Csak én látom úgy, vagy tényleg kezd újra feléledni az antiszemitizmus?
A politikában mostanában gyakran olvasom, hogy a politikusok zsidóznak meg zsidókat zsarolnak stb.
A külföldi tévéműsorokba is egyre többször látni a zsidók felé irányuló rasszizmust és még sorolhatnám.
Szerintetek is kezd újra feléledni a világban az antiszemitizmus?
17-es, pedig te vagy az egyetlen aki normális válaszokat ad és nem állít be engem hülyének, szóval köszönöm neked az emberségedet! :) Szóval kedves 18-as, igaz, hogy 17 zsidó, de a válaszod alapján sokkal jobb ember és műveltebb mint te vagy a többiek, hiába mondod el mindenféle rasszistának.
A többieknek üzenem, főleg a 16-osnak, hogy nem azért tettem fel a kérdést, hogy engem szidj. Még csak veszekedni sem veszekettem, semmi rosszat nem írtam, persze javíts ki ha tévedek, de normálisan beszéltem veled, és ebből kifolyólag elvárom, hogy te se úgy állíts be mint egy hülye ovist.
Bocsánat, ha a kérdésem félreérthető volt, elsősorban nem a politika miatt jutott eszembe a kérdés, már azelőtt is gondolkodtam azon, hogy megtörténhet-e újra a zsidókkal az ami a 30-40-es években? Tehát már korábbról foglalkoztat ez a kérdés, mivel érdekel a történelem. Az már csak a ráadás volt, hogy a olvastam ilyenről a politikában és a médiában is hallottam antiszemitizmusról. De bevallom rosszul tettem fel a kérdést, a lényeg "MEGTÖRTÉNHET-E, avagy VAN-E RÁ ESÉLY, HOGY MEGTÖRTÉNIK ÚJRA a zsidókkal az a borzalom ami a háború alatt?
#17, te nem azért vagy ilyen kevés ponttal, mert zsidó vagy hanem mert hülye.ha nem is illik ilyet mondani egy 80 éves embernek.
Orbán meg hogy jön ide, most homokban?
O1G, azt értem, de pont ebben az időben a legjobb a viszonyunk Izraellel. Szerinted?
a lényeg "MEGTÖRTÉNHET-E, avagy VAN-E RÁ ESÉLY, HOGY MEGTÖRTÉNIK ÚJRA a zsidókkal az a borzalom ami a háború alatt?
Ötven éve ettől kell rettegni, ötven éve ezzel riogatnak, hogy nem nem cabad mígeccer előfordulni. Senki nem akarja hogy előforduljon, és attól hogy kezd marha unalmas lenni, a kötelező emlékezéssel együtt, az még nem ántiszemitá dolog.
"a lényeg "MEGTÖRTÉNHET-E, avagy VAN-E RÁ ESÉLY, HOGY MEGTÖRTÉNIK ÚJRA a zsidókkal az a borzalom ami a háború alatt?"
Nem, nem történhet meg, bár, mint a válaszok egy részébõl látható, igény van rá.
Nem történhet meg, mert akkor a zsidóknak nem volt hova menniük, ma pedig van.
+++
# 21,
"Gazdák"-at emlegetõk antiszemita konteohívõk. Akik szerint a "gazdás" komment pozitív, mazok is.
Környezetedben minden vállalkozó zsidó?
+++
# 24
Rajtad kívül ki, hol írt itt Orbánról? (De persze én vok a hülye.)
Azért, ha rám hallgacc, megprópálod kissé továbbképezni magadat.
Tudom, hogy a gondolkodás fárasztó, de, hidd el, nem lehetetlen és nem is olyan nagy szégyen.
Köszönöm a normális választ 26-os, de hogy érted, hogy van hova menniük? Izraelre gondolsz? Azt is lebombázhatják, tehát ha valaki elkezdi üldözni őket, az elől Izrael sem nyújthat nekik védelmet.
Nem vagyok antiszemita, sőt én nem is értem igazából, hogy mi a baj a zsidókkal? Tehát nem értem, hogy aki antiszemita az miért az? Olyan sokan rossz emberek belőlük? Mert ha egy népcsoportot általánosítunk, és az alapján ítéljük meg őket, hogy sok ember azon a fajon belül milyen bűnt követett el azt értem, de én nem tudok olyan sok zsidót mondani, akik rosszak lennének/lettek volna, sőt egyről sem hallottam még aki olyan rossz lenne, hogy általa egy egész népet ítéljünk meg. Értem én, hogy a politikában is sok zsidó van és a politikusok nem mindig jó dolgokat tesznek, de zsidóellenesség már régebb óta van, és nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is. Csak nem értem miért?
Egyszer valami olyat hallottam valakitől, hogy a zsidók olyanok mint a cigányok. De nem értem hogyan? Szóval az még elmondhatná valaki, hogy kinek ártottak ők, vagy, hogy úgy összességében mi a baja velük azoknak akik nem bírják őket?
Mert ezt sosem értettem.
Csak annyit kéne tenniük, hogy mint a reformátusok a kereszténységet, megreformálják a saját bibliájukat.
Ha kivennék belőle, hogy ők a kiválasztott nép, és beilleszkednének a népek közé egyenrangúként, minden megváltozna talán ezer év alatt, ami történelmi méretekben semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!