Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Csak én látom úgy, vagy...

Csak én látom úgy, vagy tényleg kezd újra feléledni az antiszemitizmus?

Figyelt kérdés

A politikában mostanában gyakran olvasom, hogy a politikusok zsidóznak meg zsidókat zsarolnak stb.

A külföldi tévéműsorokba is egyre többször látni a zsidók felé irányuló rasszizmust és még sorolhatnám.

Szerintetek is kezd újra feléledni a világban az antiszemitizmus?

2020. márc. 9. 23:15
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

10-es, köszönöm szépen a normális válaszodat. A te válaszod a legnormálisabb. Amúgy te zsidó vagy?

Aki azt kérdezte, hogy melyik politikusok, meg, hogy biztos kitalálom, annak annyit mondok, hogy ha valaki olvas politikai cikkeket, azok is találkoznak ilyennel. Tehát max a cikk írója találta ki, nem én. :) Volt ilyen, tudom, hogy olvastam ilyet, és nem tényként mondják egymásnak, szépen és kedvesen, hogy "te zsidó vagy", hanem annál sokkal cifrább szavakkal. Hallottam én már olyanról, hogy valaki beszólt valakinek, csak azért mert zsidó. Persze valószínű más volt a háttérben (mint általában a politikában), de a szövegéből úgy jött, le, hogy ezt jó ürügynek találta arra, hogy elküldje az illetőt a ... a zsidóságával együtt.

2020. márc. 10. 20:34
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

11

Márpedig olvasok cikkeket, amiket politikainak tartok. Többet is, mint mások, azt gondolom.

És Isten az atyám, fogalmam nincs, hogy mire gondolhatsz, kire utalhatsz.

És én nem vagyok zsidó, ha már mástól kérdezted.

2020. márc. 10. 20:54
 13/30 A kérdező kommentje:

A 10-estől csak azért kérdeztem, mert mondta, hogy a szülei elbújtatták abban az időben, és, hogy akkor még nem tudta, hogy félnie kéne, mert 2-3 éves volt és így nem fogta fel, hogy mi történik a világban. Ebből nekem az jött le, hogy ő is zsidó, azért kellett bújtatni.

12-es, csak a te kedvedért keresgéltem egy kicsit.

Itt van néhány oldal olyan esetekről, amikre gondoltam:

[link]

[link]

[link]

Főleg a jobbikban jellemzőek az antiszemita megnyilvánulások.

Valamint hallottam olyanról is, hogy más politikusok mondták azt hiszem Gyurcsányra, ha jól emlékszem, hogy zsidókat telepített ki az otthonukból és elvette a vagyonukat stb. Persze lehet, hogy csak rágalom volt, nem tudom, de szoktam nézni parlamenti üléseket és ott hallottam ilyet.

+ Nyugat-Európában egyre nő az antiszemita cselekmények száma.

[link]

[link]

Valamint a (főleg amerikai) tévéműsorokban is rendszeres az antiszemita beszéd, pl.Family guy. Értem én, hogy a normális embernek ez csak egy bugyuta tévéműsor, de aki mondjuk fiatalon, amikor könnyen befolyásolható ilyenekért rajong mondjuk a kedvenc tévéműsora valakinek és komolyan vesz belőle néhány dolgot (például az antiszemitizmust, amit könnyű komolyan venni), akkor ezek az emberek azt fogják hinni, hogy biztos okkal utálják ennyien a zsidókat, ennek biztos így kell lennie, ők biztos valami rossz emberek stb. Sok fiatal nézi az ilyen műsorokat, akik tudatlanok, ezáltal belőlük könnyen antiszemita válhat. Az egyik részében a műsornak például Auschitz-ot parodizálták ki, és tették nevetségessé. Meg fenyegetve üvöltenek a zsidó karakterekre, csúnya szavakkal illetve.

És a média más területén is előfordul a zsidók kiparodizálása, és a nevetségessé tételük.

(Amúgy én sem vagyok zsidó, csak érdekes dolog, hogy ezt vettem észre, hogy még minidg ilyen durva antiszemita dolgok történnek, és ezt sugározzák az embereknek.)

Szerintetek megtörténhet újra az a zsidókkal, ami a második világháború alatt? Vagy addig sose fog újra elfajulni a helyzet?

Ha jobban belegondolok, elég ha születik még egy olyan gondolkodású ember mint Hitler, aki aztán hatalomra jut, és akkor megismételheti magát a történelem.

2020. márc. 10. 22:45
 14/30 anonim ***** válasza:

Jó, nézzük.

Az első, a hírtévés egy 2012-es történés felmelegítése. Ha akkor, az akkori jobbikban volt zsidó felelős, akkor lehetett oka. Még az amerikai nemzetközi bíróságon volt a sukorói csalások ügye. Azóta hálisten rendeződött, azóta is viselhetjük a Lauder nemtelen támadásait minden fronton.

Hogyan antiszemitizmus ez a cikk MA 2020-ban? Arról is lehetne lamentálni, hogy annak idején az volt-e úgy ÁLTALÁBAN, és hogy mennyire volt az egy akkor még magát kizárólagosan magyarérdekűnek valló pártban.

2020. márc. 10. 23:16
 15/30 anonim ***** válasza:

A 2., a Demokrata cikkje is tavalyi, és a régi jobbikra utal vissza egy álzsidózással kapcsolatban, stb.

Nem jellemző, lejárt ügy, szétrohadt álpárt.

Ettől aztán hogyan éledne az antiszemitizmus?

2020. márc. 10. 23:29
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

A 3. az Origós cikk is a jobbikról szól. lejárt lemez, hagyhatjuk.

Hogy írhatsz egyáltalán politikáról, ha ennyire tájékozatlannak mondod magad Gyurcsánnyal meg a családjával kapcsolatban?

Bocs, de hány éves vagy? Csak hogy úgy fogalmazzak, hogy érthető legyen.

2020. márc. 10. 23:39
 17/30 anonim ***** válasza:
6%

# 10 vagyok, igen, sxidó vagyok.

Amúgy várbeli aspirinke m,a sem megy a szomszédba egy kiadós zsidózásért.

'Es ahogy a gykn a válaszokat olvasom, meg a pontozásokat nézem, hááát ...

2020. márc. 10. 23:46
 18/30 anonim ***** válasza:
26%
Ha van is egy pici antiszemitizmus az emberekben, az az ilyen soviniszta, rasszista zsidók miatt van, mint te, utolsó.
2020. márc. 11. 07:34
 19/30 anonim ***** válasza:
42%
Köszi, utsó, a szemléltetõ példát # 17-beli utolsó mondatomra.
2020. márc. 11. 12:58
 20/30 anonim ***** válasza:
2020. márc. 11. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!