Mikor jönnek rá hogy a klímapolitikát jobban át kellene gondolni?
Abban a pillanatban ha a mögötte álló pénzügyi köröknek más lesz az érdeke azonnal át fogják "gondolni" és kinevezik majd ismét az ellenkezőjét magasztos célnak.
De közben te meg ne feledkezz meg arról, hogy a butaság az butaság, mindegy ki és hol írja le, az "állítólag már 1100 ember halt meg az újraindított szénerőművek miatt" sztoriról te is biztosan tudod hogy pontosan olyan sületlenség, mint hogy az 5G hálózat ezreknél okozott már agyrákot.
Trollkodunk, trollkodunk? Már többször átbeszéltem veled, hogy miért hülyeség, amit mondasz, hoztam grafikonokat, tényeket és kértem is tőled legutóbb, hogy ismerd be a német energiapolitika sikerét, elvégre az egy főre jutó CO2 kibocsátás folyamatosan csökken. Akkor angolosan távoztál.
Továbbra sem igaz, hogy atomerőművek helyett szénerőműveket indítanának. Három régi kisebb szénerőmű helyett épül egy új, -na lelőttem a poént, amit a múltkor ahhoz kötöttem, hogy beismerd a németek sikeresen csökkentik a CO2 kibocsátásukat.
Az pedig továbbra sem igaz, hogy az elektromos autó környezetszennyezőbb volna a belsőégésűnél, csak tudod van pár üzleti kör, akinek nagyon szúrja a szemét az elektromos autó terjedése, és próbálják megtorpedózni.
a németek "kudarca" grafikonon:
Amúgy meg elmagyarázom miről szól az "1100 ember meghalt az újraindított (:-DDDDD) szénerőművek miatt" kezdetű cikkben.
Kezdjük ott, hogy nincsenek újraindított szénerőművek, ezt is mondtam már neked 2038-ig folyamatosan állítják le őket, ez most is zajlik például három kisebb erőmű fog idén leállni és veszi át a helyét egy modernebb.
Arról szólt, mert olvastam én is, hogyha Németországban a megújuló energiával nem az atomerőműveket váltanák ki elsősorban, akkor gyorsabban lenne csökkenthető a krónikus tüdőbetegek száma, így megközelítőleg 1100 ember nem halt volna meg ezekben a betegségekben.
Viszont Németország így döntött, hogy ők először az atomerőműveket kapcsolják le 2022-ig és később a szeneseket 2038-ig.
A HVG sokat nem tehet készen kaptak egy Wired cikket, és azt szemlézték. Nem hazudnak, hanem átvettek egy hibás forrást, ami egy tanulmányra hivatkozik, amit nem olvastak el, vagyis a függelékig nem jutottak el a Wirednél sem, innen van a baj.
A te kedvedért beírom ide a 61 oldalas tanulmány pár adatát
erőművek száma típusonként per év 2010 és 2017:
atomerőmű 16 7
széntüzelésű hőerőmű 109 87
lignittüzelű hőerőmű 74 61
gáztüzelésű erőmű 242 268
Látod nem kell matematikai zseninek lenni, hogy lássa az ember, hogy folyamatosan csökken a szén és lignittüzelésű erőművek száma.
mielőtt valaki bedobja az "eztbárkimondhassa" érvet, itt a tanulmány a gépemen, bárki más is letöltheti, sőt két érdekesebb grafikont és táblázatot ki is emeltem magamnak, onnan vannak az adatok, csak legutóbb megkaptam, hogy ne küldjek hülye grafikonokat neked...
Szóval ízlelgesd a valóságot, bármit is szeretsz hazudni, folyamatosan csökken a szén és lignittüzelésű erőművek száma Németországban, ahogy az egy főre jutó szén-dioxid kibocsátás is, és Németország az 1990-es szinthez képest még atomerőművek lekapcsolása mellett is 34%-al csökkentette a kibocsátást (igaz ez elmarad az eredeti tervtől, hogy 40%-al csökkentség 2020 végére).
De nem vagyok naiv, tudom, hogy kb. két hét múlva újra olvasom majd, hogy mindentudó99 írja, hogy
"A németek új szenes erőműveket építettek és azzal váltják ki az atomerőműveket"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!