Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Főleg miskolciak! Veres Pál...

Főleg miskolciak! Veres Pál próbálja majd a várost fellendíteni? Alkalmas lesz rá?

Figyelt kérdés

A programja 100%-ban tetszik,és rengeteg mai és közelmúltbeli polotikus is őt favorizálta Jakab Pétertől kezdve Bod Péter Ákosig!

Mi az ami fejlődne a megyeszékhelyen?

És ezáltal,hogy már nem kormányközeli a városvezetés,gazdaságilag mennyire fogja támogatni a kormány? Mert tény és való,hogy amilyen beruházások születtek azt csak a kormány intézte el,nem Kriza polg.mester!

2019. nov. 2. 17:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%

9-es: nekem második városom Miskolc, úgyhogy nem közömbös!

Valójában sok mindenben egyet kell értenem veled!

Hajdan az avasi borospincék olyan hangulatosak voltak, hogy az egy külön világ volt és nagyon kedves világ!

A Barlangfürdő kitörési pont lehet, mert nagyon ritka kincs! Lillafüred szintén ritkaságszámba megy, de ott még nagyon sok a tennivaló! Viszont nem tudom hogy mi van a labirintussal aminek egy része a a Hámori tó alatt is folytatódik, régen a hadsereg után egy ideig disco volt, most nem tudom... pedig érdemes lenne foglalkozni vele!

A repülőtérben egy percig se bízzál! 100 kilométeres körön belül nincs ember, aki reptérbe fektetne - mert az Eu biztos nem! Most újították fel a nagyváradi repteret, mire kész lett a Ryanair kivonult, maradt nekik egyetlen bukaresti járatpár - és semmi! Debrecen egyszerűen megfojtotta - miközben ő a forgalmát megduplázta, s majdnem lehagyta Kassát is. Túl közel van, inkább rá kellene szervezni, hogy pl. a buliturizmus elérjen Debrecentől Miskolcig - ezen a téren nincs más út.

2019. nov. 3. 23:46
 12/16 A kérdező kommentje:

Én a belvárost is fejleszteném,kicsinosítanám!

Sajnos sok kopott,kátyús murvás parkolók vannak.. pl ahová az Avalon Centert akarták tervezni.

Nos.. szerintem a budapesti mintára lehetne egy olyan teret,tereket kialakítani mint a Hősök tere!

Lehetne egy "úJ" jelképe is a városnak.. hatalmas szobrokkal félkör ívben! (a szobrok miskolci kötődésű személyek lennének..van bőven) Egyfajta turista térként funkcionálna!

A Tiszai pályaudvar és környéke is sürgős felújítást,tisztítást érdemelne!

2019. nov. 4. 00:07
 13/16 anonim ***** válasza:
67%

Nézd, a felújított épület, a szép terek, szobrok, a rendbe hozott pályaudvar egyik sem olyan beruházás, ami vonzaná a turistákat (legfeljebb nem riasztja el, ha már ide van vonzva, ami szintén fontos, de az elsődleges kérdés akkor is az, mivel lehet idevonzani őket).

Egy nyugat-európai szintű vidámparkhoz istentelen sok pénz kellene, Budapest nem meri meglépni, pedig ott megvan a hatalmas telek, adott a már kész, gyönyörű hullámvasút, de inkább átadták az egészet az állatkertnek, mint hogy külön üzemeltessék. (Debrecenben is azért maradt fenn, mert egy cég az állatkerttel, és együtt üzemeltetik. Miskolcon viszont nem működne egy ilyen állatkert-vidámpark komplexum, eleve az állatkert nemzeti park területén van, ott nem fogsz ekkora beruházást csinálni úgy, hogy ne legyen a nyakadon ötezer természetvédő, hogy jaj, vágják a fákat.)

Bulinegyed alatt nem pont azt érteném, ami Budapesten van, ott igaz, hogy hozza a pénzt, de cserébe egy komplett kerületet tesz teljesen élhetetlenné; talán nem vagyok sznob, ha kimondom, hogy ebből a "proli kelet-európaiak közt viselkedhetek úgy, ahogy otthon nem lehet" bulituristából én inkább nem kérnék. Kulturált keretek közt borozgatásra talán kevesebb embernek van igénye, de az is több, mint amennyi jelenleg jön a városba. A Kis-Avasban hatalmas potenciál van.

A Gömöri pályaudvarral pontosan mik lennének a terveid? Egy szép eklektikus épület sajnálatosan elhanyagolt állapotban, nem túl vonzó városrészen. Turistalátványosságnak elég gyenge.

2019. nov. 5. 13:31
 14/16 anonim ***** válasza:
92%

Sajnos rengeteg behozni-valója Miskolcnak, gyakorlatilag a villamosok azok, amik tényleg európaiak.

Miskolcnak nem Pestet kellene utánoznia, mert az zsákutca lenne: egy olyan szoborpark pl. ahol meghatározó hajdani miskolciak vannak, nem tarthatna számottevő érdeklődésre.

Először is: úgy rendbe kellene a várost hozni, mint ahogy Kassa rendben van!

Aztán ki kell találni egy legalább akkora volumenű, és olyan minőségű turista-vonzó attrakciót mint a Nyíregyházi Állatkert, amiért már külföldről is célirányosan odautaznak!

Mindezekhez pedig egy olyan hosszútávú fejlesztési koncepció, városvezetés és üzemeltetés kell mint amilyen a debreceni.

Miskolcnak ezekhez kell mérnie magát, mert ez az a lépték ami neki elérhető!

2019. nov. 5. 14:12
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal az említetten kívül Debrecenben azért maradt meg a vidámpark, mert sok játék ipari műremek, és védettséget élveznek. (régebben pl. a lovasforgóért Bécs fizetett volna vagyonokat, de a debreceniek nem adták el. Lehet hogy jól tették, lehet hogy nem,de jelenleg is üzemel)

Szerintem sem érdemes vidámpark-állatkert combóban gondolkodnia Miskolcnak! A bükkbe kéne valami döglesztő produkció! (Lillafüred egy mese lenne, de ahogy legutóbb is a "vízesés" "működött" az inkább szánalmas volt mint látványos vonzerő... Hámorba vissza a kiskocsmákat, a kisvasutat kihasználni, a függőkertnek hangulatvilágítást adni, a Hámori tavon lampionos csónakázást csinálni stb. stb. és ez csak a kezdet.

2019. nov. 5. 14:20
 16/16 A kérdező kommentje:
Azért az elhanyagolt Csorba tó környékére is lehete fantázia!
2019. nov. 5. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!