahogy mindenki más is!
Előzetesen szerződést kell kötni velük!
A piacon a helyjegy a szerződés! Most új helyzet van, amihez muszáj alkalmazkodnod, ha nem akarsz éhen halni. Fel kell keresni a marketing-osztályt, vagy beszerzést, bármit. Abban a pillanatban lépni lehetett volna, amikor kiderült apiac bezárása.
De írtam az online lehetőséget is, egyébként is ezt mondják most, hogy meg fog ugrani.
Itt a tavasz, amit mindenki vár. Hidd el, akármennyire rettegünk, fogunk palántázni, én pl. ma is vetettem.
Aki meg dísznövényt akar telepíteni, az fog is, nem fogja a vírus miatt jövőre halasztani.
" mi van, akinek nincs más? "
Ezt írtam az első kommentemben. Nagyon sokan vannak, akiknek egy munkájuk van, és most nagy bajban vannak!
NAGYON SOKAN!
Neked még vannak lehetőségeid, de pl. egy pincér, akit már el is küldtek, mert nincs forgalom??? Ő mit csináljon? Ő nem tudja online felszolgálni a kávét!
Ezt pedig nem nekem írtad, de kérlek ne nézz minket hülyének: a rengeteg állami támogatást nem a kereskedők kapják, hanem a gazdák. A termelők.
Minden évben, mindenféle indokkal.
És hiába kapják meg a támogatást, mégis minden évben emelnek. A támogatás lényege az lenne, hogy az esetleges káraikat kompenzálja, ergo ne legyen emelkedés. De mégsem elég nekik semmi, és minden évben emelnek valamilyen indokkal.
De, utolsó, pedig tényleg zártak be piacokat.
Lehet, hogy ezek helyi döntések, nem tudom.
Ugye azt nem tudod szabályozni, hogy hány ember megy be egyszerre, most viszont ezek rendeletben szabályozva vannak.
Szóval csak így tudják elejét venni a nagy tömegnek.
Debrecenben pl. a Zsibi egy hónapra bezárt.
Ugye nem gondolod, hogy a támogatásokból nekünk érdemi mennyiség jut? Tudod ki kap? A szántóföldi termelő, zömmel gabonás. Na kinek van 5000 hektár földje? :)
A sertésesek mikor kaptak azzal jöttek ki nullára. Nekünk a fóliára. Semmit nem adnak. Viszont minden drágul. Ipari gázon nem volt rezsicsökkentés, a munkabérek megsokszorozódtak, a termékekért pedig nekünk senki nem fizet többet.
Arra inkább nem reagálok, hogy álhír a multik forgalma, menj oda és kérdezd meg, erről nem nyitok vitát.
Komolyan undorító, hogy a lakosság fele az van lekommunikálva, hogy mi agyon vagyunk támogatva. Mi utáljuk legjobban az agyontámogatott parasztot. Neki annyi földje sem volt, mint amennyi a cipőjére ragadt, úgy szedte össze anno és most viszi el a pénzt. Azokat dolgozatja rajta, akiktől elvette.
El ne képzeljétek, hogy itt az átlag ember bármit kap. Ez olyan, mint amikor bemondják,hogy a pedagógus vagy a nővér milyen jól keres. Remélem ezt sem hitte el senki.
Egyébként egy alkalmazottnak lesz 2-3 hónap bevételkiesése, de aki az egész életét ebbe fektette? Mert sokan vannak, akiknek ez mindene, nincs más állása, nem is tudna lenni pl. Egy tejelő szarvasmarha állomány mellett. Vagy akinek paradicsomos fóliái vannak, most nem tudja eladni, de ott áll a milliós gázszámla. Ő semerre nem tud értékesíteni, mivel már a kisboltok is bezártak, legalábbis itt nálunk zárva, jelzem a piac is, de a multi még nyitva.......
