A rasszizmus szerinted primitív dolog?
Ejtettem én egy rasszista menyilvánulást is (64%)? O.o
A liberálisok "felsőbbrendűségére" reagáltam csak. És mi bukott ki? A zsigeri, dühtől fuldokló - ösztön - visszavágás (neked.. háhh pfúú úgy háhh kell hááhhh lihh a rasszizmus lihh háhh fúú mint háhh a levegő ??!?!?!?!?!!?!?), hogy aki "nem az én nézeteimet osztja" (jelen esetben antiliberális) az rasszista. Képzettársítások, előítéletek, amivel pont a liberálisok szokták vádolni ellenfeleiket. Érdekes...
P.S.: Ja igen. Az X és Y kromoszóma már rasszizmus. Ez már a XXI. század.
Egyik észjárás szerint ha a cigók meg a nigák rasszisták, akkor az, mer "azok" primitívek. Más kérdés, hogy azért elég sokan igyekeznek világosabban gondolkodni, még ha sokszor minimálisan is. De legalábbis nem csinálnak már problémát belőle, legalábbis nem akkorát, mint akár én.
A másik észjárás szerint is az, mert mi klónok háborúja vagyunk, mi vagyunk Herm Afro Ditta örökösei, mi vagyunk a Bárány hímnősei. A lokálpatriótákat meg büntibe kell vágniii, irgumburgúúm...
Van egy harmadik is persze, amelyik szerint többé-kevésbé az, de a változatosság gyönyörködtet, a különbözőség nem söprendő szőnyeg alá, és nem is büntetendő.
Ami azt illeti, emberrel nem találkoztam, aki ne a harmadikhoz állna közel...
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:09
ez homályosabb volt, mint Kádár utolsó beszéde :)
Hm, álmos egy nap volt, lefordítom gyorsan :)
Egyfelől mondhatjuk: Amikor a nem europid nagyrasszhoz tartozók rasszizmusát említjük, jobbára szinte tapintható köztünk az egyetértés: ez bizony valami primitív falka primitív megnyilvánulása, téves rémképeiket az értelmes többségre vetítik, stb.
Másfelől ezt is mondhatjuk: Az emberek csak emberek, nincs olyan különbség köztük, ami indokolná, hogy egyik embert kevesebbnek tekintsük a másiknál bőrszín. Bocs, a bőrszín szónak benne kell lenni a mondatban, hogy legyen értelme...
Igazából persze a tettek alapján nagyon helyesen elkülöníthetők az emberek, és így, a bőrszín szót a tett szóval helyettesítve már értelmes az elkülönítés gondolata, lásd börtön, vagy elvileg a vezető beosztások, hogy pozitív megkülönböztetést is említsünk.
Akkor se mindig egyszerű a jó egyensúlyt megtalálni, ha az ember réges rég ezen igyekszik. Általában elég a sötét, késes ember archetipusát megelevenítő kényszerbajtársunk előkerülése egy közepesen csendes környéken. Ettől még nem tilos törekedni. Végképp nem tilos odafigyelni az egyes emberekre, hogy ténylegesen kik. Tettek alapján elkönyvelni magadban valamilyennek, sosem feledve, hogy ő is fejlődni született. Unalmasan egyszerű, mégis valahogy ez teremtett a legnagyobb békét az én kis fostos életemben is. Előttem világos, hogy ha elég sokan próbálkoznának ilyesmivel a nagyhangú szájhonvédek közül, akkor megfoganna valami, ami természetes kellene legyen. A többi már nem az én dolgom, sajnos és szerencsére :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!