Arról meg még nem szóltunk, hogy neki most 40 embert kell elküldenie. Akiknek eddig ő adott munkát.
Szerintem ezzel leállhatnál, mert nem azt érted el vele, amit szerettél volna.
Sírsz, hogy nem te kapod a támogatást, és veszteséges vagy?
Akkor csinálj mást!
Más ember milyen támogatást kap? Egy gyári munkás, vagy egy pincér, aki most elvesztette az állását? Kap bármiféle támogatást?
Az se igaz, hogy fóliára nem lehet kapni. Lehet.
De ha ennyire szr, akkor minek csinálod?
Nem, nem megyek oda a multikhoz, és nem kérdezem meg, mert nem tudok magánszemélyként senki olyanhoz odamenni, aki érdemi információval tudna szolgálni.
Ezt nyilván te is tudtad, így értelme nem volt annak, amit leírtál.
Kigondolsz valamit, de alátámasztani nem tudod, egy értelmes cikket nem tudsz belinkelni erről a hatalmas forgalomról, vagy hogy ki és hol nyilatkozta, hogy nagyobb a forgalmuk, mint karácsonykor. Valakivel ezt megbeszéltétek, hogy legyen kit szidni, de bizonyítékod nincs.
Amiket összehordasz, azok csak összeesküvés-elméletek.
Elhiszem, hogy nehéz, meg hogy most kilátástalan a helyzet, de basszus, ezt magyarázom az eleje óta, ezt kéne felfogni, hogy mindenkinek ugyanilyen nehéz, sőt van, akinek sokkal nehezebb, mint neked! Van, akinek egyáltalán nincs lehetősége, míg neked van!
Itt írták előttem, hogy nincsenek zárva a piacok. Most ha a tiedet pont bezárták, akkor menj át egy másikra! Valamit valamiért! Vagy mit vársz? Vigyék neked helybe a vevőt?
Komolyan nem értem, hogy egyesek semmit nem tesznek, csak panaszkodni tudnak, és még nekik áll feljebb.
Mondd nálad elgurult a gyógyszer?
Semmit nem értettél meg abból amit írtam??? Én nem vagyok veszteséges, soha nem is voltam, több lábon állok. Mindig is több lábon álltam.
Fogalmad sincs a piaci berendezkedésről, hogy ki hogy merre meddig. Fogalmad sincs az agrártámogatási rendszerről sem.
Kérlek a továbbiakban ezt hanyagold. Nagyon szívesen vitázom érdemben kulturáltan bárkivel, de aki ennyire buta, ennyire inkompetens azzal nem tudok mit kezdeni. Nem is értem miért foglalkozol magánszektoros kérdéssel, ha elemeiben nem érted a rendszer működését.
Most besértődtél?
Nem tetszik, ha valaki nem ért egyet veled?
Ma egész nap itthon voltam, több gyk-s kérdésre válaszoltam.
Bocsáss már meg, hogy minden egyes újabb válasznál nem olvasom vissza az összes hisztidet.
Mert az. Ha tetszik, ha nem. Panaszkodsz, az érdemi javaslatokra nem reagálsz.
Nem vagyok mezőgazdász, a támogatásról nem tudnák hosszan beszélni, de te kamuzol, félrevezetsz.
Nem tudom, mit árulsz, de itt a kis falumban van olyan, aki támogatásból csinált fóliában paprikát. Ezt biztosan tudom, mert tőle vásárolok.
A netes eladásra, a piacokon való eladásra nem reagáltál, csak pampogsz, ennek így tényleg semmi értelme.
Ha valaki nem azt írja, amit vártál, akkor betámadod.
Csak saját magadra vagy képes gondolni, jajj mi lesz veled, miközben minden ember, minden ágazat, az egész világ pontosan ugyanabban a nagy bajban van.
Kicsit magadba kellene szállnod, de egész biztos vagyok benne, hogy nem fogsz, mert nem tudod elviselni, ha másnak van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!